HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.03.22. 20:08 grizzlyke

"Az APEH büntetőakciókkal fenyegeti a túlélésért küzdő vállalkozásokat"    2007-03-22 12:30   HírTv
Fidesz: inkább saját luxuskiadásain spóroljon a kormány

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy mondjon le az elvárt adóról. A párt elfogadhatatlannak tartja, hogy a kollektív bűnösség alapján meg akarják sarcolni a túlélésért küzdő kis-, és középvállalkozásokat, amelyeket az adóhatóság büntetőakciókkal fenyeget.

Az összes hazai vállalkozás 99 százalékát teszik ki a kis-, és középvállalkozások. Közülük 400 ezernek nem képződik eredménye, és jövedelemképességük az uniós átlag tizede. A kormánynak ahelyett, hogy megsarcolja, inkább segítenie kellene ezen vállalkozásokat, javítani versenyképességüket - mondta csütörtöki tájékoztatóján Szatmáry Kristóf, a Vállalkozók Pártjának alelnöke, a Fidesz frakció tagja. A várt 30 milliárd forintos bevételt a kormánynak inkább saját luxuskiadásaiból kellene megspórolnia, így például az új kormányzati negyedre szánt milliárdokból - tette hozzá.

Az ellenzéki párt szerint elfogadhatatlan az új adó behajtási módja is. A tervezett szabályozás szerint ugyanis a vállalkozásoknak kell bizonyítania veszteségességüket, holottt a legtöbb országban nem nekik, hanem az adóhatóságnak kell indokolnia, hogy jogos az adó kivetése - mondta az ellenzéki politikus.

A tervezett új szabályozás alapján a válalkozásoknak külön nyomtatványt kell benyújtaniuk az adóhatóságnak. Ez azon túl, hogy plusz adminisztrációs terhet jelent, valójában a vállalkozások listázása, amely félelmet kelt - mondta Szatmáry Kristóf.

A kormány múlt szerdán jelentette be, hogy az Alkotmánybíróság által megsemmisített elvárt adóról szóló törvény helyett új szabályozást bevezetését tervezi július 1-től. Ennek lényege az lenne, hogy azoknak a vállakozásoknak, amelyek veszteségesnek minősülnek, illetve adóalapjuk nem éri el a korrigált bevétel két százalékát, külön nyomtatványt kell majd benyújtaniuk az APEH-nek, és bizonyítaniuk kellene azt, hogy veszteségesek. Az új elképzelésről még egyeztet a kormány az érintett vállakozói szervezetekkel, a kabinet a végső döntést március 28-án hozza meg.

(Független Hírügynökség)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr366316828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása