HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.09.09. 15:20 grizzlyke

Orbán: Ha a szavak kevesek, jöjjenek a tettek!  2007. szeptember 9. 10:21 MNO

Nincs más lehetőség, mint a parlamenten kívüli cselekvés, vagyis a népszavazás - jelentette ki Orbán Viktor a Somogy megyei Kötcsén megrendezett Polgári Pikniken. Ius resistendi - ellenállási jog: ezzel a címmel került negyedik alkalommal megrendezésre a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon és a Belvárosi Polgári Szalon által szervezett Polgári Piknik, amelyen közel négyszáz vendég vett részt.

•Kubatov Gábor:A jobboldal készen áll a kormányzásra

-Ha a szavak kevesek, jöjjenek a tettek! - ezzel indította mondandóját Orbán Viktor, aki szerint az ország jelenlegi helyzetében a jobboldalnak szembesülnie kell azzal a jogos elvárással, hogy rövidítse le a jelenleg hatalmon lévők még hátralévő, hároméves kormányzását. Annak a hatalmi elitnek a mielőbbi távozása vált szükségessé, amely parlamenti többséggel rendelkezve, demokratikus és antidemokratikus módszereket egyaránt használva mára a teljes közigazgatási rendszert a saját hatalmi céljainak a szolgálatába állította - mondta Orbán Viktor a fidesz.hu tudósítása szerint.

Lévén, hogy a szavaknak nincsen ereje, a parlamenti frakció ellenállása pedig kevés, nem marad más hátra, mint a parlamenten kívüli cselekvés. Ennek a cselekvésnek három alappillére van: demokratikus keretek között kell történnie, erőszakmentesen, és úgy, hogy szélesedő összefogást teremtsen a helyzetével elégedetlen magyar emberek között. Erre az egyetlen megoldás a népszavazás - jelentette ki az elnök.

Mint mondta, a népszavazásnak egyrészt lényegi ponton kell megtámadnia a mostani hatalom lépéseit, szimbolikusan ki kell fejeznie, hogy a megválasztott kormány és a magyar emberek közötti szerződés felbomlott, másrészt a népszavazás lefolyása megkérdőjelezhetetlenül demokratikus kell, hogy legyen, ám ha bármilyen paramilitáris, egyenruhás szervezet mellette fog kampányolni, akkor támadhatóvá válik a demokratikus jelleg. Harmadrészt a népszavazás győzelme egyértelmű és elsöprő erejű kell, hogy legyen, amely mély politikai átrendeződésre ad majd lehetőséget - jelentette ki az elnök. Arra a kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha nem lesz sikeres a népszavazás, Orbán Viktor azt válaszolta: a referendumon túl nem lát más demokratikus megoldást.

A 2006 őszén történtek után kijelenthető, hogy a jobboldalon továbbra is egységre van szükség, mert ez a kormány csak a demokrácián túli erőszakkal képes fenntartani a hatalmát. Ha a jobboldal teljesíteni akarja a küldetését, akkor együtt kell maradnia - jelentette ki Orbán Viktor.


Bugyinszki György: Orbán miatt nem tud gondolkodni az MSZP     2007. szeptember 8. 11:29  MNO

Ha egyébként Orbán nem bombázná folyamatosan azonnali politikai válságfeladványokkal a koalíciót - a komolytalan ultimátumtól kezdve egészen a közelgő, ám sehová nem vezető népszavazásig -, akkor a szocialistáknak nem kellene minden energiájukat a mindennapi, zömében meddő, kulturkampf típusú bozótharcra fordítaniuk. Vagyis akár higgadtan kiértékelhetnék az elmúlt egy évet, és levonhatnák a politikai tanulságokat is.

(Népszabadság, 2007. szeptember 8.)


Marketing Centrum: egymilliós Fidesz előny        origo.hu nyomán  2007. szeptember 9. 14:21 

A Fidesznek közel egy millióval több támogatója van, mint az MSZP-nek - derül ki a Marketing Centrum felméréséből, amely szerint a pártszimpátiákra semmilyen hatással nem volt a Magyar Gárda megalakulása.
 
Június és augusztus vége között alig változott a pártok támogatottsága, a pártszimpátiákat a Magyar Gárda színrelépése sem befolyásolta - derül ki a Marketing Centrum augusztus végi felméréséből. A közvélemény-kutatás szerint a választásra jogosultak 36 százaléka a Fideszt, 22 százaléka pedig az MSZP-t támogatja. Ez azt jelenti, hogy az ellenzéki párt továbbra is körülbelül egymillióval több ember véleményére van hatással, mint a nagyobbik kormánypárt.

A Marketing Centrum szerint a Fidesz hívei közül többen ígérték biztosra a részvételüket egy most vasárnapi választáson, mint az MSZP támogatói. A szocialisták híveit viszont jobban érdekli a politika, mint a Fidesz pártiakat. A Fidesz támogatottsága a szakképzett munkások, a 30-44 évesek és az 5 ezer lakosnál kisebb településeken élők körében még az átlagosnál is magasabb. Az MSZP támogatottsága pedig a kisebb vidéki városokban és a 60 évnél idősebbek körében átlag fölötti.

Az SZDSZ és az MDF továbbra is 5 százalék feletti eredményre számíthat, mindkét párt támogatottsága a diplomások körében a legmagasabb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr246316400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása