HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Szégyen

2006.12.03. 16:55 grizzlyke

A jövő év a fogyatékosok fekete éve lesz  2006. december 3. 14:50   fidesz.hu

Felülről hozott intézkedésekkel, pénzbehajtó módszerrel próbálnak a fogyatékosokon spórolni - mutatott rá Hirt Ferenc vasárnap Soltész Miklóssal közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Mindezt annak kapcsán mondta a politikus, hogy a gyógyászati segédeszközökre szánt támogatási keretet a minisztérium és az OEP december 1-től radikálisan csökkentette: mintegy 12 milliárd forinttal megkurtította. Az eddigi 4556 támogatott termék helyett már csak 2800-at támogatnak, és sok termék esetében támogatás mértékét drasztikusan csökkentették. A tárca emellett a támogatási rendszert is megváltoztatja: egy-egy termékre versenyt ír ki a gyártók között, és a legolcsóbb ajánlathoz ad állami támogatást. Mint Hirt Ferenc fogalmazott, felháborító az OEP és a kormány hozzáállása, mert az általuk bevezetett új rendszer arra fogja kényszeríteni a rászorulókat, hogy az olcsó és silány minőségű segédeszközöket vásárolják meg, amelyekkel nem lehet létezni.

Hirt Ferenc kiemelte: minden eszközzel tiltakoznak a döntés ellen, hiszen ez nagymértékben nehezíti a fogyatékkal élők életkörülményeit. Példaként hozta fel, hogy az eddig 26 ezer forintba kerülő hallókészülék ezentúl lesz, akinek 92 ezer forintba fog kerülni. Hozzátette: ezt képtelenség 25-30 ezer forintos rokkantnyugdíjból finanszírozni.A politikus kijelentette: egyetért a szigorítással, mert valóban voltak visszaélések, a móddal azonban, hogy - mindenféle előzetes bejelentés és egyeztetés nélkül - így próbáljanak meg spórolni a rászorulókon, azzal nem.Az érintetteknek rengeteg javaslata volt, hogy hogyan lehetne a rendszert átalakítani, hogyan lehetne spórolni - fejtette ki Hirt Ferenc, ugyanakkor ebbe sem a fogyatékos szakembereket, sem a különböző szervezeteket nem vonták be. Leszögezte: felülről nem lehet jó döntést hozni. Ezt a 12 milliárdos megszorítást nagyon nehéz lesz túlélni a fogyatékkel élőknek, hiszen ezeket a gyógyászati segédeszközöket meg kell venni. Nyomasztó, élhetetlen életkörülményeket fog kialakítani a kormány a fogyatékosok számára - tette hozzá.

Elkeserítő, hogy a hétvégi őszödi kormányülésen megint nem döntöttek másról, mint saját luxusuk, kényelmük javításáról, és ami a legszomorúbb, nem foglalkoztak a fogyatékosok eszköz-ellátásának szigorításával. Több tízmilliárdokat fognak költeni luxusberuházásokra, a saját kényelmük biztosítására, és ezzel szemben nem törődtek azokkal a sok százezer emberrel, akiknek nyomasztó életkörülmények jutnak csak az elkövetkezendő években - mutatott rá Soltész Miklós. A Fidesz és a KDNP közös népjóléti kabinetjének vezetője hangsúlyozta: a fogyatékosok zöme nem szociális segélyt vár a társadalomtól, hanem olyan segítségnyújtást, amivel önálló életet tudnak élni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr886317624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása