HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.10.28. 00:29 grizzlyke

Rogán válasza Lendvai Ildikó bírálatára        gondola  2007. október 26. 18:00

Rogán Antal, V. kerületi polgármester sajnálja, hogy az MSZP frakcióvezetője, aki egyébként belvárosi lakos, a mai napon megint csak a pártpolitikai odamondogatást, és nem az egyetértést kereste. Igaz, nincs is Jobbikos képviselő a belvárosi önkormányzatban. 
 
A belváros polgármestereként én a munkábamenők pártján állok. Azt gondolom, hogy minden megválasztott politikusnak ez a feladata. A törvények tisztelete és betartatása. Ebben kellene egyetértésre jutnunk pártoktól függetlenül.
Nagyon sajnálom, hogy az MSZP frakcióvezetője, aki egyébként belvárosi lakos, a mai napon megint csak a pártpolitikai odamondogatást, és nem az egyetértést kereste. Így soha nem fogunk előre jutni. Szívesen állok Lendvai Ildikó, Veress Pálné utcai lakos rendelkezésére bármikor, ha a belvárost érintő kérdése, gondja vagy problémája van, az MSZP frakcióvezetőjének viszont azt üzenem, hogy ma jobb lett volna, ha nem civakodni próbál.

Meggyőződésem szerint a tegnapi napon és az elmúlt egy évben is minden alkalommal világossá tettem, hogy a törvénytisztelő polgárok oldalán állok.

Ha civakodni akarnék, én is mondhatnám nap, mint nap, hogy előbb az MSZP távolítsa el belvárosi frakciójának éléről a Deutsch-Für Tamást „ledíszzsidózó” Pásztor Tibort, mégsem teszem. Megválasztott önkormányzati képviselőként elfogadom partnernek, még akkor is, ha mondataival és cselekedeteivel nem értek egyet.

Egyébként csendben jegyzem meg, a Jobbiknak pillanatnyilag nincs is önkormányzati képviselője Belváros-Lipótváros Önkormányzatának 24 tagú képviselő testületében.

Budapest, 2007. október 26.

Rogán Antal polgármester

* * *

Semmilyen politikai indulat nem adhat menlevelet arra, hogy félkótya őrjöngők túszul ejtsék a várost - közölte Lendvai Ildikó a mai zavargásokkal kapcsolatban.

„Talán ideje, hogy a város, az ország jogainak védelmében most azonnal kimondják az eddig hiányzó mondatokat azok, akik eddig idén októberben kizárólag a rendőröket tartották szükségesnek figyelmeztetni a törvények betartására. Várjuk megszólalásukat!”- írta közleményében Lendvai Ildikó.

Az MSZP frakcióvezetője szerint ami történt, már nem politika. De a politikának is van vele kapcsolatban tennivalója – teszi hozzá. A hírek szerint a rendőrség a blokád egyik szervezőjeként körözi Novák Elődöt, a Jobbik szóvivőjét. Rogán Antal, az V. kerület polgármestere helyesen és jogosan a hatóságok fellépését kérte a kerület lakóinak védelmében. De neki is lépnie kell. Jó lelkiismerettel nem kormányozhat tovább közösen a blokádban bűnös Jobbik helyi embereivel. Ilyenkor választani kell- hívja fel a figyelmet a politikus.

* * *

A Fidesz tökéletesen egyetért Rogán Antal belvárosi polgármesterrel, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az Erzsébet híd lezárására való felhívás törvénytelen cselekedetre buzdít - olvasható Szijjártó Péter közleményében.

Rogán Antal csütörtökön azért fordult a legfőbb ügyészhez, mert megítélése szerint semmilyen politikai cél érdekében sem szabad törvénytelen eszközöket alkalmazni. Hozzátette, arra kér "minden jóérzésű és józanul gondolkodó embert, hogy ettől a törvénytelenségtől tartsa távol magát".

Belváros-Lipótváros vezetője utalt egy olyan, több újságíróhoz és közszereplőhöz is elküldött sms üzenetre, melynek írója az 1990. évi taxisblokád évfordulójának reggelére az Erzsébet híd, illetve a Ferenciek tere lezárását hirdette meg. A polgármester arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy "a törvény teljes szigorával lépjen fel az sms terjesztői és a törvénytelenségre buzdító felhívás készítőivel szemben".
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr286316304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása