HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.18. 00:27 grizzlyke

Halált jelent Horváth Ágnes rendelete?    2007-05-17 14:52  HírTV

A szakorvosi és jogi diplomával egyszerre rendelkezőket tömörítő szakmai szervezet a legfőbb ügyészhez fordult a szívkatéteres vizsgálatokhoz kialakult várólisták miatt.

Martini Jenő, a Konszenzus Egészségügyi-Jogi Társaság elnöke elmondta: nem világos, hogy terheli-e büntetőjogi felelősség az egészségügyi minisztert, ha egy infarktus által veszélyeztetett beteg azért hal meg, mert kezelése háttérbe szorult a sürgősségi infarktusok kezelése miatt.

Veszélyeztetheti a betegeket a szívkatéteres vizsgálatokra vonatkozó teljesítményvolumen-korlát, ezért a Konszenzus Egészségügyi-Jogi Társaság a legfőbb ügyésznél feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.

Martini Jenő ügyvéd-szakorvos hangsúlyozta: az egészségügyi finanszírozási jogszabály semmilyen indokkal nem írhat felül orvosi foglalkozási szabályt.

A szakorvosi és jogi diplomával egyszerre rendelkezőket tömörítő szakmai szervezet elnöke közölte: az orvosok nem tudják elvégezni a szükséges beavatkozást a volumenkorlát miatt, a sürgősségi infarktus kezelés miatt háttérbe szoruló veszélyeztetett betegek pedig 3-4 napon túl meg is halhatnak.

Martini Jenő szerint kérdéses, hogy az ügyészség egy gondatlan veszélyeztetés miatt büntetőeljárás alá vont orvos esetében elfogadná-e védekezésként, hogy a volumenkorlátra hivatkozik. Nem világos továbbá, hogy terheli-e büntetőjogi felelősség a rendelet mögött álló egészségügyi minisztert - tette hozzá.

Arra számítanak, hogy az ügyészség megállapítja: erre a betegségcsoportra nézve a teljesítményvolumen-korlát közvetlen veszélyeztetést, adott esetben akár halált jelent - mondta a szervezet elnöke.

(inforadio.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr386316650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása