HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.04.15. 10:02 grizzlyke

Lázadás és terroristák már most pénteken?  2007-04-12 20:59 - Erdélyi Csaba   barikad.hu

Lázadás?

Április 21-ére Budaházy György és Toroczkai László hívott össze seregszemlét, a felhívás szövegét a BRFK tovább adta a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI), mert felmerült a gyanú, hogy újabb illegális utcai demonstráció illetve lázadás előkészítése van folyamatban.

Nem sokkal később elterjedt a hír, hogy 30-án országos (egészpályás) útlezárást terveznek deszkákkal, szögesdrótokkal. Az NNI lázadás gyanúja miatt indított nyomozást ez ügyben. Közben szinte elsikkadt a hír, hogy számos szervezet már péntek délután hatkor tüntetni fog pontosan azon a helyszínen, ahol a rendszerváltás utáni első komolyabb zavargások kitörtek, vagyis a Szabadság téren.

Ráadásul ott lesz Toroczkai László, akinek vezetésével tavaly szeptemberben a Kossuth térről átáramlott a tömeg az MTV székház elé és megostromolta a közszolgálati média épületét. A rendezvény egyik meglepetés attrakciójáról idő előtt szereztünk hírt: a házőrizetben lévő Budaházy György üzenetét is le fogják játszani, így a rendezvény könnyen az április 21-ei "seregszemle" első felvonása lehet.

Összefogtak

A radikális jobboldal újraegyesítését célul kitűző Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) péntek este hat órára szervezett demonstrációt a Magyar Televízió székhelye elé a véleménye szerint elfogult közszolgálati média ellen. A rendezvényen Bíber József Tibor, a Jobbik alelnöke is beszédet mond, de jelen lesznek a MIÉP és az MNF képviselői is, illetve felszólal a szeptemberi TV-ostromban szerepet játszó Toroczkai László, a Mi Magunk elnöke, a HVIM tiszteletbeli elnöke.

Terrorfenyegetést kaptak

A pénteki TV-székház elé tervezett tüntetés szervezői, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetői az elmúlt napokban e-mailen és telefonon több életveszélyes fenyegetést kaptak - közölték a szervezők. A fenyegető telefonok felhívták a figyelmet arra, hogy április 13-án délután hat órára "senki ne merjen kimenni" a Szabadság térre.
A MÖM közölte: a legutóbbi fenyegető üzenetet Rákosi Mátyás nevében írták alá. A MÖM elvárja - írják -, hogy "az adófizetők pénzéből fenntartott" NBH a leghatározottabban lépjen fel "az igazi veszélyt jelentőkkel szemben, ha már az összes ismert nemzeti radikális telefonszámát lehallgatják".

A Jobbik nem fél a terroristáktól

A legerősebb Parlamenten kívüli párt alelnöke, Bíber József Tibor elmondta, hogy a terrorfenyegetésről a barikad.hu-tól értesült, elmondása szerint nem rémült meg és ott lesz a rendezvényen, ugyanakkor egyértelműen megcáfolta azokat az aggodalmakat is, amelyek a Magyar Televízió székházának újabb ostromától tartanak. Ő maga nem tervez semmi ilyesmit, inkább arról szeretne beszélni, hogy a média véleménye szerint elhallgatja és tagadja a "cigánybűnözés" létét.

A MIÉP megijedt?

A hír után felkerestük Balláné Papolczy Gizellát, aki határozattan cáfolta, hogy a MIÉP részt venne a rendezvényen, elmondása szerint arról is tudnának, ha valamely alapszervezetük képviselné a pártot a demonstráción. Forrásainkra hagyatkozva valószínűsíthető, hogy a hivatalos irányvonallal a közelgő tisztújítás miatt kevesen mernek szembemenni, tartva az idő előtti hátrányba kerüléstől. Kérdésünkre, hogy hallottak -e a terrorfenyegetésről, nemleges volt a válasz Papolczy részéről, amely azért is kétséges, mert MIÉP-es információk szerint éppen Papolczy az, aki rendkívüli figyelmet szentel a különböző jobboldali és nemzeti radikális hírportáloknak, amely oldalakon az említett hír már napok óta fent van.

A rendőrség nem tart rendzavarástól

Bár a rendezvényen felszólal a Mi Magunk elnöke, Toroczkai László is, akit korábban a rendőrség felelőssé tett a szeptemberi TV-ostromért, a rendőrség sajtóügyletesének elmondása szerint nem tartanak rendzavarástól, a szervezők egyeztető tárgyalásokon vettek részt. A rendőrség munkatársa határozottan kérte, hogy minden további információért a szervezőkhöz forduljunk.

A szervezők csak az önvédelemben bíznak

Kovács Géza a MÖM szóvivője elmondta, hogy szervezetük már nyár óta kap folyamatos fenyegetéseket, mozgalmuk ezért hatalmas nyomás alatt van, de ettől függetlenül továbbra is dolgozni kívánnak céljaikért. Feljelentést nem tettek, hatósághoz nem fordultak, mert illegitimnek tartják az igazságszolgáltatási rendszert, ahol véleményük szerint még nem történt rendszerváltás és így aktivistáiknak semmi esélyük arra, hogy bármiféle védelmet kapjanak a hivatalos szervek részéről. Elmondása szerint a titkosszolgálatok tagjaikat nem védik, sőt otthonaiknál zaklatják. Éppen ezért a korábban Magyar Önvédséget felállító szervezet, más eszközökkel tervezi védelmét az esetleges terroristáktól.

Kovács Géza továbbá elmondta, hogy ő maga és mozgalma nem szervez TV-ostromot, erről a népnek kell döntenie, ha úgy érzi, eljött az ideje...

Azért mégis lesz összefogás

Az említett személyeken és a Jobbikon kívül a rendezvényen felszólal maga Kovács Géza, aki a MIÉP komárom-esztergomi régióvezetője volt, Szabó Tamás a MNF színeiben, aki MIÉP tagként lett Dunakeszi alpolgármestere, illetve kulturális műsort fog adni a korábban szintén a MIÉP táborát erősítő Papp Gyula és Sárdy Barbara. Utóbbi az ifj. Hegedűs Lóránt által vezetett Hazafias Magyarok Szövetsége (HAMASZ) nevében beszédet is fog mondani. Így gyakorlatilag az egykori parlamenti radikális párt újra össze fog állni holnap délután hatkor a Szabadság téren.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr806316747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása