HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.20. 21:58 grizzlyke

Orbán: Új korszak előtt áll a jobboldal + videó + Képriport   2007. május 20. 18:05  MNO
Magyarországnak újra közösséggé kell válnia


Orbán Viktort választotta elnökké a Fidesz XXII. tisztújító kongresszusa, aki beszédében kiemelte: egy Magyarország van, az országnak pedig újra közösséggé kell válnia. A jobboldal egy új korszak előtt áll, bármikor is érkezzék el a választás napja, most azt kínálja a sors, hogy minden idők legerősebb Fidesze álljon szemben minden idők leggyengébb MSZP-jével – fogalmazott a pártelnök.

Orbán Viktor kongresszusi beszéde – a videó első része
Orbán Viktor kongresszusi beszéde – a videó második része
• Baloldali bírálat MDF-es segítséggel Orbán Viktornak
• Orbán Viktort választották a Fidesz elnökévé




Nézze meg képgalériánkat!

(Fotó: Burger Zsolt)

Első szavam a tiszteleté, második a köszöneté – kezdte beszédét Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke a párt tisztújító kongresszusán. Az elnök megköszönte a felé áradó szeretetet, tiszteletet és bizalmat, s arról biztosította a Szövetség tagjait, hogy ez a bizalom és szeretet kölcsönös. Mint mondta, nem kenyere az érzelgősség, sokra tartja a mértéktartást, de most meghatottan kell megvallania: az elnökséggel ráruházott felelősséget örömmel és büszkén vállalja.

Orbán Viktor szerint a Fidesz és szövetségesei ma az utolsó esélyt jelentik a magyarságnak, hogy az szabadságban és jólétben éljen. A magyar társadalom léket kapott hajóját ma csak ők menthetik meg – mondta – az elsüllyedéstől, s ő büszke arra, hogy ennek a pártnak az élén állhat.

A pártelnök külön köszöntötte Mádl Ferenc volt köztársasági elnököt és feleségét, az Orbán-kormány egykori minisztereit, a „szellem embereit”, a szövetségesek vezetőit, a küldötteket és a szövetség valamennyi tagját „megemelt kalappal”, mert ők teszik naggyá ezt a szerveződést. Orbán Viktor külön kitért a határon túli magyarok jelen lévő képviselőire: mint mondta, itt, a Fideszben mindenki az ő szövetségesük is, s általuk üzente a határokon túlra: lesz még egyszer ünnep a világon...

Lassan már minden magyar egyetért abban, hogy ez így, ahogy most van, nem mehet tovább, s azt is felismerték az emberek, hogy a dolgok maguktól nem változnak meg. Mindig van lejjebb, mindig lehet még mélyebbre süllyedni – jelentette ki. Új politika kell, erre vár az új többség – mondta, hozzátéve: a Fidesznek az a dolga, hogy megalkossa ezt az új politikát.

Az új többség a világosság korszakát teremti meg

„Az új többség koalíciójának eszmei alapjául a kölcsönös felelősségvállast kínáljuk”, mert ez olyan társadalomszervezési elv, amely képes tartós egyezséget teremteni – jelentette ki a pártelnök. Orbán Viktor szerint a régi politika 2006-ban „ledöntötte az igazság lámpaoszlopát”, beköszöntött a sötétség, a reménytelenség korszaka, a kormányoldallal szemben létrejött új többség azonban a világosság korszakát akarja megteremteni, és új társadalmi-politikai eszmét kíván.

Egy Magyarország van, az országnak újra közösségé kell válnia, ezért legfőbb hivatásnak és küldetésnek azt tekinti, hogy olyan tartalmat adjon a magyar zászlónak, amely alá mindenki felsorakozhat – jelentette ki Orbán Viktor. „Egy hazánk van, egy becsületünk, vállaljuk hát a felelősséget egymásért és a hazánkért, illesszük össze a zászlónkat és az alatt felsorakozva kezdjük el az erős Magyarország felépítésének kemény munkáját” – hangsúlyozta a pártelnök, aki jelezte: sem politikusként, sem magánemberként nem mondott le arról a rendszerváltó álomról, hogy Magyarország erős és kiváló ország legyen, és a magyarok egyszer büszkék legyenek hazájukra.

Orbán Viktor a „kölcsönös felelősségvállalás” politikáját hirdette meg, a jelenlegi kormány „nincs más út politikájával” szemben, amelyet szerinte a totális lemondás, a beletörődés, az elavult dogmák jellemeznek, és amely további áldozatvállalásokat ír elő a semmiért. A pártelnök arra buzdította az embereket, mondjanak le végre a lemondásról, mert lehetséges a közös nemzeti akarat. A két politikát összehasonlítva azt mondta: a mai politika nem képes közös értékeket és célokat írni a zászlóra, hazugságra és képmutatásra épít, üzletté silányítja az emberi életet, az egészséget, az oktatást és a kultúrát, a piac mindenhatóságára akarja bízni a társadalom megszervezését, „az abszurditásig ésszerűtlen reformokat hajt végre”, az MSZP pedig a hatalom megszerzése érdekében „sutba vágta" az emberséget és a becsületet.

Az új többségnek elege van a neoliberális eszméből

„Nem hiszünk a láthatatlan kezekben, amelyek állítólag működtetik a piacot, mert mi pontosan tudjuk, hogy minden piacon egyetlen láthatatlan kéz működik és az mindig a tolvaj keze, és mi nem bízzuk a társadalmat tolvajokra, mert lúzerek azért nem vagyunk” – jelentette ki a pártelnök, aki szerint az új többségnek elege van a kormány által képviselt neoliberális eszméből.

Orbán Viktor olyan új politikát hirdetett, amely érdekeltté teszi az egyént a közösség építésében, támogatja a munkavállalást, a munkaadást, a gyermekvállalást, a tanulást, nem él vissza a szabadsággal, vállalja a teljes foglalkoztatottság megteremtését, csökkenti a munkához kapcsolódó elvonásokat, növekedésorientált, fenntartja a nemzeti  kockázatközösséget és segít a nincsteleneken. Ez az új, polgári értékeket képviselő plebejus politika fellép a kiváltságok ellen, az emberek oldalán áll a hatalmasokkal szemben, nemzeti maximumot teremt meg, hisz a szabad piacban, a szabad kereskedelemben, a versenyben, de nem hisz egyetlen társadalmi rendszer, így a kapitalizmus etika nélküli túlélésében sem.

Az új politika megőrzi a kisvállalkozók versenyképességét, lehetőséget kínál a fiataloknak, erős mezőgazdaságot, erős vidéket és erős falut képzel el, fejleszti a vidéki közszolgáltatásokat, ellentétben az „elkényeztetett új arisztokrata semmirekellőkkel”, akik irtóznak mindentől, ami valóságos, mert ott rögtön kiderül, milyen gyengék és gyámoltalanok. Orbán Viktor kijelentette: a jobboldal élete legnagyobb lehetősége, egy új korszak előtt áll, hiszen történelmi mértékű bizalom árad felé, amit az ország és az állam irányítása révén Magyarországot felemelő valóságos erővé tehet.

Összezsugorodott az MSZP

„Bármikor is érkezzék el a következő választás napja, most azt kínálja fel a sors, hogy azon a napon minden idők legerősebb Fidesze álljon szemben minden idők leggyengébb MSZP-jével” – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki szerint az MSZP támogatottsága olyan mélyre süllyedt, hogy megszűnt nagy párt lenni és középpárttá zsugorodott. A pártelnök ugyanakkor arra figyelmeztetett: ezt a lehetőséget csak egységes jobboldal ragadhatja meg. Az egységben hiszek, és az egység elnöke leszek – jelentette ki Orbán Viktor. Mi mindig tudtuk, hogy küldetésünk van, erősek vagyunk, mert ez a párt mindenért megdolgozott, amije van, nem kaptunk másoktól elvett vagyont, semmit nem örököltünk, se hálózatot, se titkosszolgálati kapcsolatokat – folytatta a pártelnök, majd hozzátette: ideje, hogy a Fidesz ellenfelei is belássák: „belőlünk nem lehet kiszorítani a szuszt”.

A pártelnök azt mondta, a népszavazással meg kell adni az embereknek a jogot, hogy döntsenek saját sorsukról, és hitet kell nekik adni azzal, hogy a Fidesz egy új elvrendszerben fejti ki új politikáját, mert az ellenfél által felállított elvrendszerben nem tudja hatékonyan kifejteni elképzeléseit.

Hívni fogok mindenkit, el fogom mondani mindenkinek, hogy mindenkit vár az új többség, azokat is, akiket lépre csaltak. Nekünk kell azoknak lennünk, akik nem futnak el, akik maradnak, a magyarok léket kapott álmát csak mi menthetjük meg attól, hogy elsüllyedjen és végképp odavesszen – fogalmazott. „Én nem fogok beletörődni és én nem fogom feladni” – jelentette ki beszéde végén Orbán Viktor, akit felállva tapsoltak meg a kongresszus résztvevői.

(MTI/MNO)



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr906316646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása