HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.02.09. 22:07 grizzlyke

Repült a narancs Gyurcsány felé...   2007. február 9. 10:54 MNO ♥
Székesfehérváron és Veszprémben is tüntetõk várták a kormányfõt

Naranccsal akarták megdobni Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt pénteken Székesfehérváron, a városháza elõtt, de nem találták el. Gyurcsány a Pólus programról tárgyalt a város vezetõivel Bajnai Gordon társaságában, majd Veszprémbe is ellátogatott, ahol szintén tüntetõk várták.

Orbán Viktor új többsége már nem a Fideszbõl verbuválódik, hanem az Árpád-sávos zászlókat lengetõk körébõl, nekik a régi szimbólum, a narancs már csak dobálásra jó - mondta az MTI-nek Nyakó István, az MSZP szóvivõje.

Mindezzel arra a sajtóhírre reagált, mely szerint naranccsal akarták megdobni a Székesfehérvárra látogató Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

„Ahogy a rendbontók dobják a narancsot, úgy dobja le magáról Orbán Viktor a régi eszméket" - fogalmazott az MSZP szóvivõje.

Nyakó István szerint a Fidesz elnöke hajlandó szélsõséges, radikális csoportok élére állni azért, hogy újból vezérnek érezhesse magát. Hangsúlyozta: Orbán Viktor pártja láthatóan egyre radikálisabb eszközökhöz nyúl. „Rossz belegondolni, mi lesz a következõ erkölcsi kerítés, amit ledöntenek" - zárta nyilatkozatát a szóvivõ.

A miniszterelnök érkezése elõtt már több mint egy órával transzparensekkel, nemzetiszínû zászlókkal, mintegy kétszázan gyülekeztek a Városház teret lezáró kordon mögött, és a már ismert jelszavakat skandálva követelték a kormány és Székesfehérvár MSZP-SZDSZ támogatással megválasztott polgármesterének lemondását.

Amikor a miniszterelnöki autókonvoj a városháza elé érkezett, a tüntetõk sípolással, pfujolással, „Gyurcsány takarodj!" skandálással fogadták a kocsiból kiszálló kormányfõt; valaki egy narancsot is bedobott a térre, de nem találta el Gyurcsányt.

Gyurcsány Ferencet a városháza elõtt Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere üdvözölte. A városháza folyosóján kiállításon mutatták be a pólusprogramba bekapcsolódó székesfehérvári vállalatok termékeit. A kormányfõ végignézte a bemutatót, és a jelenlevõ szakemberektõl a részletek iránt is érdeklõdött. Ezt követõen néhány perces négyszemközti beszélgetést folytatott Warvasovszky Tihamérral, majd a tárgyaló delegációk zárt ajtók mögött megkezdték az egyeztetést a székesfehérvári fejlesztési pólusprogramról.
A tárgyalás ideje alatt a téren maradtak a tüntetõk.

Tüntetõk elõl bújkálva érkezett Gyurcsány Veszprémbe  - Több száz tüntetõ várta pénteken Veszprémben az oda látogató Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt.

A rendõrség már a kormányfõ érkezése elött egy órával ezárta a forgalom elõl a városháza elõtti Óváros tér egy részét és az oda vezetõ Rákóczi utcát; a térre gyalogosan sem lehetett bejutni. A tér egy részét vasrácsos kordonnal kerítették el, s azon túl gyülekezhettek a tüntetõk. A mintegy háromszáz ember nemzeti színû és Árpád-sávos zászlókkal, "Gyurcsány takarodj!" transzparensekkel várakozott, nagy zajt csapva síppal, dobbal és kereplõkkel. A demonstrációt a rendõrség nagy erõkkel, sorfalat állva biztosította.

A miniszterelnök azonban más útvonalon érkezett a városházára: az épület mögötti hátsó utcába irányították a gépkocsiját.

A városháza dísztermében Debrecenyi János, Veszprém polgármestere köszöntötte Gyurcsány Ferencet, valamint a kíséretében lévõ Bajnai Gordon fejlesztési kormánybiztost és Magyar Bálintot, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagját.

Ezt követõen - zárt ajtók mögött, a sajtó kizárásával - megkezdték a tárgyalást a veszprémi fejlesztési pólusprogramról.

hirtv.hu/MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr686317057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása