HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.10.11. 14:42 grizzlyke

A nemzet szocialistái                          2007.október 10.  api01.extra.hu

Mottó :  "A 18 éves párt pedig, amely három éve érett asszony volt, mostanra szikár, zörgő banyává aszott. Néhány gerontofil még odavan érte, de a többségben már felülkerekedett az egészséges ösztön ..."    ( Nyiri János, Gondola.hu )

A mai írás eredetileg nem Havas Szófiáról szólt volna. Garantálom nem is fog, mert ez a vérbolsi luvnya igazából semekkora figyelmet sem érdemelne - de "pechjére" a magyar köztársaság parlamentjében ücsörög ( a mi pénzünkön ) az MSZP jóvoltából, és mindannyiunk nagy bánatára. Szinte még meg sem száradt a közreműködésével gründolt többiztosítós koalíciós-mutyi megállapodásán a pecsét, Havas elvtársnő beszélt - pedig tanácsos lett volna, ha ezúttal inkább csendben marad. Nehéz megítélni, vajon mi volt ekkora hatással a nyilasozó tyúk megnövekedett egójára és önbizalmára, hacsak nem egy kormányfői dícséret ( és az ezzel járó jutalom ), az egészségügyi rendszer barbár szétveréséért ...
Ez a derék matróna nyilván elérkezettnek látta az időt, hogy dolga végeztével
( mintegy kiemelkedve a "szürke szakmaiság" nyomasztó árnyékából ) örökre bevésse magát az újkori történelemkönyvekbe - még az sem baj, ha annak egyenesen a legsötétebb oldalaira.

Nem szeretnék álszent lenni, és megértem "vodkás" Gyuszi unokahúgának frusztrált lelkiállapotát. Miközben szellemileg leépült pufajkás nagybátyja ( alias "fogász" ) az utolsó harcát vívja talpig pelenkában, Havas elvtársnő is permanens harcban áll
( valószínűleg ő lenne a felmentő sereg ), a sajnálatosan reinkarnálódott "nyilaskeresztes forradalmárok" ellen.  Jobb későn mint soha, talán belőle is lesz még "valaki". Hiszen alig volt még egy ( azaz : egy ) éves, amikor megcsapta érzékeny orcáját az "ellenforradalom" bűnös szelleme, állandóan visszatérő rémálmokat égetve törékeny lelkébe. A gyilkos küldetéstudat persze nem véletlen, és hajszálpontos üzenettel bír október 23-a előtt. Nem, Havas Szófia nem egy magányos harcos - a személye mögött álló vérszomjas falka ugyanis csapatban erős. És köztudottan összezár, ha kell. Ezért Havas Szófia mégcsak nem is bűnbak, legkevésbé áldozat. Ebben az ütközetben Havas Szófia csak egy piti küldönc, és nem a lovasrohamot vezénylő puccos tábornok.

Az üzenet világos, és egyértelműen a mára ( joggal ) elbizonytalanodott, állampárti múlttal és nosztalgikus emlékekkel terhelt, a forradalom eszmeiségét a mai napig tagadó húgyagyú szavazóbázisnak szólt. Ilyen ínséges időkben - mint verébnek a lószar, úgy a leamortizálódott szocialista pártnak is rendkívűl fontos lenne, hogy ebben a választói szegmensben ismét megszilárdítsa megrendült pozícióit. A veszni látszó kohéziót pedig leghatékonyabban úgy lehet újjáépíteni, ha ( látens módon ) gondolatközösséget vállalnak a magyar demokráciában immár szalonképtelen politikai nézetekkel, egyben bátorítják és lelket öntenek a megfáradt "élcsapatba". Havas Szófia csak ezt teszi, ráadásul szégyentelenűl és meggyőződésből.

És a forradalmárokat gyalázó lotyó nincs egyedül ...
Tudom, hogy a szocialista párton belül ( tálán a parlamenti frakcióban is ) sokan vannak követői, akik egymás között még mindig ellenforradalomnak nevezik 56-ot. Kifelé csendben vannak, és nem nyilatkoznak erről a kérdésről. ( Nem az ő feladatuk ) Ennek tükrében sokatmondó a szocialisták tessék-lássék "elhatárolódása", én előre szólok : ennél többre senki ne számítson. A forradalom emlékébe durván belegázoló Havas Szófia - bár közéleti és politikai súlya csekély, a rá kiosztott szerepet egész jól eljátszotta. Ismét gumicsonton rágódtunk napokig. Havas csipetnyi szar a fortyogó kondérban, de éppen elegendő, hogy a "reformkonyhás" kotyvalék alkalmatlan legyen emberi fogyasztásra. ( Durvábban fogalmazva : disznóknak való moslék )

Hitgyülis születésnapi parti a kemény magnak ...
Néztem a képeket, és elborzadtam a látványtól. Azt eddig is tudtam, hogy a szoci szimpatizánsok még mindig kurva sokan vannak, de ötezer vörösagyú idiótát azért ritkán látni így, egy kupacban. Hát mit ne mondjak, különleges élmény volt ... A kormánypárti agymosás láthatóan kezd beérni, szép lassan minden felelősség szétterül, mint fűben a takony. Hamarosan Orbán Viktor jegyzi majd az öszödi beszédet ( amely ismét hazugságbeszéd lesz ), és elismeri felelősségét az ország gallyra-vágásáért.
Mellesleg jó lenne megtudni, hogy nekünk, adófizető állampolgároknak miben volt a vörös buli, de bunkó jobbosként nem akarok ünneprontó lenni. Lopni különben is csak nagyban érdemes, kicsire pedig nem adunk.
A vezért éltető "húzzunk bele" rigmus egész jól hangzott ( mintha gyakorolták
volna ), és "öröm volt nézni" a szeretettől átszelleműlt párás tekinteteteket. Ebben a különleges közegben tényleg kurva nagy lehet a jólét, vagy bántóan mély a szellemi sötétség. Tudom, általában nem szerencsés ( politikailag, szavazatszerzés reményében talán még káros is ) "baloldali" embertársainkat negatívan minősíteni, de a vidékről szervezetten felutaztatott vörös massza mégiscsak a szocialista párt hátországának a színe, java. ( A buszjegy visszatérítése jobbra, a retyó mellett )

És lám, csak megkapták amit akartak !
Ott volt mindenki, aki számít. Eljött közéjük a vöröscsillagért lobbizó Gyurmai Zita, az életére esküdöző Sipánka ( ha a szoci szavazók még mindig elhiszik, hogy ennél baloldalibb kormányprogram nem is létezhet - szinte bizonyos, hogy Magyarországon kitört a kollektív elmebaj ), a puncihuszár ( amúgy úniós szívtipró ) Kovács László, az "örökifjú" Nyers Rezső vagy a 2004-ben megpuccsolt, önkritika hiányos Megyó. Katus mamáról már nem is beszélve ...

De a legfénylőbb csillag ezúttal is ( ki más is lehetne ? ) a hibbant miniszterelnök volt, aki ismét megajándékozott bennünket egy kiváló szónoklattal. Egyébként bravó, ez a beszéd ( szalonképesen hogyan is mondjam, nehéz dolog ez ... szóval ) amolyan hitleresre sikerült. No persze, jó értelemben. Volt benne tűz és lendület, valamint kerekre szabott ütős mondatok és pompásan megkomponált hatásszünetek. Nekem tetszett, tényleg. ( A háborút talán megússzuk ... )
Apró szépséghiba, hogy a mondanivaló hiteltelen volt egy morálisan megsemmisült ember szájából, és hemzsegett a csúsztatásoktól. Igen, igen : a többszörösen elévűlt adócsaló még mindig hazudik. ( Ezúttal sem tiltakozott senki )
Lássuk tehát, miről halandzsázott a bátor kormányos :

"Az MSZP vezetése meg fogja védeni és óvni a magyar baloldal tisztességét, becsületét ... "
( Bátortalan közbevetés : ami nincs, azt hogyan lehet megvédeni ? )

"A magyar baloldal büszke lehet arra, hogy soha nem sározódott be, tisztessége és becsületessége nem támadható, különösen nem azok által, akik ezt megpróbálják megtenni ..."
( Ez a pali amnéziás, vagy mi ? Sosem hallott a Tocsik-ügyről vagy a Bróker-botrányról ? Ki az a titokzatos Gyurcsányi ? Emlékszik még valaki a Fittelinára és a Nomentanára ? )

"Nekünk ne meséljék el azok, hogyan kell élni, akik kikerültek az egyetemi padokból ( Akárcsak Gyurcsány Ferenc vagy Zuschlag János ), és furcsa módon 15-20 év alatt meggazdagodtak. ( Na erre én is kíváncsi lennék, mi az 'hogy ! ) Ne merjék az erkölcs ítélőszéke elé vonni a magyar baloldalt azok, akiknek eddig az volt az egyik legnagyobb teljesítménye, hogyan lehet a pártszékház eladásából magánvagyont csinálni ..."
( Igazad van Fletó, pártszékházat eladni tényleg csúnya dolog. De értékes állami ingatlanokat bagóért megkaparintani, aztán trükkösen visszalízingelni legalább annyira "törvényes és tisztességes" )

"A szocialisták legyenek önérzetesek és kérjék ki maguknak a gyanúsítást ..."
( Lefordítom : sürgősen szóljatok a kecskeméti ügyészeknek, azonnal szálljanak le rólunk )

"Szükségünk van arra, hogy megmondjátok, ebben a nagyon nehéz küzdelemben melyik oldalon álltok ... a szocialistáknak nincs félnivalója, hiszen a magyar baloldal politikusai tisztességes, becsületes emberek ..."
( Lárifári, ez csak vastag bőr kérdése )

"Nem lehet legyőzni az MSZP-t !"
( Pontosítsunk : fair, tisztességes és demokratikus versenyben - hazugságok nélkül, tényleg nehéz, már-már szinte lehetetlen )

"A szocialistákat soha nem támadták annyira, mint az elmúlt napokban, és mindig akkor nyertünk, amikor a baloldal megértette, hogy ilyenkor nem a védekezés a válasz ... Miért ne használnák ki ezt a pillanatot arra, hogy kiszellőztessük és megújítsuk Magyarországot ?"
( Hát igen, ami van az tényleg ótvar. Új szelekre lenne szükség, mert elviselhetetlen a bűz és a szociálliberális bélszag. Bár az is lehet, hogy ez a gondolat egy ellenzékmentes új Magyarország víziója, amelyben minden választást a "tisztességes" baloldaliak nyernek. Örök gyönyör )

Lelkem rajta, sokat gondolkodtam Gyurcsány Ferenc szavain. Némelyik ugyan kabaréba illő, esetleg provokatív - egy része azonban komoly megfontolásra érdemes. A bájgúnárnak például igaza lehet abban, hogy a weimári köztársaság bukását előidéző sötét erők már a spájzban vannak. Ugyan hetven év nagy idő, de a történelmi párhuzam kétségtelenűl adja magát. Hogy azt ne mondjam, fenyeget a múlt. Egy közveszélyes őrült ( amúgy kiváló szónok ), aki néhány hónap múlva
( hosszú kések éjszakája ) kíméletlenűl leszámolt pártbéli riválisaival és politikai ellenfeleivel - kormányalakítási megbízást a kapott a német császártól 1933-ban. Ezzel a weimari demokrácia összeomlott, de a hitleri szlogen máig fennmaradt :
"A választási ígéretek nem arra valók, hogy megvalósítsák őket ..."

Tizennyolc évesek lettek ők, a "nemzet szocialistái". Semmit sem tanultak a múltból. Pedig Gyurcsány időben szólt : ez már majdnem weimar ...


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr506316333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása