HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.03.23. 22:46 grizzlyke

Életveszély: vidékre küldi Molnár a kispesti agyvérzéseseket     2007. március 23. 13:45 MNO

A Fidesz felszólítja az egészségügyi minisztert, hogy vonja vissza azt a döntést, amely szerint a XIX. kerületi agyvérzéses betegeket a Szent István kórház helyett a kistarcsai kórházban látnák el. Az ellenzéki párt szerint ez a döntés emberek életébe is kerülhet.

Tarnai Richárd fideszes képviselő szerint emberek életébe is kerülhet a döntés, hiszen Kispestről a kistarcsai Flór Ferenc kórházba autóval 45 percnél hamarabb nem nagyon lehet eljutni, főként ha hozzávesszük, hogy a mentő nem mindig tud pár percen belül a betegnél lenni.

Hangsúlyozta: embertelen dolog háromnegyed órát utaztatni gyakorlatilag életveszélyben lévő betegeket, ezért arra szólítják fel Molnár Lajost és az egészségügyi kormányzatot, hogy vonja vissza ezt az "ésszerűtlen, minden józan ítélőképességet nélkülöző döntést".

Mint mondta, a kispesti stroke-os betegeket eddig a IX. kerületi Szent István kórházban látták el, ami 5-10 percnyi autóútra van Kispesttől, de metróval is csak négy megálló.

A politikus utalt arra, hogy nem előzmények nélküli ez a döntés, hiszen korábban a mammográfiai vizsgálatot is elvitték a XIX. kerületből a XVII.-be, ami a kispestieknek egy-másfél órás plusz utazást jelent.

Pesti Imre arról beszélt: jól példázza, milyen végiggondolatlan a beutalási rend, hogy a Szent László Kórház 60 ágyat kapott általános gyermekgyógyászati ellátásra, holott eddig soha ilyen osztálya és szakembergárdája nem volt, csak gyermekinfektológiával foglalkozott, aminek lehetőségei azonban az új osztállyal látványosan szűkülni fognak.

Hangsúlyozta: szocialista és a szabad demokrata politikusok magánbeszélgetésekben mindannyian elismerik, hogy ez egy elhibázott, tarthatatlan reform, azonban politikai nyomásra mégis mindent megszavaznak a Fővárosi Közgyűlésben és az egészségügyi bizottságban.

A fideszes politikus szerint ugyanakkor néhány kerületben és kórházban, például Újpesten vagy a Budai Gyermekkórházban az MSZP-s és SZDSZ-es politikusok közül néhányan vállalták, hogy bírósághoz fordulnak a beutalási rend ügyében. Mint mondta, az erről szóló rendeletet 30 napon belül meg lehet támadni a Fővárosi Bíróságon, és úgy tudja, hogy ezt Hódmezővásárhelyen már megtették, a következő napokban, hetekben pedig más helyekről is bírósághoz fordulnak majd.

Pesti Imre bírálta a kormányt, amely - szavai szerint - 250 milliárd forintot akar kivonni az egészségügyből három év alatt, ami miatt látványosan romlik majd az ellátás.

(vg.hu/lanchidradio.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr736316824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása