HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.09.27. 21:57 grizzlyke

 Orbán: Az új baloldal maffiamódszerekkel osztja szét az állami pénzeket     ťťLánchíd Rádió  2007-09-27 17:48

A Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett új baloldal elfoglalta a politikai baloldalt, és az állami pénzeket maffiamódszerekkel osztják szét - jelentette ki Orbán Viktor. Az ellenzéki pártelnök úgy fogalmazott, hogy mára a "Zuschlag-modell" vált általánossá a kormányzati munka minden területén. Orbán Viktor szerint az új baloldal a gátlástalanságban jár az élen, mikor mindent megtesz, hogy az állami és uniós pénzeket saját üzleti körük kezébe játsza. Ez hol a jog határain belül, hol pedig azokon kívül sikerül - mondta a Fidesz elnöke.

Megfogalmazása szerint ez "a kórság belülről rágja az országot, és nem pártkérdés ennek a helyzetnek a megoldása". Orbán Viktor úgy vélte: a baloldalnak felül kell kerekednie az új baloldalon, majd új alapokra kell helyezni a politikai együttműködést Magyarországon.

Orbán Viktor megerősítette múlt heti nyilatkozatát, miszerint az uniós pénzek elosztása „nyakig úszik a korrupcióban”, azonban elismerte: lehet, hogy nem a nagyobbik, csak a kisebbik részét lopják el a fejlesztési forrásoknak. A Fidesz elnöke ugyanakkor kérdésre válaszolva leszögezte: ha konkrét, bizonyítható ügyekről lett volna tudomásuk, akkor azonnal megtették volna a feljelentést.

Az ellenzéki politikus szerint a Zuschlag-modell előbb az ifjúsági pénzeket, majd az uniós pénzeket, legutóbb pedig az egészségügyi biztosítási rendszert érte el. Ezek felülről lefelé kiépített korrupciós rendszerek, így „a fejétől bűzlik a hal” - tette hozzá.

Hosszú várólisták lesznek, újabb kórházakat zárnak be

Orbán Viktor élesen bírálta a hétfő esti koalíciós megállapodást az egészségbiztosítási modell átalakításáról, amely szerinte semmilyen szakmai elképzelést nem tartalmaz. A pártelnök szerint az új rendszernek egy célja van: "hogyan lehet hozzáférni a társadalombiztosítás pénzügyi alapjaihoz és azokat szintén a jól behatárolható pénzügyi körökhöz játszani".

A Fidesz elnöke leszögezte: pártja mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a tb átalakítását, mert ellenkező esetben több járulékot kell majd fizetni, mélyülni fog a szociális válság, hosszú várólisták lesznek, újabb kórházakat zárnak be, és nem választhatnak majd a betegek szabadon orvost.

Orbán Viktor ezenkívül „szelíden, de világosan” felhívta a biztosítók és egyéb leendő befektetők figyelmét: ha a jövőben bármikor a Fidesz kerül kormányzati helyzetbe, akkor azonnal felszámolják a koalíciós megállapodás szerinti rendszert, és visszaállítják az egybiztosítós egészségügyi rendszert.

"Rendkívül kártékony" az MSZP-re nézve

Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese Orbáb Viktor szavaira úgy reagált: "semmilyen valóságalapja sincs Orbán Viktor találgatásainak, ezért az MSZP ezeket egyértelműen visszautasítja". Azt ugyanakkor elismerte, hogy a Zuschlag-ügy és a kiskunhalasi megbízott csütörtökön nyilvánosságra került ügye "rendkívül kártékony" az MSZP-re nézve.

(FH)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr216316359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása