HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.02.22. 20:11 grizzlyke

Modellváltás: zártkörű részvénytársasággá válhat az OEP?     2007. február 22. 9:14 MNO

Lapértesülések szerint akár az egy-, akár a több-, biztosítós egészségügyi rendszer mellett dönt a kormány, az OEP mindenképp részvénytársasággá alakul. Ennek egyetlen tulajdonosa az állam lenne. Később azután privatizálhatnák az egészségpénztárat. Akárhány biztosító is lenne, díjtételeik csak minimálisan térhetnének el.

Bár koalíciós egyezség, így politikai döntés sem született még az egészségügy biztosítói modellváltásáról, a szaktárca és az üzleti biztosítók képviselői dolgoznak a jogszabálytervezeteken.

Hat munkacsoportban vizsgálják a biztosítói modellváltás makrogazdasági, nemzetközi összefüggéseit, valamint a szabályozással, a humán erőforrással, a fogyasztói jogokkal, a kötelező egészségbiztosítással és a kommunikációval kapcsolatos kérdéseket. Készül forgatókönyv az egybiztosítós modell átalakítására, illetve a több-biztosítós rendszer bevezetésére is.

Bármely forgatókönyv mellett is döntenek a koalíciós pártok, a Népszabadság birtokába került munkaanyagból egyértelmű, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) zártkörű részvénytársasággá alakul. Egyetlen tulajdonosa az állam lenne. A biztosítók magatartási szabályait meghatározó, csaknem kész jogszabálytervezet lényegében az SZDSZ egészségbiztosításról szóló, 2006-ban a választások előtt a parlamentnek is benyújtott, ám már meg nem tárgyalt javaslata. Az OEP-részvénytársasággá alakítása melletti érv, hogy így rugalmasabban szelektálhatna a szolgáltatások között, valamint az is, hogy így később könnyebben privatizálható.

Amennyiben a több-biztosítós modell mellett döntenek, az üzleti biztosítók piacra lépésének kezdetén az OEP Zrt. feladata lenne a piaci kudarcok korrigálása, az tönkrement biztosítók ügyfeleinek ellátása.

(nol.hu, vg.hu)


B a l f o g á s      2007. február 22. csütörtök 08:41    Magyar Hon Lap

Nevetséges lehetne, de inkább tragikus a bejelentés: elfogta a fegyveres támadással handabandázókat a rendőrség. A titkosszolgálatokat felügyelő üzlettárs egyszer drámai fenyegetettségről beszélt, majd a parlamenti bizottságokkal való tárgyalás után kijelentette, nincs komoly veszély. Valóban nincs, hiszen a narancs meg a tojás nem robban. A kormány viszont maradék hitelét is eljátsza, ahogy rendszeresen elkezdi a terrorveszélyt emlegetni, ha valami nem tetszik neki.

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki az egyik internetes portálon, a hónap elején megjelent videofelvételen politikusok és rendőrök elleni támadásról beszélt, és azt is elmondva, hogy "vannak félautomata fegyvereik" - közölte a BRFK. Ám a nagy fogás valójában balfogás. Alapos mellékfogás volt Szilvásy drámázása a terrorveszéllyel. Adja Isten, hogy soha nagyobb veszély ne fenyegessen Magyarorzságon senkit. A 26 éves B. Tibor hajléktalant Balatonlellén fogták el még kedden este; a férfit őrizetbe vették, és kihallgatása folyamatban van - közölte a BRFK közleményben. Azt aligha fogja vallani, hogy Szilvásy emberei bérelték fel. Társát, a 38 éves F. Zsoltot már a múlt héten fogták el, és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte, hogy ő szerepel a felvételeken, ám hozzátette: azok készültekor ittas állapotban volt, és nem emlékszik semmire.

A 38 éves férfit lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével gyanúsítják. Pedig csak balek. A fenyegető felvétel február 7-én jelent meg az index.hu internetes portálon, a videofelvételen B. Tibor - arcát sállal eltakarva, fejére húzott piros kapucniban - arról beszélt, hogy félautomata fegyvereik vannak, ezért a rendőrség nyomozást rendelt el lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt. Nem tudom, hogy a beszéd lehet-e bűncselekmény. Legközelebb a gondolatot is büntetik. Ahogy a "nagy könyvben" le van írva.

Korábban kiderült: az Index újságírói itatták le azt a személyt, aki a hírportál által közreadott videón többek között arról beszélt, hogy számszeríjjal akár három rendőrt is átlő - derítette ki a Hír TV Célpont című műsora. A tévé munkatársai F. Zsoltra, a fenyegetőző volt rendőrre a botrány kirobbanásakor egy kórház addiktológiai osztályán találtak rá, benyugtatózva. Mi viszont nem vagyunk megnyugodva. Hiszen akkor is van okunk a nyugtalanságra, ha a hivatalos szervek bevették ezt a diákcsínyek hangulatát árasztó blöfföt, de ez semmi ahhoz a nyugtalansághoz képest, ami akkor kell elfogjon, ha a fenyegetőket tudatosan manipulálták, hogy alátámasszák a miniszter hamis szavait. Milyen szép is magyar nyelv. Mennyire találó az a szavunk: balfogás. Jelentése: a balliberális kormányzat melléfogása. A vesztesek viszont mi vagyunk, közmagyarok. Ha ennek a kormánynak a regnálása alatt egy valós terrorveszéllyel kellene számolni, már senki nem hinné. Ugye ismerős a farkast kiáltó fiú meséje?

Szelle György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr806316993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása