HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Főképpen mi, nézők érzékeljük....

2006.12.03. 17:08 grizzlyke

"Szörnyű monopóliumok uralják a médiát"   2006.12.03.   gondola

Új szabályozásra, a tartalom felértékelésére van szükség a médiákban a megújulásra, a kiegyensúlyozatlan, gyakran nívótlan műsorokat sugárzó elektronikus sajtóvilágban - többi között erről volt szó szombaton Zsámbékon a Közszolgálat, kontra médiamámor címmel, a Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett tanácskozáson. 
 
Gellért Kis Gábor, a Magyar Rádió közalapítvány kuratóriumának elnöke szerint a megváltozott médiavilágban a közszolgálati rádió struktúrája a régi maradt, ez is hozzájárul, hogy a Magyar Rádió egy felmérés szerint évente 30 ezer hallgatót veszít el, a 15-49 év közötti korosztály pedig gyakorlatilag elfordult az általa kínált műsoroktól. A korszerűsítés, a hallgatók figyelmének visszaszerzése azon múlik, hogy az értékek közvetítését és a versenyképességet miként lehet összhangba hozni egymással - mondta. Ehhez mindenekelőtt tisztázni kellene, mit is takar a közszolgálatiság fogalma, mert - álláspontja szerint e téren sok a bizonytalanság.
Szalai Annamária, az ORTT tagja azt hangsúlyozta, hogy "szörnyű monopóliumok uralják a hazai médiát". Hiába működik ugyanis 736 rádió és 546 tv az országban, az RTL, a TV2 köti le a nézők 66 százalékát. Állítása szerint még árulkodóbb, hogy a reklámbevételek több mint 90 százalékát e két társaság söpri be, s így gyakorlatilag nincs is verseny a tv-k piacán. Változást - a szakember nézete szerint- a digitális átállás hozhat és elengedhetetlen a közszolgálat megerősítése.

Vége a 60-as 70-es évek tévéket körülvevő legendáknak, a tv ma szigorúan üzleti kérdés - hangsúlyozta Gulyás István, az Echo TV vezérigazgatója. Kialakulóban is van Széles Gábor tulajdonában az első hazai médiaholding, amely a Magyar Hírlapot, a Vital TV-t, az Echó TV-t foglalja magában és - legalábbis az újságot tekintve- a Kossuth, Deák, Eötvös által fémjelzett valódi nemzeti liberalizmus felelevenítését tűzte ki célul. A terv szerint az egészséges életmódot bemutató Vital TV hamarosan román, német és valamilyen szláv nyelven is ad műsorokat - mondta. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr346317623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása