HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.04.13. 11:16 grizzlyke

Gyurcsány Ferenc ismét hülyének néz minket            2007.április 13.  ma.hu

A nagy megszorítások közepette, Gyurcsány Ferenc valahogy havi bruttó egymillió forint fölé tornázta államtitkárjainak fizetését. "Nem kell félni, nem fog fájni" - mondotta volt. Csak nem említette, hogy a sajátjaira gondol.

Néhány napja meglepő módon a Népszava rántotta le a leplet Gyurcsány Ferenc hazugságairól. Talán már a könyökünkön jön ki, de azért érdemes emlékezni arra, hogy a miniszterelnök őszinte boci szemeket meresztve préselte ki száján az alábbi mondatot: "Magunkon kezdjük a megszorításokat".

Hát persze! Nemrég új kommunikációs stábot állított össze potom 100 milliós évi kerettel, most pedig arra derült fény, hogy a kormányfő az államtitkárok többségének illetményét 20-25 százalékkal "eltérítette". Természetesen felfelé. Így kaphat többek között Gál J. Zoltán, diploma és idegen nyelv ismerete nélkül havi bruttó 1.139.300 forintot. No meg apparátust, kocsit, telefont, ahogy Arató Gergely, Csizmár Gábor, Gőgös Zoltán, Horn Gábor, Iváncsik Imre és Újhelyi István is.

Mi cserébe fizetünk több adót, magasabb járulékokat, picinykét csökken a reálkeresetünk, de azért van vizitdíjunk, dobozdíjunk és ki tudja még mifene. Sorolhatnánk. De minek? Hiszen mindezek mellett majdnem kétezer-milliárddal nőtt tavaly az államadósság (azaz 2006-ban naponta 5,31 milliárddal nőtt az állam tartozása), ez mintegy tízszerese az idei adóemelésekből befolyó összegnek. Minden állampolgárra immár másfél-milliós adósság jut. Az eladósodás az idén és jövőre tovább nő.

A költségvetés adóssága 2006 végére 14 706 milliárdra emelkedett, ami több mint 15 százalékos növekedést jelent. A tavalyi adósságnövekmény rekordnagyságú, az idei adóemelésekből befolyó összeg mintegy tízszeresét teszi ki, a Pénzügyi Népbiztosság legfrissebb előrejelzése szerint ugyanis a bevételnövelő intézkedések ez évben a GDP 0,8 százalékát jelentik. Ütemesen növekvő államadósságról számolt be a Nemzeti Monetáris Központ is. Az adatok szerint tavaly a GDP-hez mért államadósság 65,7 százalékra nőtt.

A munkanélküliek száma 13 ezerrel, 320 ezer főre emelkedett, a munkanélküliségi ráta pedig 7,5 százalékon áll. A fekete gazdaság virágzik, nyaralni idén inkább nem megyünk.

Reményt kizárólag Zambiából meríthetünk, ahol az oroszlánok által elfogyasztott populáció jóval magasabb, mint minálunk. Végre egy adat, amiben verünk egy izmos országot. Csak viszonyítási adatot kell találnunk. Abban pedig jók vagyunk, hisz emlékezhetünk: minket irigyel egész Nyugat-Európa. Konkrétan miért is...?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr16316753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása