HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.08.15. 16:35 grizzlyke

AKTUÁLIS JEGYZET (2007. 08. 14.)   www.roplap.fw.hu
Sztárriporter. Ötágú.

Hát ez olyan "édes", hogy mindenkinek hallania kell! Egy csomó rádióst rúgott ki, vagy tiltott el a műsorkészítéstől Such György a Rádió elnöke arra hivatkozva, hogy nem rejtették véka alá politikai hovatartozásukat. Kondor Katalint egyenesen szélsőségesnek bélyegezte. Ezt közszolgálati rádióban megengedhetetlennek tartotta. Ehhez képest itt van nekünk Zentai Péter elvtárs, a Magyar(talanított) Rádió pártszolgálatos és tiszteletbeli ÁVH-s berlini tudósítója. Okleveles agymosó. Őrá mindig lehet számítani, ha külföldi híreket úgy kell előadni, hogy azok hazai baloldal véleményét, nyilatkozatait támasszák alá. Például azt, hogy a kommunizmus messze emberségesebb, jobb rendszer volt a fasizmusnál. Hogy a fasiszta jelképek joggal tiltott szimbólumok, a vöröscsillag azonban nem az, stb. A tökéletes hitelesség kedvéért most meghallgathatóvá teszem a 2007. augusztus 13-i reggeli Krónikában elhangzott tudósítását, ugyanis a szuggesztív, kioktató, agymosó, sulykoló hanghordozásnak is jelentősége van. Ime:

Zentai Péter tudósítása Berlinből 2007. 08. 13-án (forrás: Magyar Rádió)

A lényeg írásban: Zentai előbb óriási szenzációként tálalja, hogy megtalálták azt az 1973-as parancsot, amely alapján az NDK határőreinek kötelező volt lelőnie a "zöld határon" át az NSZK-ba menekülőket, nőket, gyermekeket is. Ez alapján sok mai közéleti személyiség, akinek egykori NDK-s pártállami múltja van, lelepleződik, mert eddig ezt tagadták, és ez leleplezi az egykori NDK "fasiszta természetét" (idézet szó szerint). Ezután hirtelen hangulatváltás: Ennek azonban nem lesz politikai következménye, mert a társadalmi béke sokkal fontosabb. Mintegy mellékesen teszi hozzá: egyébként a vörös csillag, a sarló és kalapács Németországban nem tiltott önkényuralmi jelkép. "Ezeket divatcikként és komolyan megkoszorúzandó értékként fogják továbbra is kezelni." Éppencsak nem teszi hozzá (de sugallja), hogy hogy képzeljük akkor mi itt Magyarországon, hogy másként cselekszünk?! Tudósítását azzal fejezi be, hogy ott, Németországban konzervatívok és szociáldemokraták, liberálisok és marxisták megyegyeznek abban, hogy lehetett bármennyire rossz is a szocialista rendszer, az mégsem lehetett annyira rossz, hogy azt utólagosan össze lehessen mosni a náci fasizmussal. Ebben a mondatban is benne van a baloldali rosszallás: bezzeg a magyarországi ellenzék nem átallja egyformán bűnösnek tartani a két rendszert!

Elemzés:

  1. A pártok felsorolásából a marxisták naná, hogy nem akarják összemosni a két rendszert! Elemi érdekük a saját bűneiket bagatellizálni, sőt néha erénynek feltüntetni.
  2. Amúgy valóban nem lehet összemosni, mert a "szocializmusnak" világszerte kb. 100 millió, míg a fasizmusnak "csak" kb. 10 millió áldozata volt.
  3. Németország speciális helyzetben van, tekintettel arra, hogy a fasizmussal kapcsolatos vádaknak (Magyarország mellett) ők az elsődleges célpontjai. Végül is ők robbantották ki a II. Világháborút a nácizmus tőlük ered. Ebből fakadóan természetes "kényszer", hogy minden német politikai erő minden feltétel és mérlegelés nélkül elítéli a fasizmust.
  4. Az egykori NSZK és az összes Nyugati állam teljesen tájékozatlan a kommunizmus valódi arcával kapcsolatban, mert az "testközelből" nem ismerték soha. Egy olyan embernek (népnek), amely sosem élt diktatúrában, csak demokráciában, hihetetlenek, elképzelhetetlenek a kommunizmus rémtettei. Az egypárt rendszer, a beszolgáltatások, a politikai vélemény miatti kínzások, börtönök, egyáltalán szankciók. Magyarázhatod, bizonyíthatod, mutathatsz fényképet, nem fogja fel. Irracionálisnak tartja. Na, az is volt!
  5. Egyébként nem tudom, Zentai Péternek ez az egész hír miért újdonság, és szenzáció? A "disszidálni" akarókra minden egykori kommunista országban ki volt adva a tűzparancs. Legfeljebb volt, ahol utolsó eszközként, ha semmilyen más módon nem lehetett elkapni a határsértőt, és volt ahol elsődleges, illetve egyedüli módszer volt.
  6. Lényeg a lényeg! Zentai Péter a hazai baloldal "szerecsenmosdatásában" vesz részt nagy vehemenciával (ez a pártutasítása, ezért van kint Berlinben). Azt sugallja, hogy lám, Nyugaton sem kezelik bűnnek a kommunizmust, hogy meri a hazai ellenzék ezt tenni, hiszen ezzel "szembe megy" a nemzetközi trenddel és aláássa hazánk nemzetközi kapcsolatait.

A Röplap most rávilágít e kapcsolatok lényegére: Amit mi "rendszerváltásnak" vagyunk kénytelenek nevezni, az a világ újrafelosztása volt. A Szovjetunió meggyengülésekor a Nyugat elérkezettnek látta az időt a "szatelit államok" elszakítására, új piacok szerzésére. Ennek akkor szükségképpen az antikommunista erők pártolása volt a módja. Amikor aztán megtörtént ezen országok leválasztása a Szovjetunióról, a Nyugat rájött, hogy a gyarmatosításhoz a volt kommunista országok jobboldali pártjaiban nem lel partnerre. Azok a nemzeteik valódi érdekeit, felemelkedését akarják elérni. Ekkor történt egy fordulat. Az EU és az USA elkezdte támogatni a megbuktatott szocialista, kommunista pártokat, hiszen rabszolgahajcsárnak, céljaik kiszolgálójának keresve sem találhattak volna jobbat a Szovjetunió feltétel nélkül kiszolgálóinál, a szerviens, személyes előnyökért, hatalmon maradásért, pár millióért, milliárdért hazájukat bármikor eladó kommunistáknál. Erkölcstelen lépés volt a Nyugat részéről? Az. De tudjuk, az üzletben nincs erkölcs. Nyereség van és veszteség. Utóbbit pedig minden áron el kell kerülni...

No, de ne siránkozzunk! Ügyes ez a Zentai gyerek, azt meg kell adni, érti a szakmáját. Baloldaliként szenvedélyes hangon kárhoztatja saját politikai oldala 37 évvel ezelőtti tetteit, úgy, hogy rögtön jelentéktelennek tünteti fel azokat, és közben rúg egyet a jobboldalon, amelyik szintén elítéli ezeket a tetteket. Ha majd valaha is újra nemzeti kormánya lesz az országnak, nekünk is szükségünk lesz ilyenekre. Nem ezekre! Ilyenekre.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr606316447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főpilóta 2007.08.15. 17:06:03

Grizzlyke! Ébresztő! :-) Kissé keverted ebben a cikben az egyes részek sorrendjét. 1. Az első bekezdés után jön a link a hanganyaghoz. 2. Az Elemzés után jön a hat pont, amelyben elemzem a Zentai-riprtot, és a végén a kapcsolatokat. Így értelmes a dolog. Ha van lehetőséged rá, kérlek javítsd! Amúgy köszi a közlést! :-)

grizzly 2007.08.15. 19:21:49

Szia Főpilóta, igazad van, teljesen értem, de egy az egyben csak note-ban tudtam másolni, az meg ilyen lett.:-(((( Na mindjárt összerendezem úgy, ahogy mondod

grizzly 2007.08.15. 19:31:45

Jaja, de jó hogy szóltál, tényleg megkeverte, - na de igy már jó - a linket is kimásoltam tőled, mert először nem működött, - hja nem könnyű az éelte a szegény kis "gyűjtögetőnek" (sem:-)))))))

grizzly 2007.08.15. 19:40:48

De nagyon tetszik az írás, tényleg nem mindegy a sorrend és mégegyszer köszi szépen, hogy szóltál.
süti beállítások módosítása