HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.04.22. 09:00 grizzlyke

Hazugságon kapták Demszkyt - nincs uniós döntés a 4-es metróról      Népszabadság nyomán és MTI  2007. április 21. 12:17

Az európai unió több illetékese is cáfolja Demszky Gábor pénteki kijelentését, mely szerint a kohéziós alapból biztosan támogatják a 4-es metrót; a projektről nemhogy döntés nincs, de a dokumentációt még be sem adták - olvasható a Népszabadság szombati számában.
 
Budapest főpolgármestere egy pénteki sajtótájékoztatón mondta el, hogy előző nap Brüsszelben tárgyalt az EU közlekedési biztosával, s a megbeszélés azzal az eredménnyel zárult, hogy az unió biztosan támogatja a 4-es metrót, a 3-as és az 1-es villamosok útvonalának meghosszabbítását, valamint az 5-ös gyorsvasutat, azaz a csepeli és a szentendrei HÉV összekötését.

Az uniós közlekedési biztos, Jacques Barrot szóvivője a Népszabadság kérdésére nem tudta megerősíteni a főpolgármester állítását. Michele Cercone azt ígérte, hétfőig kideríti, hogy főnöke pontosan mit mondott, de hozzátette: "anyagi elkötelezettséget biztosan nem vállalt".

Az Európai Bizottság közlekedési ügyekért felelős főigazgató-helyettese, a magyar Kazatsay Zoltán a lapnak elmondta, a tárgyalásokon valóban szóba került a metróprojekt, ő azonban semmit sem ígért, a projekt minősítése különben is a régiós főigazgatósághoz tartozik.

Az EU regionális fejlesztési politikájáért felelős, a régiós főigazgatóságot is felügyelő biztos, Danuta Hübner szóvivője a lapnak elmondta: a 4-es metró tervét még be sem adták. Ana-Paula Laissy kifejtette, hogy az Európai Bizottság először az Új Magyarország Fejlesztési Tervről dönt, várhatóan április végén. Ezt követően határoznak tizenöt operatív programról, köztük a közlekedésiről is, amely a 4-es metró tervét is tartalmazza. Minden 50 milliónál drágább projekt esetében, mint a budapesti metró is, "szolgálatközi egyeztetést" hirdetnek, amiben több főigazgatóság is részt vesz.

A szóvivő kijelente: ha metró terve élvezi is Jacques Barrot személyes támogatását, az korántsem elégséges ahhoz, hogy uniós euro-százmilliókkal kalkulálni lehessen.

Ana-Paula Laissy arról is beszélt, hogy a régiós főigazgatóságon a metróprojekttel kapcsolatban komoly aggályok merültek fel, mint például a sűrű állomáskiosztás, valamint az is, hogy Brüsszelnek vajon miért Magyarország leggazdagabb részét kell ilyen mértékben támogatni.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr96316719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása