HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.01.21. 15:46 grizzlyke

Fidelitas: Kóka János hagyja abba ámokfutását  2007. január 21. 13:50 MNO
"Köszi, János, idén nem megyünk nyaralni"

A Fidelitas arra szólítja fel Kóka János gazdasági minisztert, hogy "hagyja abba az ámokfutását", ne hátráltassa, hanem segítse a fiatalokat a jövő építésében. Koszorús László országgyűlési képviselő, a Fidelitas alelnöke közölte: az utazási kedvezmények elvételével újra átverték a fiatalokat, amibe nem fognak beletörődni, és elfogadni sem tudják.

A Fidelitas alelnöke arra is felszólította Kóka Jánost, hogy ne tegyen rosszat a fiataloknak, ne vegye el az utazási kedvezményeket. Véleménye szerint az utazási kedvezmények elvételével újra átverték a fiatalokat, amibe nem fognak beletörődni, és elfogadni sem tudják.

Koszorús László országgyűlési képviselő a Gazdasági Minisztérium épülete előtt hangsúlyozta: a különböző pénzbehajtások mindig a fiataloknál kezdődnek, ezért jogosan merül fel a kérdés, "miért van az, hogy az egyik pillanatban mi fiatalok vagyunk a jövő, a másik pillanatban pedig a kormányzat szerint terhére vagyunk az országnak". Mint mondta, az utazási kedvezmények megszüntetése egy diáknak átlagosan félévente nagyjából 100 ezer forint pluszkiadást jelent majd. Ehhez még hozzájön a tandíj, az albérlet, a rezsi, a tankönyvek és a sort még lehetne hosszasan folytatni - tette hozzá.

A Fidelitas alelnöke felháborítónak tartja, hogy miközben a gazdasági tárca kilenc kedvezménykategóriát szüntetett meg, 300 millió forintot költ önmaga reklámozására. - Aki 200 millió forintért épít villát magának, az el sem tudja képzelni, hogy mit jelent egy-egy fiatalnak néhány ezer forintnyi többletkiadás - mondta Koszorús László.

A Fidelitas helyszínen megjelent tagjai ezután - megfogalmazásuk szerint - a megemlékezés virágait helyezték el a megnyirbált kedvezmények előtt. Több transzparenst is tartottak a sajtótájékoztató ideje alatt a kezükben, például a "Szülinapomra MÁV-bérletet kérek", vagy "Köszi, János, idén nem megyünk nyaralni" feliratút.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr286317241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása