HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.29. 07:43 grizzlyke

 Hazudtunk reggel, délben meg este    2007.05.28    api01.extra.hu


Mottó :
Történt egyszer, hogy egy Pável Korcsgin nevű ifjú komszomolista feljelentette a saját apját, mondván hogy az öreg szidalmazza Sztálint. Az idős Korcsgint letartóztatták, kivégezték, az árulkodó kölyköt viszont a falu lakói egyszerűen agyonverték. Ezután Pável Korcsgin a kommunista erkölcs mintaképévé vált a sztálinisták szemében. Pártja kijelentette : az acélt megedzik és az áldozat meghozza gyümölcsét. A kommunistát ezért különleges anyagból gyúrták. Mert a lemondás, a fehérek elleni harc bár sok áldozattal jár, de elvezet a hőn áhított kommunizmusba, a proletárok diktatúrájába.

Egy év telt el a híres-hírhedt balatonöszödi Gyurcsány-beszéd óta, amelyről nehéz lenne újat mondani. Sajnos szeptember 17-e óta sem tisztult alapvetően a kép, és csak találgatni lehet kinek állt módjában és érdekében nyilvánosságra hozni
a szocialisták frakcióülésén elhangzott beszédek ( stúdió minőségű ... ) titkos felvételét ?
Végtére is mi volt ez ? Egy elvetélt belső puccs Gyurcsány ellen, talán egy előre kitervelt "bátor önmerénylet" ? Bevallom, én inkább ez utóbbi verziót tartom valószínűbbnek - még akkor is, ha egy ilyen életveszélyes akcióra csak egy nyilvánvalóan elmebeteg (*) és vakmerő konspirátor képes. Tudjuk, Gyurcsány pontosan ez a fajta. De ahogyan az öszödi beszédben is elhangzott, cselekedeteinek még maga sem látja minden következményét előre - valószínűleg ezúttal is így lehetett. Hazárdírozott, és az aljas blöff bejött : alaposan felültetett mindenkit, de legjobban talán a parlamenti ellenzéket, aki ( valljuk meg őszintén ) csak fáziskéséssel kullogott az események után, és meglehetősen későn ébredt a ravasz átverésből.

Sovány vigasz számukra, hogy ami manapság úgy-ahogy már evidensnek tűnik, az szeptemberben még fikciónak is túlságosan meredek volt ...

Gyurcsány erkölcsi hitele őszre teljesen elfogyott, így nem volt már mit vesztenie : jól tudta, ezen a "projekten" ő mindenképpen csak nyerhet. Felmérte, hogy ennél népszerűtlenebb már amúgy sem lehet, és hogy a választási kampányban gátlástalanul hazudozott - addigra már senki előtt nem volt titok. Az előzmények ismeretében azt is sejthette, hogy az októberi helyhatósági választásokat pártja
( esetleg pártjai ? ) semmiképpen sem tudják majd megnyerni. Kommunikációjukban a szocialisták egy percig sem tagadták, hogy elsősorban a szoci fellegvárak megtartására törekszenek - sajnos nem is eredménytelenül ... ( Lásd Budapest, Pécs, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár, Szombathely, Nyíregyháza - valamennyi vörös fészek maradt ! ) 

A bukás tehát karnyújtásnyi közelségben volt, amely talán már rég be is következett volna, ha akkor a diktátor nem lép. ( Bár a honlap letöltési oldalán a "teljes" balatonöszödi beszéd megtalálható és letölthető, szerintem még ez az anyag sem teljes : valahogyan az egész felvétel még így sem "kerek". Minnél többször végighallgatom, annál inkább így érzem. Szerintem volt ott még legalább egy, ennél sokkal fontosabb Gyurcsány beszéd is, amely - nyilván nem véletlenül - sohasem került nyilvánosságra. Vagy szándékosan, vagy azért mert nem is rögzítették ! Véleményem szerint ( és ezt hozzám hasonlóan - és tőlem függetlenül, mások is így gondolják ), az elhallgatott beszéd egy egészen szűk körben hangozhatott el - talán egy válságtanácskozás részeként -, amelynek egyetlen tétje a politikai túlélés lehetséges forgatókönyve volt. )

Ezt a vélekedést látszik alátámasztani, hogy Gyurcsány és gegcsapata olyasmire vetemedett, amire rajta kívűl egyetlen újkori magyar politikus ( beleértve a "na és" Horn Gyulát is ) sem lett volna képes. A beszéd nyilvánosságra hozatalával ugyanis Gyurcsány Ferenc kirobbantott egy valódinak tűnő álforradalmat, amely kioltott és meghiúsított egy valódi - alulról táplálkozó - népfelkelést, ha úgy tetszik egy igazi "éhséglázadás" létrejöttét. Valami olyasmi történt, mint amikor egy tomboló erdőtüzet egy ellentűz gyújtásával tudnak csak megfékezni. A lángok terv szerint összeérnek valahol, a kör bezárul és vége : a rettegett tűzvész mintegy felemészti önmagát, és magától kialszik.
Ezzel a Gyurcsány-Szilvásy tandem egycsapásra a kezébe vette a dolgok irányítását, egyben ( a "törvényes rend" védelmében ) ideológiát fabrikáltak a brutális rendőri fellépéshez. Egyben feléledt az "átkos múlt" sötét emléke, aminek következtében ismét félni, rettegni kezdtek az emberek.

Társadalmi megfélelmítés felső fokon, ahogy azt az elődök tanították !
A kiválasztott szeptemberi dátum sem véletlen, hiszen időben kellett cselekedni : a "valódi" forradalom ugyanis október 23-ig mindenképpen kitörhetett volna. Korábban a kormányellenes civil tüntetések és megmozdulások ( pl. 2006. nyarán az "Igazság napja" rendezvényei ) már világosan megmutatták, hogy levezénylő pártok hiányában is több ezer ember mozgósítható, ha a kormány ellen kell tüntetni az utcán.
Miközben a Fidesz ( a törvényességet és a demokratikus elveket szem előtt tartva ) csak ímmel-ámmal mert ( pontosabban egyáltalán nem mert ) a megmozdulások élére állni ( ennek kíváló bizonyítéka volt a Magosz látszólagos beszarisága ), addig a rendszerváltó harmadik erő politikusai ( engedtessék meg, hogy egységesen csak így nevezzem őket - hitelesen eligazodni rajtuk amúgy sem tudok ) szinte tálcán kínálták fel magukat a gyurcsányi hatalomhoz (párt)hű államvédelmi miliciának. A hatalom olyan könnyedén térképezte fel őket, akárcsak a fővadász az erdőt.

És hol tartunk ma ?
Sajnos még ott sem, ahol tavaly ilyenkor. Persze a remény hal meg utoljára, de a gyurcsány-diktatúra valószínűleg még ennél is sokkal később. Talán ha két ember akad még a tízből, aki őszíntén hisz egy előrehozott parlamenti választás lehetőségében. Bár tévednék, de már magam sem tartozom közéjük. A kádári típusú "társadalmi békét" - a legprimitívebb bolsevik eszközökkel - megteremtő Gyurcsány joggal bízhat önmagában, 2010 előtt aligha távozik hivatalából. Az őt egyedül leváltani képes koalíciós pártok ( főleg pártelnökké választása óta ) szorosan a zsebében vannak, emellett a teljes ( az öt év "baloldali" kormányzás alatt kontraszelektálttá silányult ) hatalmi gépezet a parancsait lesi, és azokat teljesíti.

Mindezen tényt még az sem tudná érdemben befolyásolni, ha időközben valami újabb orbitális gazemberségre derülne fény a vörös maffia tájékáról. Elvtársaink valószínűleg ugyanúgy elgyalulnak mindent, mint tették azt eddig is valamennyi, ezidáig nyilvánosságra került ( azóta többnyire elévűlt ... ) köztörvényes bűncselekmények eltussolásakor. Szerintem ilyen, és ehhez hasonló esetek a jövőben még ritkábban fognak előfordulni, ugyanis egyetlen banánköztársaságban sem divat szimpla köztörvényes eljárásban meghurcolni az ország vezetőjét ... Bár kevésbé elegáns, sokkal paraktikusabbnak tűnik "bűncselekmény hiányában" eleve megtagadni egy nyomozást. A közelmúltban erre is volt már példa.

Vajon a választási csalás, a választópolgárok tudatos megtévesztése mennyire számít ma súlyos bűncselekménynek Magyarországon ?  És mennyi az elévülési idő ?

Gyurcsány azt mondta ( 2006.09.25-én ), hogy aki kívül került az alkotmányosság keretén ( A Fidesz ellen a leghangosabb, jobbról érkező szemrehányás éppen az, hogy - a kordonbontást leszámítva - sosem volt hajlandó átlépni a törvényesség és a demokratikus politizálás határát ), azzal nincs miről tárgyalni. Milyen igaza van ! És aki miniszterelnökként elcsalta a választást, az már kívül is rekedt onnan. Természetesen vele sincs miről tárgyalni ...

A (poszt)kommunista különös fajta, hát tényleg. De csak szarból gyúrták.
Ugye Ferkó, hogy a nyavalya essen beléd !

(*) A pszichopátia társadalmi veszélyei, különös tekintettel Fletóra

A pszichopátiás betegek jelentős anyagi terhet rónak a társadalomra ( lásd megszorítások ), ezért gazdasági szempontból is fontos ezek okainak kutatása és a hatékony gyógykezelések megtalálása.
A lelki zavarok kialakulásában nagy szerepet tulajdonítanak a biológiai tényezőknek. Ha nagyfokú stressz éri az egyént, még a legnagyobb biológiai védelemmel rendelkezők is kibillenhetnek egy időre lelki egyensúlyukból és a zavar bizonyos jeleit mutathatják, ami fékevesztett szadizmusba, erőszakba torkollhat. Ha az egyén biológiailag is esendővé válik ( például : "csak" merevedési problemái vannak ), már kisebb méretű stresszhatás is lelki zavart válthat ki.

Széles körben végzett pszichológiai kutatások alapján a pszichopátiás elhajlásokat befolyásoló stresszhatások közül súlyossági sorrendben a pozíció vesztés ( például : a miniszterelnöki bársonyszék elvesztésétől való beteges rettegés ) áll az élen a súlyossági sorrendben, mivel a stresszelmélet szerint ez a szervezetet érintő változást, azaz az állandóságból, az addigi egyensúlyi helyzetből való elmozdulást jelképezi.

A hangulatzavar többféle formában fordul elő. Legismertebb az egypólusú depresszió, amikor csak a kedélyvesztés időszakai jelennek meg. A kétpólusú depresszió egyik tünete a mánia, a kitörő jókedv ( tácolj Feri ), a szétziláltan felgyorsult felesleges, látszat-tevékenység időszaka, amit szintén gyógyítani kell. A kétpólusú hangulatzavar másik esetére csak kisebb hangulati emelkedés jellemző egy időszakban, amely emiatt akár még a szakemberek előtt is rejtve maradhat, azért ez különösen veszélyes a társadalomra.

Kutatások kimutatták, hogy a félelem érzésének vezérlése meghatározott agyi központokban és azokat összekötő pályarendszerekben zajlik. A stresszes élmények természetesen lehetnek extrém fokúak is : ilyenek a bűnös űzelmek hirtelen, tényleges lelepleződése. Minél hosszabb ideig volt egy miniszterelnök a lelepleződéstől való félelem miatti stressznek kitéve, annál kisebb méretű lett a hippokampusz ( az agyi memóriaközpont ) térfogata az agyban, és stressz tünetei léptek fel.

Megállapítható, hogy Gyurcsány az agyzsugorodás végső fázisában leledzik. A hasadásos elmezavarrá fejlődött pszichopátia, a skizofréniás téboly típusosan a fiatal felnőttkorban kezdődik és élethosszig tart. A skizofréniában a túlságosan gyanakvó gondolkodás, üldöztetéses téveszme gyakran jelen van, miként a magány is, az egyén elszakad a külvilágtól és a valóságtól. A fiatal felnőttkor időszaka igen érzékeny az idegsejtek összeköttetéseinek, a szinapszisoknak végső kialakulása szempontjából. A skizofréniás betegek hosszútávú gyógyszeres kezelése sokat javult az elmúlt években. A közeljövőben megjelenhet az egyén genetikai jellegzetességeit, molekuláris kémiai sajátosságait is figyelembe vevő gyógyszeres kezelés beállítása, a farmakogenetika, vagy a kényszer gyógykezelés, esetleg büntetés-végrehajtási intézet keretében.

Forrás :
Haon.hu ( László123 hozzászólása )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr466316622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása