HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.08.22. 17:33 grizzlyke

Ünnepi hangulatok  2007. augusztus 22. 08:46  MNO

Reménytelen. Tudjuk, ezúttal sem lészen foganatja, mégis, az idén is elmondjuk, hogy nem általában a magyar, hanem a keresztény magyar állam 1007 esztendős, hiszen a magyarság legkevesebb 1111 éve államot alapított, itt a Kárpát-medencében, s akkor a további államalakulatokról még nem is szóltunk. A magyar állam nem egy elvirágzó dizőz, még csak nem is holmi öregecskedő feleség, akinek le kell tagadni a korát. Sajnos az ünnepet szervező agytröszt nem hajlandó erre az apró - de mégis fontos - pontosításra. Magyar Nemzet publicisztika.
A lapunk is Magyarország születésnapját, az államalapítás ünnepét hirdette, ám akit nem a kötözködés vágya hajt, az így is megtalálhatja ezen a napon azt, ami főhajtásra méltó, s azt, ami felemelő.
A kormány is mindent elkövetett, hogy az emberek lelkesen, öntudatosan, félelmek és szorongások nélkül, felszabadultan ünnepeljenek, ezért koordinációs tanácsot hozott létre, operatív törzset állított fel törzsfőnökkel, azaz egyszemélyi felelőssel az élén, Gál J. Zoltánt az ünnep egyik központi alakjává emelve. De ez még mind semmi! A kormány igyekezett saját tevékenységének bemutatásával, világraszóló sikereinek propagálásával, örömteli hírek hangoztatásával az ünnepi hangulatot megalapozni. A múlt hét elején nyilvánosságra hozták a bruttó nemzeti termék (GDP) növekedési mutatóját, amely kerek 1,4 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakában mért adatot. Ezen néhányan szörnyülködtek, mások pánikba estek, s voltak, akik közeli összeomlást emlegettek. Az ünneprontók! A kormányszóvivő meggyőzően elmagyarázta, az 1,4 százalékos növekedés tudatos, előre kalkulált, bátor, lendületes és több mint elégséges. Olvasóink talán emlékeznek, hogy 2001-ben, amikor a polgári kormány 4,1 százalékos gazdasági növekedésről számolhatott be, a független, tárgyilagos, szakértő közgazdászok megkondították a vészharangot. Orbán Viktor magyarázkodni kényszerült, mondván, a magyar gazdaság erősen függ az európai folyamatoktól. A lényeg, hogy a gazdaság bővülési üteme mindig elérje, meghaladja az EU-s növekedés kétszeresét. Akkor született meg a honi közgazdaságtanban és matematikában egyedülálló értekezés Aczél Endre tollából: ha a magyar gazdaság csak kétszer olyan gyorsan fejlődik, mint az európai, akkor soha nem éri utol. Azóta hat év telt el, és a kivételes szakértelem erőfeszítéseinek hála, a magyar gazdaság növekedési sebessége már csak fele az uniós átlagnak, ami roppant pozitív fejlemény, csak az ellenzék képtelen a valódi értékén minősíteni. Pedig ebbe az 1,4 százalékba még nem is számolták bele a prostituáltak bevételeit, jóllehet azok is szerves részét alkotják a nemzeti összterméknek. Vannak még kiaknázatlan tartalékok.

Az ellenzék megkeserítette az újabb csomag bejelentésekor érzett spontán kirobbanó örömhullámokat is. Hiszen a Draskovics Tibor vezette államreform-bizottság csak viccelt, amikor a közvélemény elé tárta néhány zseniális javaslatát, például a lakáshitelek állami támogatásának megszüntetéséről, közalkalmazottak ezreinek kirúgásáról, a távolsági tömegközlekedés további nehezítéséről vagy újabb szociális juttatások megvonásáról. De hiába burjánzottak a remek ötletek, az ellenzék kekeckedése miatt nem tudtunk szívből hahotázni az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti státusának megszüntetésén. Pedig a hálapénz után a 13. havi fizetésüktől is megfosztanák őket! Bizony!
Ám a törvénytisztelő és kötelességtudó állampolgárok nem hagyták elrontani ünneplő kedvüket. S milyen jól tették! Hiszen a kormány operatív törzsének és Gál J. Zoltánnak köszönhető, hogy a vihar korábban érkezett, mint tavaly (a Szilvásy-jósda érdemei még nincsenek tisztázva), így a központi rendezvények rendben lezajlottak. Elképesztő, hihetetlen, csak a Gyurcsány-kormányra jellemző siker: egy ünnepnap, áldozatok nélkül!?

Ugró Miklós, Magyar Nemzet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr416316422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása