HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.20. 21:55 grizzlyke

Petrétei lemondott, felmentették Benét és Gergényit   2007. május 20. 13:14  MNO

A Rebisz parancsnoka is távozik

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter benyújtotta felmentési kérelmét vasárnap Gyurcsány Ferenc kormányfőnek, amelyet a miniszterelnök elfogadott. Felmentették tisztségükből május 31-i hatállyal Bene László országos és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap Budapesten.
• KDNP: a közbizalom feltétele Gyurcsány távozása
• SZDSZ: a személyi következmények nem elegendőek
• Az MDF üdvözli a főrendőrök távozását
• Repülnek a rendőrfőnökök
• Az al-Dzsazírán is téma a magyar rendőr-botrány


A Népszabadság szerint a szombat délutáni és esti politikai-szakmai konzultációk keretében a miniszterelnök környezetéből több szocialista politikustól és szocialistákhoz közelálló rendészettel foglalkozó szakpolitikusoktól, szakértőktől kértek névjavaslatokat az új főkapitányok személyére. E „beszélgetések” keretében országos rendőrfőkapitány-jelöltként vetődött fel Bánfi Ferenc tábornok, az ORFK egykori közbiztonsági főigazgatójának a neve; valamint Ármos Sándor Nógrád és Halmosi Zsolt Hajdú-Bihar megyei főkapitány neve. Gergényi lehetséges utódaként a legtöbben Tóth Gábor dandártábornokot, a budapesti rendőr-főkapitány jelenlegi bűnügyi helyettesét emlegetik.
„Május 31-i hatállyal beosztásából felmentem Bene László országos rendőrfőkapitányt, és kezdeményezésemre az igazságügyi miniszter ugyanezzel a nappal beosztásából felmenti Gergényi Péter budapesti főkapitányt" – közölte sajtótájékoztatóján a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc bejelentette azt is: elfogadta Petrétei József miniszter felmentési kérelmét május 31-i hatállyal. Hozzátette: nincs szándékában önálló rendészeti minisztériumot létrehozni. Közölte: „az arra illetékesek elfogadják" Dobozi József felmentési kérelmét is.

Elmondta: lehetőség szerint a felmentések határnapjáig javaslatot tesznek arra, kik töltsék be a posztokat. Hozzátette: nincs szándékában önálló rendészeti minisztériumot létrehozni. Az irányítás, a működés, a szabályozás tekintetében lehetnek változások, de ez a minisztérium kompetenciáját, felelősségét nem érinti - fejtette ki Gyurcsány Ferenc.

Kijelentette: a személyi döntéseken kívül szabályozási és szervezeti kérdésekhez is hozzá kell nyúlni. Hozzáfűzte: a kormánynak, lehetőség szerint a legrövidebb időn belül, lesz javaslata olyan új intézkedésre, szabályozásra, amely biztosítja, hogy a rendőrség szakszerűségével és megbízhatóságával hívja fel magára a figyelmet. A miniszterelnök azt mondta: ezek a döntések nem egy konkrét ügy miatt születtek. Mint fogalmazott: „Az események együttesen, egy időben, konkrét egyedi tartalmuk és azok végső jogi megítélésétől függetlenül alkalmasakká váltak arra, hogy a korábban csak politikai természetű vita (...) általános társadalmi vitává (váljon) és társadalmi közbizalom-gyengüléshez vezessen".A rendőrség az elmúlt közel egy évben nagyon sok vita középpontjába került - mondta.

Fidesz: kár, hogy nem három napig tart a kongresszus

Tapsviharral fogadták a Fidesz kongresszusi küldöttei, amikor vasárnap Szijjártó Péter, a párt szóvivője bejelentette a hírt, hogy lemondott Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter.

A szóvivő emlékeztetett: a sorozatos rendőrségi botrányok után a Fidesz pénteken követelte a miniszter, valamint az országos és a budapesti rendőrfőkapitány távozását. Amikor szombaton kiderült, hogy a két főrendőrnek távoznia kell posztjáról, a Fidesz még határozottabban követelte Petrétei József lemondását – tette hozzá. „A kongresszus első napján követeltük a miniszter távozását, és második napon Petrétei József lemondott. A kongresszuson több beszédben követelték Gyurcsány Ferenc távozását, így kár, hogy a kongresszus nem három napos” – jegyezte meg Szijjártó.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr786316648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása