HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Ez hihetetlen......:-((((((((

2007.11.16. 10:31 grizzlyke

Elhárítók   Ágnes asszony minisztériumában


A minisztériumi felügyelet gyakorlatilag megszűnt. Összeomlott a gyermekek egészségügyi ellátása. Az ágazati kutatás-fejlesztésre is, csupán 80 millió forintot szán az egészségügyi kormányzat, - miközben ennek nyolcszorosát kapja, az a szervezet, amelynek gyakorlatilag egyetlen feladata: elhárítani mindazon problémákat, melyek eddig közvetlenül a miniszter asztalán landoltak.

Amikor ilyen nagy ívű programokat, magasztos reformokat olvas a kereszténydemokraták orvos-politikusa mindig eszébe jut: vajon, akik alkották, tudják-e milyen közelről egy kórház? A 2008. évi költségvetés egészségügyi fejezetének áttanulmányozása számos gondolatot vetett fel benne. Röpke öt perc alatt is, tengernyi orvosolandó bajt, keservet sorolt föl az ősz hajú professzor, Nagy Kálmán.

- Az egészségügyi ágazatban - az elmúlt évben pedig extrém mértékben - súlyos leépítések követték egymást. Átstrukturálódott bizonyos fokig, de a legnagyobb probléma az, hogy tárca szinte kivonul a feladatok mögül. A költségvetési irányszámok is ezt tükrözik.

- Számos helyrehozhatatlan intézkedés történt. Hihetetlen károkat okozva, a minisztériumi felügyelet gyakorlatilag megszűnt. Összeomlott a gyermekek egészségügyi ellátása, felügyelete, a preventív ellátás, a védőnői rendszer, az orvosi rendszer szétválasztása. Ma a gyermekeket védő hálózat nem képes arra, hogy segítse azokat a népegészségügyi feladatokat, amilyen például a gyereklétszám növelése, illetve a gyermekek felnevelése.

- Az Országos Gyermek-egészségügyi Intézet, a maga 9 millió forintos költségvetési támogatásával, kvázi leépült Keserűen nevetséges összeg ez egy olyan országban, ahol egyre kevesebb a gyermek, és még őket sem tudjuk megvédeni.

- Elképesztő, hogy az ágazati kutatás-fejlesztésre is csupán 80 millió forintot szán az egészségügyi kormányzat, - abban az időszakban, amikor az egész világ, kitapinthatóan, emelt összegeket költ ilyen célok támogatására. Döbbenetes, hogy eközben a biztosítás regionális felügyelete a kutatás-fejlesztésre fordítandó összeg nyolcszorosát kapja, - holott ez a kormányzati szerv - amelyet így is nevesít a költségvetés - gyakorlatilag egyetlen dolgot csinál: megvédi az egészségügyi kormányzatot a betegekkel szemben! Feladatuk elhárítani mindazon olyan problémákat, melyek eddig közvetlenül a miniszter asztalán landoltak.

- Szólnék még a határon túli magyarok támogatásáról. Ez minden idők legalacsonyabb összege. (Nem több egy jól fizetett bankigazgató jövedelménél!) Megismétlem: minden idők legalacsonyabb összege! Nem próbálom ezt a nemzeti érzésre, és olyan alapokra helyezni, amelyeket általában számon szoktak kérni, hanem a racionalitásra. A határon túli magyarok támogatása révén a magyar egészségügy bevételekhez jutott. Nem kicsi, óriási bevételekhez jutott, mert a hírünk - persze nem a mostani - túljutott a határokon.

- Azt gondolom, hogy az egészségügyi kormányzat költségvetésről ily rövid idő alatt is, ennyi rosszat mondani is bőséges. Nem látom benne az alapvető prioritásokat, nem látom benne az egészségügyi átalakulásnak azt a fajta magvát, amely előrevisz. Végezetül azt kell elmondanom, hogy minden, ami a fejlesztéssel kapcsolatos, még az a 247 milliárd forint is, az csak ígéret. Egy ígéret, a sok közül, amely vagy teljesül, vagy nem, - de, előre megmondom: nem fog!

(Forrás: országgyűlési napló; kdnp.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr356316260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása