HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.07.21. 08:13 grizzlyke

Mint aki jól végezte dolgát: szabadságra megy Gyurcsány        2007. július 20. 17:08 Czirják Imre - MNO
Megérdemelt pihenés? - Kiss követi, hárman helyettesítik

Három hétre szabadságra vonul Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Ugyanekkor nyaral Kiss Péter kancelláriaminiszter, így minden héten más tárcavezető helyettesíti majd a kormányfőt. Ismert: Gyurcsány azt ígérte, hogy idén nem megy szabadságra a kormány.

Egy időben lesz szabadságon Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és hivatalos helyettese, Kiss Péter kancelláriaminiszter - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő. Így a kormányfőt egy triumvirátus helyettesíti majd, az összesen három hétig tartó időszak alatt. Az első héten Veres János pénzügyminiszter, a második héten Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, a harmadik héten pedig Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési tárcavezető veszi át a miniszterelnök helyét.

Gyurcsány július 30-ával kezdődő héten kezdi meg szabadságát, és augusztus 15-éig lesz szabadságon. Az MNO kérdésére Daróczi Dávid elmondta: lehet tudni, hogy a miniszterelnök hova utazik. Az első hetet a Balaton tölti majd. Tavaly a Gyurcsány család Hollandiában egy bérelt hajóval járta végig a csatornákat, idén a szabadsága második hetében ezt Németországban teszi a família.

A háromhetes miniszterelnöki szabadság nem csak azért meglepő, mert tavaly csak két hétig nyaralt Gyurcsány, hanem azért is, mert a miniszterelnök körülbelül egy hónapja közölte: idén nem megy szabadságra a kormány, sőt heti egy helyett két kormányülés lesz.

Kérdésünkre a kormányszóvivő azt mondta: a kormányfői kijelentés pusztán arra vonatkozott, hogy nyáron kétszer annyi kormányülés lesz, mint tavaly. Ha nincs itthon a miniszterelnök, az nem akadály - fejtette ki. Gyurcsányt helyettesíthetik a miniszterek, a minisztereket pedig az államtitkárok - tette hozzá.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr1006316491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főpilóta 2007.07.21. 20:53:28

Folytatván Daróczi Dávid gondolatmenetét: a kormánypártokat helyettesíthetné a Fidesz-KDNP...
süti beállítások módosítása