HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.10.11. 09:51 grizzlyke

Éger István: A több-biztosítós modell sehol a világon nem működik

Szakmai véleményezésre alkalmatlan az egészségügyi tárca hétfőn nyilvánosságra hozott új biztosítási rendszerről szóló koncepciója - mondta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. A Kórházszövetség későbbre ígért állásfoglalást a koncepcióval kapcsolatban.

A kamara már korábban egyértelművé tette: alapvetően nem értenek egyet az egészségügyet szétromboló több-biztosítós modellel, ez a mostani koncepció ráadásul azt jelenti, hogy konzerválódik az egészségügy jelenlegi csődje - emlékeztetett Éger István.

Elmondta: számos hazai és nemzetközi konferencia, illetve tanácskozás foglalkozott a több-biztosítós modellel. Az ezeken részt vevő magyar és külföldi szakemberek szinte mindegyik óva intett attól, hogy ezt a rendszert bevezessék, ugyanis a több-biztosítós modell sehol a világon nem működik - tette hozzá Éger István.

A nyilvánosságra hozott koncepció nem részletes tervezet, csak nagy általánosságokat fogalmaz meg - mondta az elnök. Így például nem tudni, hogy mit takar az a kijelentés, hogy a pénztárak kisebbségi tulajdonosainak, a magánbefektőknek „döntő befolyásuk lesz a pénztárak irányítására”. Hozzátette: a koncepcióból nem derül ki, hogy az új rendszerben miként alakul az orvosok bérezése, szakmai továbbképzése, mit terveznek elvándorlásuk kapcsán.

A Kórházszövetségnek kérdései vannak

A Kórházszövetség jövő keddi elnökségi ülésén fogalmazza meg hivatalos véleményét a hétfőn nyilvánosságra hozott új biztosítási rendszer koncepciójáról. Varga Ferenc, a Kórházszövetség elnöke elmondta: röviddel a koncepció szétküldése után az Egészségügyi Minisztériumnál már felvetett néhány kérdést.

Az új biztosítási rendszer koncepciójából nem derült ki számukra például az, hogy mit jelent pontosan az átmeneti időszak, és a 2009-től elvileg már felállt új pénztárak és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár helyébe lépő Alapkezelő viszonyáról faggatták például a minisztérium képviselőit. Megkérdezték azt is, hogy az új rendszerben hogyan alakul a területi ellátási kötelezettség, és az önkormányzatok egészségügyi ellátási kötelezettsége - mondta Varga Ferenc.

(FH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr506316335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása