HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

2006.12.10. 18:07 grizzlyke

Gyurcsány-futam..............  Ünnepi fogadtatás Debrecenben
Pénteken 15-20 autóval indultak útnak Pécsről 2006.12.10. Szilágyi Kata MNO

A Gyurcsány-futam résztvevőit lelkesedéssel és örömmel fogadták szinte minden városban, ahol péntektől megfordultak, így Szekszárdon, Baján, Szegeden és Debrecenben is. Az autós konvoj ma kora délután Veszprémbe érkezett, majd Győr felé indult. A civil megmozdulást kezdeményező pécsiek a háromnapos országjárással a többi között a kormányfő alkalmatlanságára akarják felhívni az ország figyelmét.

A versenyzőkkel együtt körülbelül 15-20 autóval indult a Gyurcsány-futam Pécsről. Bonyhádnál még hat autó csatlakozott hozzájuk.

Szekszárdon a Béla térre vonult a csapat, ahol a helyiek köszöntővel fogadták őket. Közösen elénekelték a Himnuszt, meghallgatták együtt a beszédet, kicserélték a városok lobogóját és a csatlakozó szekszárdi demonstrálókkal együtt elindultak Baja felé.

Itt már 5-6 autó várta a konvojt, a bajaiak a zászlócsere után elkísérték a futamot Mórahalomig, ahol a szegediek 8 autóval várakoztak. Szeged határába érve újabb 5 autó csatlakozott a konvojhoz, a demonstrálók Gyurcsány Ferenc lemondását követelték. A Főtéren elénekelték a Himnuszt, a Szózatot. Zászlócsere után a helyiekkel gyalogos felvonuláson vettek részt, körbejárva a belvárost. Szegedről rendőrök kísérték ki a csapatot, helyi útlezárással. A futamba két újabb versenyző szállt be, akik sorszámmal folytatják az utat.

Hódmezővásárhelyen nagy lelkesedéssel várták a helyiek a futam résztvevőit, rövid megállás után Orosháza felé indult tovább a konvoj. Csorvásnál két békéscsabai felvezető autó várt, ők kíséretet adtak Békéscsabáig, ahol sokan várakoztak. Gyula és Elek is képviselte magát Békéscsabán. Ezután Békés, Mezőberény, Szeghalom felé haladt a konvoj.

Berettyóújfalu két autóval várt a futamra. Majd a csapatnak Debrecenben ünnepi fogadtatásban volt része. A helyiek félpályás útlezárással és 15 autóval sorakoztak fel. A Gyurcsány-futam résztvevői rendőri felvezetéssel vonultak Debrecen főteréig. A Kossuth téren 300-350 ember várta őket, a szónoklatok és zászlócserék után pedig Debrecen díszpolgáraivá avanzsálták a futam résztvevőit.

A konvoj Nyíregyházát és Eger városát is útba ejtette, Budapestről pedig vasárnap indultak tovább. A Gyurcsány-futam kora délután Veszprémbe érkezett. A helyiek félpályás útlezárással demonstráltak a kormány megszorító intézkedései ellen. A Budapesti út egyik sávját 12 autóval foglalták el a demonstrálók; a gépkocsik tetejére rakott táblákon Gyurcsány Ferencet és kormányát kritizáló feliratok voltak olvashatók, a járművek mellett pedig mintegy harminc ember nemzeti színű és Árpád-sávos zászlókat lengetett.

A futam tizennégy gépkocsija csatlakozott a veszprémi demonstrálókhoz. A pécsi csapat szóvivője a veszprémi Kossuth szobornál mintegy 40-50 demonstráló előtt azt hangsúlyozta, hogy "nem jött be Gyurcsány Ferenc jóslata", mert az emberek nem unták meg a tüntetést és nem mentek haza, hanem szerte az országban továbbra is tiltakoznak.

A pécsi csapat délután tovább indult Győrbe, a konvojhoz néhány veszprémi autós is csatlakozott.


Az első beszámolók:

A GYURCSÁNY-FUTAM ELSŐ NAPJA!     2006.12.08. Pécs, 48-as tér.
A futam startját rögzítette az Echo Tv, a HírTv, az m1-es csatorna és a Pécsi Tv. A pénteki útvonal: Pécs-Bonyhád-Bátaszék-Szekszárd-Baja-Szeged volt.

A versenyzőkkel együtt kb. 15-20 autóval indult a futam Szekszárd felé. Bonyhádnál csatlakozott még 6 autó. Bátaszéknél jöttek a mohácsiak.
Szekszárdon együtt bevonultunk a Béla térre, ahol a helyiek már vártak minket, és köszöntővel fogadtak bennünket. Közösen elénekeltük a Himnuszt, meghallgattuk együtt a beszédet, kicseréltük városaink lobogóját, elköszöntünk a pécsiektől és a csatlakozó szekszárdi demonstrálókkal elindultunk Baja felé.

Baján 5-6 autó várt minket és sorfalat álltak a demonstrálók. Zászlócsere után bajai barátaink elkísértek bennünket Mórahalomig, ahol a szegediek már vártak bennünket 8 autóval.
Szeged határába érve újabb 5 autó csatlakozott, a demonstrálók Gyurcsány Ferenc lemondását követelték. Együtt bevonultunk a Főtérre, ahol elénekeltük a Himnuszt, a Szózatot. Nagy szeretettel vártak bennünket a szegediek. Zászlócsere után a helyiekkel gyalogos felvonuláson vettünk részt, körbejárva a belvárost. Utcai zenész eljátszotta nekünk harmonikán a Székely Himnuszt. Beszélgettünk a helyiekkel, akik nagyon tájékozottak voltak a futamot, illetve céljainkat illetően. Nagy az indulat az emberekben az őszödi beszéd kiszivárogtatása és az utána következő szégyenletes események miatt. Nem következett el megtisztulás, és ez rányomja bélyegét az emberek hangulatára. Fogjunk össze hát mindannyian, hogy Hazánk kilábaljon ebből az erkölcsi és gazdasági válságból. Köszönjük mindazoknak, akik személyesen, vagy távolról, de velünk vannak, akik együtt demonstrálnak velünk a Gyurcsány-kormány ellen. Köszönjük az érdeklődést és a támogatást minden autósnak, akik csak éppen "arra jártak"!
Isten óvja Magyarországot!

Nagy örömünkre szolgált, hogy mindenhol nagy szeretettel, lelkesedéssel fogadtak bennünket, a menetünk elhaladása időnként útelzárással forgalomlassítással járt, de az autósok bíztattak bennünket, támogattak célunk elérésében, és nem találkoztunk ellenséges reakciókkal.
A Magyar Nemzet és a HírTv jelezte szándékát, hogy riportot készít Bózsa Attila főszervezővel és Stieger Lőrinc szóvivővel.
A mai nappal pedig folytatódik a Futam! Tartsatok velünk! "Nem unjuk meg és nem megyünk haza!"


Az origo egyik topicjában találtam:

Ő is futamra megy, minden éjjel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr996317566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása