HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Én már gondoltam rá

2006.12.20. 00:37 grizzlyke

Amire csak kevesen gondolnak és talán itt a hiba...
Márton Zsolt - 2006.12.19 21:09   virtus.hu   /  irodalom

Miniszterelnökünk a Mokkában kijelentette, hogy nem hisz Istenben, soha nem is hitt.

Időszámításunk előtt a hatszázas év körül élt Kínában Lao-ce és Kung-ce, Indiában Buddha, Iránban az utolsó Zarathustra, Kisázsiában Hérákleitosz, Nagygörögországban Pythagoras. Az egymástól független filozófusokban vagy vallásalapítókban közös tudat él: mindegyik tudja, hogy az emberi történet legnagyobb megrázkódtatása kezdődik. Ettől a pillanattól nincs remény sem az állam rendjére, sem az emberi élet tisztaságára, sem a család tisztaságára, sem a szépségre, egyszóval amelyért élni érdemes. Indiában úgy mondják, a Káli Yuga, a sötét kor elkezdődött, mely több ezer évig tart.
Gondoljuk meg technikánk már az űrben, de belül még mindig ott állunk, ahol Kung-ce és Pythagoras, a múltba nézünk és nevetünk a jövőbe tekintünk és sírunk. A történet megrekedt, ugyanaz a kétség, félelem, ugyanaz maradt az ember, ugyanaz a válság. Valaki hiányzik akiben az isteni szellem nyilatkozik meg.Elkelne most nékünk egy Kung-ce, ki így felelt mikor kérdezték:- Mi a legfontosabb? -Kormányozni.
-Mit jelent kormányozni?
-A dolgokat a helyükre tenni.
-Ez mit jelent?
-A király legyen király, a szolga legyen szolga, az apa legyen apa, a nő legyen nő, a férfi legyen férfi.
Az állam kormányzásához három dolog kell: hadsereg, táplálék és hit. Az első kettőt, ha muszáj, el lehet hagyni,ha nincs hit akkor nincs vallás, akkor nincs állam csak gyülevész tömeg, amit a butaság és a félelem tart össze ideiglenesen.
Az uralom nem ismert és folyamatosan tanulni kell.Tanulni annyit jelent: a szellemi élet alapjait megtalálni, begyakorolni, realizálni. Ez a nagy tudomány! Azért kell így tenni, mert igazán csak a szellemi erők hatnak.
Külső eszközökkel még soha senki nem ért el semmit, az államban a külső erők alkalmazása erőszak, egyetlen brutális pillanat. Belső erők alkalmazása : szeretet. Légy olyan a népeddel, mint atya a gyermekével,- mondja Kung.
Ha szellemi erők élnek az életet ápolják, ha nem élnek a büntetőtörvényt ápolják.Ha szellemi erők működnek van törvény és rend, ezt hívják uralomnak.
Az uralkodás szellemi tevékenység,ezért vallásos tevékenység, ezért metafizikai tevékenység.
Az uralom nem törekszik haszonra.Ha a király haszonról beszél, a főnemes is haszonról beszél, ha a főnemes is haszonról beszél, a nemes, a polgár, földműves, kereskedő, mindenki haszonról beszél és mindenki a hasznot fogja keresni és egymástól elragadni és így lesz úrrá a rendetlenség.
Az uralkodónak nem azt kell kérdezni, hogy mi a hasznos, hanem mi az igazság.
Miniszterelnökünket nem mi fogjuk megbuktatni, hanem a kormányzás tudományának, az atyai bölcsesség tudományának a teljes hiánya.

( nem vagyok fideszes!!!! se !)

Márton Zsolt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr26317490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buy cialis 2007.05.26. 00:31:38

Thank you! Very interesting and userful site. Goog luck. http://fp.okstate.edu/muriana/research3/_kbas/000008cd.htm
süti beállítások módosítása