HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.10.26. 13:28 grizzlyke

Zuschlag kétes ügyei Újpalotán is     2007-10-25 09:56:25

Újabb fordulat, újabb meghökkentő és megdöbbentő mutyizás-gyanú a szociknál. A börtönben raboskodó Zuschlag János újabb, ezúttal meghökkentő ingatlan ügyére derült fény Újpalotán. A kiskunhalasi MSZP képviselő ugyanis a baloldali többségben lévő kerületben a rokonának vásárolt meg egy önkormányzati ingatlant, ahol ő maga lakott egy ideig, majd el is adta azt.
 
Újpalota is hangos a börtönben lévő baloldali politikus nevétől és mutyizásától. Zuschlag János neve ugyanis egy önkormányzati ingatlan különös megvásárlása kapcsán is szóba került. A most rács mögött pihenő ex-honatya ugyanis először egy bérlakást kapott a XV. kerületi Polgármesteri Hivataltól a Nyírpalota utca 40.szám alatt, majd ezt később meg is vásárolta.

A majd' nyolcvan négyzetméteres ingatlant a pontosság és hitelesség kedvéért Zuschlag Jánosné, az előzetesben lévő politikus rokona kapta meg, igaz a lakók szerint itt inkább Zuschlag János lakott és tartózkodott. A FIDESZ-KDNP kerületi képviselője, Báder György már 2006. óta próbál választ kapni kérdésére, hogy Zuschlag János valóban kapott-e bérlakást a kerület vezetésétől, vagy sem. Az ellenzéki politikus fel van háborodva a történteken.

"Én már régóta szajkózom ezt a kerületi Zuschlag-ügyet. A polgármester úr eddigi válaszából úgy tudom, hogy Zuschlag Jánosné kapta meg ezen ingatlan bérleti jogát az önkormányzattól három évre, havi nevetséges összegért, 30.000.- forintért. Ez egy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan volt. Fura már ez a történet és felveti a mutyizás gyanúját is, hisz sok rászoruló ember áll sorba hasonló bérleményért, akik ilyen elsőbbséget élvező emberek miatt nem kapnak segítséget. Azonban a lakásban az általunk folytatott oknyomozás során kiderült, hogy azt valójában a most börtönben lévő szocialista politikus, Zuschlag János használta. Ezt a szomszédok is megerősítették. Majd természetesen ezt a bérleményt el is adták olcsón a politikus rokonságának." - mondta a STOPnak Báder György.

A kerület lakásrendeletének értelmében, ha egy bérlő egy összegben kifizeti az ingatlan vételárát, úgy nagyon kedvező áron juthat hozzá a lakásához. Kerületenként más és más ez a kedvezmény, de akad olyan kerület is, ahol ez meghaladja a 30 százalékot is. A legkisebb kedvezményt egyébként a fővárosban a XIII. kerület adja.

Természetesen megkerestük az eset kapcsán Zuschag János ügyvédjét is, hogy vajon ő mit tud a fura ingatlan-ügyletről. Dr. Kovács M. Gábor a STOP kérdésére röviden csak annyit válaszolt, hogy ilyenről még csak nem is hallott, de ügyfelét mindenképpen meg fogja majd kérdezni.
STOP.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr986316311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása