HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.07.07. 18:28 grizzlyke

Az MDF részben a melegek pártján áll-Navracsics: magánügy  2007.07.06. 15:57  hirado.hu

Az MDF támogatja az azonos neműek élettársi kapcsolatát, a melegek házasságát azonban nem tartják indokoltnak, és álláspontjuk szerint nem jött el az ideje annak se, hogy gyereket fogadhassanak örökbe a homoszexuális párok - mondta Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese az MTI-nek pénteken.

"Támogatjuk, sőt azt gondoljuk, hogy ennek a jogi feltételeit is meg lehet teremteni. A legfőbb probléma mindig az volt, hogy vagyonjogi kérdések hogyan rendeződnek a későbbiekben. Ezt a törvény pillanatnyilag, azt gondolom, hogy korrektül szabályozza" - mondta az élettársi viszonyra vonatkozó kérdésre Hock Zoltán.

A politikus a távirati irodának azt mondta: a melegek házasságkötési lehetőségét nem tartják aktuálisnak és indokoltnak: minden ilyen jelentős paradigmaváltáshoz időt kell adni a társadalomnak.

Annak sem jött még el az ideje, hogy gyerekeket fogadjanak örökbe az azonos nemű párok, a gyerek lelki fejlődése szempontjából ugyanis szükség van az anya- és apamodellre - hangsúlyozta Hock Zoltán.

A politikus szerint a többségi társadalomnak és a melegeknek is toleránsnak kell lenniük egymás iránt.

Az MTI kérdésére válaszolva az elnökhelyettes hangsúlyozta: nem zárnák ki a pártból azt a politikust aki esetleg bejelentené, hogy homoszexuális; az MDF egyébként sem foglalkozik azzal, hogy a tagoknak milyen a nemi identitásuk.

Hock Zoltán ugyanakkor leszögezte: a Magyar Demokrata Fórum keresztény-konzervatív párt, értékvállalása dominánsabban a heteroszexualitás irányába mozdul el.

A Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor közölte: "személy szerint én magánügynek tartom mindenkinek a szexuális orientációját, nem politikai ügynek".

Navracsics Tibor hozzátette: egy magánüggyel kapcsolatban mindenki maga dönti el, hogy nyilvánosságra hozza, vagy sem, hogy hol húzza meg magánszférájának határait. "Úgy gondolom, hogy Szetey Gábor bejelentése magánügy".Arra a kérdésre, hogy a Fidesznek mi az álláspontja az azonos neműek házasságát vagy regisztrált élettársi kapcsolatát illetően, amit az SZDSZ és az MSZP is felvetett a bejelentés kapcsán, a frakcióvezető azt mondta: erről még nem beszéltek, de ha lesz elnökségi ülés, akkor nyilván napirenden lesz ez a kérdés.


Huh! - mondta a meleg államtitkár, mert ez volt odaírva   2007.07.07. MNO

Ablonczy Bálint: Huh! - mondta a meleg államtitkár, mert ez volt odaírva - A homofób rikkantások úgy kellenének a süllyedő reformhajó lyukait tömködő kormányosnak és matrózainak, mint egy falat kenyér.

Szetey Gábor, a kormány személyzeti ügyekért felelős miniszterelnökségi államtitkára nyíltan vallott homoszexualitásáról a Meleg Büszkeség elnevezésű rendezvénysorozat idei megnyitóján. "Szetey Gábor vagyok. A Magyar Köztársaság kormányának személyügyi államtitkára. Hiszek Istenben, a szeretetben, a szabadságban és az egyenlőségben. Magyar vagyok és európai. Közgazdász, személyügyi vezető. Társ, barát, néha ellenfél. És meleg." - mondta a kormánytag. Szetey Gábor kiállásán azonban komolyan rontott a bejelentést kísérő kormányzati felhajtás. Az őszintének szánt magánemberi vallomás így a politikai boszorkánykonyhán kifőzött, csipetnyi bulvárral megszórt és feltálalt szenzáció lett.

Úgy tűnik, mintha az államtitkár homoszexualitásának nyilvános megvallására már hónapok óta készültek volna a kancellárián. Szetey bejelentésének körülményei is az alapos előkészítésre utaltak. A Művész moziban megtartott eseményen ott volt az SZDSZ vezetésének színe-virága (Kóka János gazdasági miniszter, Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter, Eörsi Mátyás, az SZDSZ frakcióvezetője és Gusztos Péter frakcióvezető-helyettese), jelenlétével tüntetett Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége és Daróczi Dávid kormányszóvivő is. A sajtó már a beszéd elhangzása előtt megkapta a gondosan megírt szöveget, amelyben még a lelki megkönnyebbülést jelző "huh" szócskát is leírták a szorgos fogalmazók, a legkisebb teret sem hagyva a kreativitásnak.

A toleranciabajnokok pedig árgus szemekkel figyelték, elereszti-e magát a Fidesz valamelyik politikusa, vagy legalábbis valamelyik holdudvari embere. A homofób rikkantások ugyanis úgy kellenének a süllyedő reformhajó lyukait tömködő kormányosnak és matrózainak, mint egy falat kenyér. Csakhogy semmi sem történt, s a vita nyugodtan folyhat a homoszexuális párok házassága körül. De azért egy lélegzetvételnyi szünetet sikerült kiharcolni, amikor nem a kormányzati döntések összevisszaságáról visszhangzik az agóra. Nyilván elégedetten dörzsölik a kezüket az eddigi pergőtűzben ellankadt főkommunikátorok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr56316523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása