HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Vélemények innen-onnan......

2007.08.26. 20:40 grizzlyke

A gyurcsányi hadviselés, orwelli forgatókönyvvel        Balogh T. Gyöngyvér  2007. augusztus 26. 12:34  gondola.hu

Lehetséges, hogy a Magyar Gárda megalapításához valamelyik titkosszolgálat adott impulzust?

Távolról sem arról van szó, hogy Vona Gábor és a Jobbik megbízott lenne - ők lelkes aktivisták e föltételezés szerint; hazafiak, akik nem tudják, hogy honvédő elszántságukkal közvetve idegen érdekeket szolgálnak.

Az elképzelés a következőkön alapszik.

Mit is írt Orwell a háborús pszichózisról az 1984 című regényében?

"Nem az a lényeg, hogy valóban van-e háború, s mivel döntő győzelem úgysem lehetséges, nem is az, hogy a háború jól megy-e vagy rosszul. Csak arra van szükség, hogy háborús állapot legyen" - írja.

Nos egy "félkatonainak" mondott szerveződés - még ha tagjainak egyenruhája bornírt módon kiforgatott népviselet is, mozdulataik alakiassága pedig az első hetes újoncok esetlenségét idézi is – kiváló elem a háborús állapot fenntartására.  

Hiszen nézzük csak meg, mit nyilatkozott az egyik posztkommunista frakcióvezető: "A Fidesz parlamenti képviselője személyesen üdvözölte a különítményeseket. Ez példátlan, semmivel nem menthető, egyértelmű politikai színvallás, amelyre a Fidesz frakciója többé nem válaszolhat mellébeszéléssel."

Különítményesek - mondta. Az orwelli elvnek megfelelően: a háborús állapotot érzékeltetve. Majd legfőbb hadúrként azt parancsolta, hogy a vele szembenálló párt "színt valljon", s ne "mellébeszéljen"

Egy posztkommunista kormányfő pedig a következőképp szólt: "A kontinens demokratái már felfigyeltek arra, hogy a Jobbik és a Magyar Gárda jelképrendszere és szóhasználata sokban emlékeztet a fasizmus szimbolikájára és a megfogalmazásaira. Hozzátette: a Jobbik aktivistái a gárdával megerősödve immár nemcsak a melegeket támadják meg, hanem mindazokat, akik másképp gondolkoznak, mint ők."

A kontinens - mondta. Fokozva a fenyegetettség érzését, hiszen már nemcsak idehaza rettegünk, hanem az egész földrészen félnek a mi ellenségünktől. Mert annyira veszélyes!

És a fenyegetettség idehaza is eszkalálódik: "immár nemcsak a melegeket támadják meg, hanem mindazokat, akik másképp gondolkoznak, mint ők."

Már mindenki veszélyben van, nemcsak a Párt, hanem a társadalom is. De majd mi bátran megvédjük az embereket, a csendes többséget.

"Csendes többség".... Ez a populista elem a másik posztkommunista párt demagógiájában is előkerül. "A békés többség nem akar gárdákat" - fogalmazott kissé újszerűen degeneráltnak tűnő módon egy ifjú szóvivő. A mondat az orwelli abszurditást is túllépte, hiszen egy kétszázalékos pártot - azaz a 98 százalékos békés többség által elutasított, sokszor szélsőségesnek tűnő szervezetet - képviselt.

A nagyobbik Párt vezetői dörgedelmes levelet is intéztek az ellenoldalon álló párt vezetőjéhez: Ön "kimondta egyik leghírhedtebb tusnádfürdői szentenciáját? Ebben a baloldallal kapcsolatban - mint közös tulajdonságokkal leírható állatfajok esetében szokás - genetikai meghatározottságra - utalt, illetve arra, hogy e politikai közösség menetrendszerűen ráront - a saját nemzetére. E milliók becsületét sértő és a liberális demokrácia alapelveivel is ellentétes mondatát Ön szintén nem vonta vissza...."  A levél az orwelli útmutatásnak tökéletesen megfelel, hiszen - olvashatjuk a regényben: "A tudathasadás, amelyet a Párt megkíván a tagjaitól, s amely háborús légkörben könnyebben elérhető, már majdnem általános, de minél magasabban van valaki a ranglétrán, annál szembeötlőbb. Éppen a Belső Pártban a legerősebb a háborús hisztéria és az ellenség gyűlölete."

A magyar származású brit szerző így látta előre a történelmet: „A demokratikus, az utcai radikalizmussal szakító fordulat csak e tételes válaszok megadásával válhat teljessé. Nélküle csupán a politikai pankráció része maradna: egy újabb álszent lépés, amitől jottányit sem megy előrébb sem az ország, sem a nemzet ügye.”

Hoppá, itt tévedés van: ez utóbbit nem Orwell írta, ez még mindig abból a levélből való, amelyet a posztkommunista Párt fogalmazott a szembenállóknak.

Orwell a következőket írta:  „Vezető funkciójában gyakran tudnia kell egy Belső Párt-tagnak, hogy ez vagy az a háborús hír nem igaz, s gyakran annak is tudatában lehet, hogy valójában nincs is háború, vagy egészen más célokért folyik, mint a deklarált célok.”

És Orwell hozzátette: "Tény, hogy egyetlen Belső Párt-tag sem inog meg egy pillanatra sem abban a szinte vallásos hitében, hogy a háború valódi."

Nos, akár megtervezetten, akár spontán: az 1984 című regény útmutatása szerint zajlanak az események a Magyar Gárda körül, s ez tökéletesen megfelel a Párt érdekeinek. Mert miről is tereli el a figyelmet a háborús állapot?

Vészes eladósodottság. Nulla körüli gazdasági növekedés. Az állami vagyon utolsó darabjainak elkótyavetyélése. A bűnözés terjedése. Furcsa ingatlan-felvásárlások. Tömeges elbocsátások. Áremelkedések és várható áremelkedések. Népességfogyás.

Mindezek helyet a Magyar Gárda "fenyegetése" uralja a közbeszédet és a nyilvánosságot.

Kinek áll mindez érdekében?
 


Gárdatisztek golyózáporban     Álláspont  2007.augusztus 24. Magyar Hírlap
 
Nem vagyunk megvédve. Tavaly október 23. óta nem érezzük biztonságban magunkat.

Nem akarunk rémképeket festeni, de sajnos nincs kizárva, hogy ez az október újra csak azt hozza, amit a tavalyi forró ősz: hogy az utcán ezreket botoznak, vernek véresre, lőnek szemen gumigolyóval. Tavaly óta nem hiszik el az emberek, hogy az állam megvédi őket.

A szükséges védelmet legkésőbb 2010 hozhatja el. Fontos céldátum ez. Akkor, legkésőbb akkor demokratikus módon megszabadulhatunk a mostani nemzetromboló, jövőkép nélküli kormánytól. Ebben kitüntetett és elsőrendű szerepe van az ellenzéket vezető fiatal demokratáknak, de számba kell venni minden erőt a nemzeti oldalon. Bizony, a radikálisnak nevezett Jobbikot is. E szervezet becsületes szándékaihoz, úgy tűnik, nem férhet kétség. Abba azonban a gárdisták a jelek szerint nem gondolnak bele, hogy az állandó veszélyérzet fenntartása a kormány elemi érdeke, ezzel tereli el a figyelmet katasztrofális működéséről.

Jól jönne a miniszterelnöknek egy botrány, akár erre a hétvégére. Egy összecsapás. Csakhogy a gárda nem vérre esküszik. Éppen ezért felesleges támadási felületet nyújt - például - a fekete egyenruhájával. Provokációnak érezhetik mindazok, akikben sötét emlékeket idéz fel, s félelmet kelt. Mi sem mondhatunk mást: érzéketlenség a fekete színválasztás. Könnyen előhívhatja egy ilyen "fekete sereg" az operettnyilas Szabó Albert ködbe vesző alakját, akiről tudtuk: ha éppen nem Ausztráliában vagy Izraelben bolyong, akkor Budapesten szédeleg, járja a várost a feketeingeseivel, lázít és gyújtogat. Füstje, szerencsére, nagyobb volt, mint a lángja. Szabó küldetést teljesített. Levitézlett. Eltűnt. A balliberális kormány pedig lámpással keresi, hogy éppen kivel riogathat ahelyett, hogy egyszer a saját arcába emelné a fényt.

Az elfogult jobboldalisággal aligha vádolható HVG friss számában olvashatjuk: "A nyilas verébre antiszemita ágyúüteggel tüzelők bumeránghatást generáltak." Egyetértünk. A célt a túllihegők elvétették. De a félelemben tartás szép lassan meghozza "gyümölcsét". A fasisztázó riogatás nyomán az emberek újra veszélyről beszélnek, és addig sem gondolnak a valódi vészre. Arra, ami az országban történik: hogy a kormányzat most veri szét az egészségügyet, most semmizi ki a kisembereket, most aláz meg pedagógusokat, orvosokat, köztisztviselőket, a java országot.

A gárdisták pedig védekezni kényszerülnek. Alighogy törvényesen bejegyezték őket, máris támadások össztüzébe kerültek. Miközben a Magyar Gárda még csak ma tartja alakuló gyűlését. Megelőlegezett gyűlöletkeltés zajlik. 


A tavalyi módszer     A MIÉP elnökségének állásfoglalása

A kormány az ősszel várható elégedetlenségi hullám megelőzésére vagy levezetésére a tavaly az őszödi beszéd után kirobbant spontán tüntetések letörésének módszerét alkalmazza az idén is, csak más formában. Tavaly álforradalmat csinált, gyújtogatást rendezett, tévéostromot provokált, majd október 23-án durva erőszakot alkalmazott, most pedig antiszemita mozgolódások látszatát kelti és az antiszemita kilengések elleni fellépést sürgeti. A roppantul felfújt Magyar Gárda-ügy és a kiemelten a MIÉP elnöke szidalmazásával foglalkozó jelentéktelen, de a balliberálisok által futtatott Kurucinfó betiltásából származtatott és a holokauszt-tagadás törvényi tilalmát megcélzó akciózás csak a figyelemelterelés és a megfélemlítés céljait szolgálja.
A borzalmas aszály kétségtelenül fellöki az élelmiszerárakat. Több millió ember napi megélhetése is közvetlen veszélybe kerül. A bankcsődök hulláma forintválságot és az eladósodott emberek képtelen helyzetét váltja ki. A kormány fél az ősztől, és mivel a jövedelmekkel és az áfa csökkentésekkel nem akarja követni az elszabadult inflációt, a szolgálatkész médiumaival tematizálja a közvéleményt. Azt sugallja, hogy minden ellenállás, sztrájk, tömegdemonstráció voltaképpen antiszemita megnyilvánulás, amely ellen kötelessége a régi szigorral, az ÁVO és az 1956-os sortüzek szigorával fellépni, mert Amerika és az EU is ezt várja el tőlünk.
Ezzel két legyet üt egy csapásra: megelőzi a mozgolódásokat és választási előnyt szerez. Lehetetlenné teszi a Fidesz számára, hogy élére álljon az elégedetlenségi mozgalomnak, mivel antiszemita és cigányellenes lázadásoknak mégsem állhat az élére, az ultraradikális csoportokkal - amelyek a kormány és a MOSZAD háttérirányítása alatt működnek - pedig azt híreszteli, hogy a Fidesz tehetetlen, gyáva, hagyja a népet éhezni.
A MIÉP leszögezi: a Magyar Gárda nem fenyeget és nem is véd meg senkit, Magyarországon nincs antiszemita veszély, nincs cigányellenesség, de a kormány mindent megtesz azért, hogy mindkettő - legalább a politikai manipuláció számára szükséges mértékéig - létezzék. A magyarországi zsidóság egy része aránytalanul nagy pénz- és médiahatalmat, igazságtalan privilégiumokat élvez, a cigányok alsó rétegével pedig senki - a gazdag cigányok rétege sem - törődik.
Most az a legfontosabb, hogy a magyarság tudja, mi miért történik, és ne hagyja magát a tavalyihoz hasonló módon félrevezetni, és érdekei érvényesítésétől eltántorítani.
Ezt a rossz, bűnös, magyarellenes rendszert mindenestül s mielőbb meg kell változtatni.

Budapest, 2007. augusztus 24.

MIÉP-elnökség
Csurka István


Szőnyi Bartalos Mária: Szubjektív tájékoztatás azoknak, akik megdöbbentek a Magyar Gárda miatt    2007. augusztus 22. (Rólunk írták )

Sajnálom mindazokat, akik nemtetszésüket fejezték ki a közelmúltban honunkban alakult és a közeljövőben alakuló gárdák miatt. Miért sajnálom őket? Azért, mert az orrukig sem látnak. Kérem szépen! Tessenek tudomásul venni, már nem titok az, hogy a baloldalnak százezezret is számláló magánhadsereg-jellegű fegyveres hadereje van. Kérdezem én: A baloldalnak szabad lőfegyverrel mászkálni az utcán és rettegésben tartani a népet, a nemzetet? A magyar népnek nem szabad önvédelmi csoportosulásokat, gárdákat életre hívni? Tessék mondani: miért nem?

Ha valaki kap egy pofont, az ösztönösen védekező mozdulatot tesz. A magyar nép már sok pofont kapott ahhoz, hogy megtegye a látványos önvédelmi mozdulatát a gárdák megjelenésével és erőt mutasson fel az ilyen-olyan minőségben eddig minden szinten pofozkodók számára.

Nem tetszik a gárdisták egyenruhájának színe? Semmi közük hozzá, hogy milyen - önöktől megkülönböztető - egyenruhát viselnek! Emlékeztet a múltra? Hát, csak emlékezzenek! Nincs kifogásom ellene, mert az önök egyenruhái is emlékeztetik a magyarságot nem csak a múltbeli elnyomásra, hanem a jelenlegi diktatúrára is. Milyen jogon akarja megmondani a magyarságnak, a saját hazájában egy kisebbség, hogy mit tegyen és mit ne tegyen? Nem tetszését kifejezheti, de nem szólhat bele a magyarság dolgaiba. Már nem.

A Nemzetbiztonsági Hivatal mit szól? Nézelődhet, leselkedhet, de már az sem legitim, mint ahogyan a mai kormány sem az. Csak nem veszik észre, mert nem látnak az orruknál tovább. Vegyék észre, hogy minden, a magyarság számára ezután tervezett "pofonnak" már a szándéka is visszapattan a magyarság aurájáról arra, aki adni akarja.

Pedig a gárdák nem is pofozkodnak. És főleg nem lőnek! Tehát, nyugodtan szaporodjanak csak gombamódra úgy itthon, mint külföldön.

Komárom-Szőny, 2007. augusztus 9.

Szőnyi Bartalos Mária
(www.irokilencek.hu)


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr976316413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása