HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.02.15. 21:13 grizzlyke

Az SZDSZ érdeke az egészségügy és az oktatás szétverése?

A mai naptól mindenkinek vizitdíjat kell fizetnie - emlékeztetett Pokorni Zoltán fideszes politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol egyebek mellett arról is beszélt, ki az, aki jól jár a vizitdíjjal és a hamarosan bevezetésre kerülő digitális táblákkal.
A párt alelnöke elmondta, hogy mára kiderült, a vizitdíj nem egyfajta megváltó eszköz; nem küzdi le a hálapénzt, nem csökkenti az orvoshoz fordulások számát és még csak érdemi pluszbevételt sem eredményez az egészségügyben. A honatya ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy a kormány 220 millió forintot költött a vizitdíj reklámozására. Ez 2333 vizitdíj összege, tehát gyakorlatilag elköltötték reklámra azt, amit esetlegesen bevételként remélhetett volna maga az egészségügy - jegyezte meg, és egyben hangsúlyozta: "érdemi támogatást az egészségügy infrastrukturális, szakmai és műszerpark gondjaira a vizitdíj nem jelent, ugyanakkor terhet ró az idősekre, nagycsaládosokra és majdnem mindenkire mérhetetlen bosszúságot."
A párt alelnöke ismét leszögezte: a Fidesz a vizitdíj minden formáját elutasítja, mert az semmiféle hasznot nem hoz, csak értelmetlen sarcként működik.

Az SZDSZ biztosan jól jár

Vajon mi lehet az oka annak, hogy az SZDSZ-es Molnár Lajos egészségügyi miniszter a szakmai viták és támadások, szakértői javallatok ellenére is áterőlteti a rendszeren a vizitdíj bevezetését? - tette fel a kérdést a politikus, hozzátéve: azt is látjuk, hogy egy másik szabad demokrata miniszter, Kóka János volt cége, a Meditcom Kft. profitál a vizitdíjból.

Emlékeztetett rá: a jelenlegi gazdasági és közlekedési miniszter, az SZDSZ elnöki posztjának egyik várományosa 2004. október 1-ig résztulajdonosa volt a Meditcom Orvosi Informatikai és Kommunikációs Szolgáltató Kft.-nek.
- Annak a cégnek, amely a vizitdíj-automaták szoftverének egy részét értékesíti. Annak a cégnek, amely felügyelő bizottságának elnöke jelenleg egy MSZP-s politikus - hívta fel a figyelmet Pokorni Zoltán.

Kóka János Magyar Bálintnak köszönheti, hogy ma ott szerepel a száz leggazdagabb magyar között, amikor a Sulinet programmal irdatlan megrendelést kapott a magyar államtól, mintegy tíz évvel ezelőtt. Akkor a magyar kormány a többszörösét fizette ki neki egy-egy internet csatlakozási pontért, mint amennyi indokolt lett volna - fűzte hozzá.

Mint fogalmazott, - azt még nem tudjuk pontosan, mit fognak csinálni az előttünk álló időszakban például a digitális táblák terén, de azt tudjuk, mit szoktak csinálni. Felidézte Gyurcsány Ferenc hétfői, parlamenti bejelentését, miszerint 35 ezer osztálytermet akarnak felszerelni - kérik, nem kérik, akkor is - digitális táblákkal. Pokorni Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy egy ilyen szett reális ára a kormány 1,2 milliós kalkulációjának a fele, 600 ezer forint.

"A digitális táblákra körülbelül annyi szüksége van a magyar iskoláknak, mint az ormánsági munkanélküli családoknak az SZDSZ-re" - jegyezte meg a Fidesz alelnöke. Mint mondta, ezek nem jelentenek paradigmaváltást, ugyanúgy a frontális oktatás eszközei. Pokorni hangsúlyozta ezzel kapcsolatban azt is, hogy az eszközök soha nem váltanak meg senkit, inkább a tartalmat kellene változtatni. Ezek a programok, amelyek előírják, mit és kitől kell venni közpénzből, soha nem segítettek senkin ? tette hozzá a képviselő, megjegyezve egyben, hogy mindez pénzkidobás csak, amely mindössze a megrendelőnek és a mögötte álló korrupt embereknek jó. Megjegyezte azt is, hogy ezektől hemzseg az elmúlt évtized: a vizitdíj-automatáktól, a kakaóbiztos számítógépektől, a kifizetett Sulinet-hálózatokig és a digitális táblákig.

"Legyen már ennek vége! Kóka Jánosostul, Magyar Bálintostul, mindenestül!" - szólított fel Pokorni Zoltán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr986317024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása