HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.12.15. 18:27 grizzlyke

Háború az Orbán-családban      Blikk  2007. december 7. 11:43  gondola-hu

Orbán Viktor és neje a könyvpiacon vetélkedik

Újabb könyvet ír Orbán Viktor (44). A Fidesz elnöke előző, Egy az ország című műve folytatására készül. Ám egyelőre inkább felesége tűnik sikeresebbnek a tollforgatásban: Lévai Anikó (44) kiadványát többen vásárolták meg, mint a családfő politikai eszmefuttatását.
 
Afféle házi háború folyik az Orbán családnál. Az elmúlt hónapokban Orbán Viktor és neje is könyvírásra adta a fejét. Igaz, más és más műfajban: Lévai Anikó persze nem politikai alapvetéssel, hanem egy receptgyűjteménnyel rukkolt elő. A konyhaablakból című kötet igen népszerűnek bizonyult, alig néhány hónap alatt már 42 ezer darab fogyott el.

A Fidesz-elnök kiadványa ettől még elmarad.

- Az Egy az ország című mű 31 ezer példányban kelt el, a harmadik kiadásnál tartunk - árulta el a Blikknek Okolicsányi Tamás, a Helikon kiadó ügyvezető igazgatója.

Lapunk úgy tudja, hogy Orbánt e lemaradás nem tántorította el, sőt úgy látszik, utol akarja érni nejét, s elkezdte írni a folytatást, Történelmi szövetség címmel. A Fidesz sajtóirodája nem erősítette meg információnkat, a kiadóvezető azonban beszédesebb volt.

- Valóban, már írja a könyvet. Mivel exkluzív szerződésünk van a szerzővel, ez a mű is nálunk jelenik meg - árulta el a Helikon ügyvezetője.

A Blikk úgy tudja, a Fidesz elnöke nem számítógépbe pötyögi mondanivalóját, hanem kézzel ír, így ugyanis jobban át tudja tekinteni jegyzeteit. Sok időt tölt el felcsúti házában, ahol - mivel felesége sincs mindig ott - zavartalanul egyedül lehet, s a vidéki környezetben, karácsony előtti egészségügyi tisztítókúrája közben jobban tud koncentrálni gondolataira. A politikus a Fidesz programját ismertető holnapi rendezvényen egy-két gondolatot már felidéz a könyvből, mert tesztelni akarja a közönséget a jövő év eleji megjelenés előtt. Ilyen előnye nejének nyilván nincs.

- Szeretném, ha Anikó asszony is vállalkozna egy újabb kötetre - mondta lapunknak a Konyhaablakból című könyvet megjelentető Victoria kiadó irányítója. - 5000 példánnyal indultunk, ám már az ötödik utánnyomásnál tartunk. Új témaötletem is lenne, ám az időhiánnyal küzdő szerző még nem mondott igent rá - vázolta a bizonytalan folytatást Falb Magdolna.

- Egy tekintélyes ember könyve jobban fogy, mint egy ismeretlené, tehát Lévai Anikó ennek is köszönheti receptgyűjteménye sikerét - vélte Debreczeni József politológus. - Ráadásul egy könnyedebb műfajú kiadvány inkább érdekli a közönséget. Orbán Viktor egyértelműen szavazatszerzésre használja a könyvírást, de hát minden valamirevaló politikusnak ez az elsődleges célja - tette hozzá a neves közíró.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr916316203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása