HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.02.15. 20:59 grizzlyke

Egyéves halasztás az iskolabezárásokra: megszavazta a közgyűlés Tarlós javaslatát  2007. február 15. 14:21 MNO

Egy évvel később kerülhet sor várhatólag a fővárosi szakiskolák átszervezésére, miután a Fővárosi Közgyűlés, nagy meglepetésre megszavazta Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője erről szóló javaslatát. A 33 igen, 26 nem és 5 tartózkodás mellett egy többségi szavazattal elfogadott javaslat támogatói között szocialista és szabad demokrata képviselő is volt.

A támogatásra láthatólag sem az előterjesztő, sem pedig a koalíciós képviselők nem számítottak.

A döntést követően az MSZP-frakció képviselőinek jó része elhagyta az üléstermet, feltehetőleg a történteket tárgyalják meg. Ha nem terjesztenek egy új, ezzel ellenkező tartalmú javaslatot a közgyűlés elé, akkor legkorábban 2008 szeptemberétől lehet átszervezni a fővárosi szakiskolákat.

Mint ismert, a Fővárosi Önkormányzat januárban közölte, hogy 21 budapesti szakközépiskola bezárását tervezi. Tarlós István többek között azért kérte a halasztást, mert álláspontja szerint az átszervezés legelemibb előkészületei is elmaradtak, és a törvény által előírt egyeztetéseket nem, vagy csak jelentős késéssel folytatták le. Szintén a halasztást indokolta, hogy számos iskolában a tanári kar és a vezetőség csak január 19-20-án, az újságból értesült intézménye bezárásáról.

Tarlós közvetlenül a döntést követően az MTI-nek azt nyilatkozta: a közgyűlés többségi döntése az iskoláknak nemcsak haladékot jelent, hanem lehetőséget is nyújt arra, hogy lényegesen megalapozottabb döntés szülessen.

Közölte azt is: nem vitatja, hogy az oktatás jelenlegi szerkezetéhez hozzá kell nyúlni, de nem olyan előkészítetlenül, ahogy ezt a városvezetés akarta. Rosszul előkészített, elkapkodott, erőszakos, lelketlen döntés lett volna, ha elfogadják a városvezetés javaslatát - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a városvezetés a mostani döntés ellenére "visszaerőszakolja" a közgyűlés elé az átszervezési javaslatot, és "valamiféle pártfegyelem alapján" azt megszavazzák, akkor ez a döntés a közvélemény előtt "teljesen magyarázhatatlan lesz".


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr226317026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása