HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.14. 19:39 grizzlyke

Nemzeti Fórum a megismételt rendszerváltás érdekében       MagyarHírlap 2007.05.14.
Téma: eszmecsere a csapdába került demokráciáról 
 
Az újrakezdés és a politikai szövetségesi együttműködés melletti elkötelezettség jegyében tartotta meg második országos értekezletét a Nemzeti Fórum Kiskunmajsán. A szervezet szerint elkerülhetetlen az egész társadalom mozgósítása egy megismételt rendszerváltás érdekében. 
 


A szövetségesek részéről megjelent Ékes József, Balogh László, Für Lajos és Farkas Flórián is (Fotó: Hegedüs Róbert)
 
• A 20-30 éves fiataloknak kellene tevékenykedni a közéletben
• Magyarország tragédiája, hogy elmaradt a rendszerváltás
• Lakiteleken törték át a "hallgatás falát"
• A szabadságért mindennap tenni kell

Politikai demonstrációval felérő tanácskozás volt a Nemzeti Fórum egész napos szombati értekezlete. A zsúfolásig megtelt kiskunmajsai művelődési házban valamennyi felszólaló nyomatékosan igyekezett aláhúzni, csapdában a demokrácia, kétségbeejtő gondok előtt áll az ország. Lezsák Sándor, a fórum elnöke még tovább ment, kijelentette, kezdhetjük újra az egészet! Mint mondta, napjainkban nemzetgyilkossági kísérlet zajlik.

"A kormány előre megfontolt szándékkal, nagy nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel az országromboláson dolgozik" – mondta. A neoliberális felfogás alapján a hatalom harcot folytat a nemzeti jelképek ellen, a családpolitika helyett a betelepítés programján dolgozik. Országrombolás az is, hogy önkormányzatokat, kistelepüléseket tesznek tönkre, szétverik az egészségügyi intézményrendszert, az iskolák bezárása, összevonása az elnéptelenítést szolgálja. Lezsák szerint ideje a szerveződésnek, s ennek motorja a Nemzeti Fórum, amely képes az emberek mozgósítására. Újrakezdeni viszont csak úgy érdemes, ha szövetkeznek.

Nemzeti kiáltvány született

A Nemzeti Fórum kiáltványt tett közzé, amely szerint az ország javainak végső kiárusítása folyik. A felső gazdasági és politikai réteget átszövi a korrupció, reformok címén káosz és a nép sarcolása zajlik. A kormány rombolja az egészségügyi, az oktatási-nevelési közintézményeket. Településeket ítél halálra, liberális elvekre hivatkozva terrorizálja a közéletet egzisztenciális félelemben tartva a magyar népet.

A nyilatkozat szerint kormányprogrammá vált az országrombolás és a nemzetvesztés. Csendes, de annál kíméletlenebb népirtás folyik. A dokumentum megállapítja: egyre nagyobb bizonytalanság tapasztalható az MSZP–SZDSZ szavazók körében is. Végveszélyben van nemzeti létünk. A kiáltvány szerint az erők egyesítésével és meggyőző felmutatásával lehetséges a Gyurcsány–Kóka koalíció minél előbbi eltávolítása. 
 
Rá kell ébreszteni a cselekvésre azokat is, akik beálltak az MSZP–SZDSZ szavazótáborába, de mára már a hazugság csapdájában vergődnek. Nekik is meg kell érteniük, hogy most az ő életükről is szó van. Akkor lesz valódi nemzeti összefogás, ha a megtévesztett szavazók is tudják, ami most zajlik, az a jó és a rossz küzdelme, nem pedig pártpolitika. Nemzeti koalícióra van sürgősen szükség a Fidesszel és a többi szövetségessel, pártokkal, politikai szervezetekkel, érdekképviseletekkel! – sürgette Lezsák Sándor, akinek szavait óriási taps kísérte. Beszédének zárásaként még hozzátette: " – Lakiteleken 1987-ben azt mondták: Kádárnak mennie kell! Kiskunmajsának is hasonló az üzenete. A Gyurcsány-kormánynak mennie kell!"

A másik egykori lakiteleki szervező, Bíró Zoltán is megismételte:kezdhetjük elölről, de sokkal nehezebb körülmények között, mint 1987-ben. Húsz évvel ezelőtt még volt az emberekben készség a változtatásokra, és létezett egy munkaképes szellemi vezetőség is. Ma az ország gazdasági, lelki, erkölcsi és szellemi értelemben sokkal rosszabb állapotban van – húzott párhuzamot a két történelmi helyzet között.

A tanácskozásba bekapcsolódott Orbán Viktor is. A Fidesz elnöke kijelentette, rendszerváltó erők voltak és azok is maradtak. "A mi szövetségünk nemcsak a választási eredmények alapján összeálló alkalmi koalíció, hanem egy olyan, a közjó érdekében létrehozott hosszú távú társulás, amely nem választási ciklusokban, hanem évtizedekben gondolkodik" – jelentette ki. Orbán szerint a piac mindenhatóságát hirdetők torz politikai kiváltságokat, monopolhelyzetet biztosítanak szűk csoportoknak. Ez a hit azonban végzetesen meggyengíti az országot, ezért ezt a dogmát le kell győzni. A Nemzeti Fórum képes megszólítani a szellemi élet azon szereplőit, akik e dogmát ledönthetik, és a kölcsönös tisztelet kultúráját elfogadó új közéletet teremtenek Magyarországon – mondta a Fidesz elnöke.

A rendezvényt számos szövetséges meglátogatta. Jelen volt Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, Für Lajos, az MDF egykori elnöke és Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetség elnöke is. Megjelent Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke és Duray Miklós szlovákiai magyar politikus is. 
 
Baranyai Gábor, Pindroch Tamás, Varjú Frigyes 
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr166316657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főpilóta 2007.05.15. 19:07:41

Megismételt rendszerváltás? EZT megismételni?! Soha! Újat! Gyökeresen újat, igazit! Nem tudom, csak a Magyar Hírlap cikk-címe eza bénaság, vagy a Nemzeti Fórumosok is kezdenek elhülyülni,,,
süti beállítások módosítása