HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Megdöbbentő hír: haláleset is történt október 23-án

2006.11.19. 19:45 grizzlyke

Új fejlemény: diáklányt öltek meg az ávósok 23-án? 2006-11-19. 00:47:22

A DEPORT-'56 tudomása szerint az október 23-i rendőrterrornak halálos áldozata is van: egy fiatal diáklány, aki a közrelről, nagy dózisban kapott gázmérgezés következtében vesztette életét a kórházban. Nem vitás, hogy vannak, akik igencsak rosszul lesznek a könnygáztól, és több hír szerint könnygáznál durvább vegyületet is bevetett az ávó. Várjuk a további részleteket.

 Dr. Bujdosó Lászó országos tisztifőorvos  Országos Tisztifőorvosi Hivatal 1138 Budapest, Váci út 174.

Tisztelt Országos Tisztifőorvos Úr!

Az '56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) képviseletében kérem, rendeljen el vizsgálatot annak tisztázása érdekében, hogy a tömegoszlatásoknál alkalmazott könnygáz használatát közegészségügyi szempontból rendben lévőnek tarja-e. A vizsgálat szomorú aktualitását az adja, hogy - a DEPORT-'56-hoz érkezett bejelentés szerint - az október 23-i tömegoszlatásnak halálos áldozata is volt, egy fiatal diáklány.

A tragédiának természetesen létezik egy büntetőügyi vonatkozása, és a DEPORT-'56 meg is tette feljelentését, amit mellékelünk, és amelyben a vizsgálathoz szükséges adatok fellelhetők. A büntetőeljárás tehát folyamatban van, de létezik egy közegészségügyi szempont is.

Mégpedig az, hogy amíg a gyógyszerek hazai alkalmazhatóságát rendkívül aprólékos előírások szabályozzák, - egyébként nagyon helyesen - addig a harci gázoknak minősülő vegyületek bevetése igen nagyvonalúan szabályozott. Éppen ezért nem csak az felelős a tragédiáért, aki úgymond nem rendeltetésszerűen használja a veszélyes szert, hanem az is aki a kezébe adja. Mint az köztudomású, a rendőrség nem volt megelégedve a szeptember 18-i, a televíziós ostromnál használt könnygáz hatásfokával, és a mellékelt dokumentumok szerint a két nappal későbbi tömegoszlatásoknál már új, sokkal drasztikusabb szereket vetett be, nagy titkolózás közepette. Nyilvánvaló, hogy minél drasztikusabb egy szer, annál kevésbé alkalmazható zárt vagy félig zárt térben, illetve közvetlen közelről. Márpedig. a televíziós felvételek tanúsága szerint, ez nem volt ritkaság.

Információink szerint a szerencsétlenül járt áldozat is egy kapualjba beszorítva szenvedte el a gáztámadást, majd hazatérve rosszul lett. Ezt követően kórházba került, ahol már az intenzív osztályon sem tudták az életét megmenteni. Feltehetően az idő múlására hivatkozva állítja azt a rendőrség, hogy a tömegoszlatások alkalmával nem történt haláleset, holott a háborús tapasztalatokból is tudható, hogy a gáztámadásnak vannak elhúzódó, ám végül mégis csak halállal végződő szövődményei.

 A DEPORT-'56 szerint azért okvetlenül szükséges a történtek kivizsgálása közegészségügyi szempontból is, mert a jelenlegi, elhúzódó politikai válságban további tüntetésekre és így tömegoszlatásokra is lehet számítani. A rendőri vezetők pedig - mint az köztudomású - minden beavatkozást utólag is szakszerűnek és jogszerűnek minősítettek, amit a kormányzat vezető politikusai, a miniszterelnökkel bezárólag megerősítettek. Ennek következteében a leendő tüntetők életveszélyben vannak. Éppen ezért a DEPORT-'56 azt is indokoltnak tartaná, ha a tisztiorvosi vizsgálat befejeztéig az eddig használt, tragédiát okozó szer használata felfüggesztésre kerülne. Intézkedéséről, kérem szíveskedjék értesíteni.

Budapest, 2006. november 19.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr116317776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása