HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Nép nélküli demokrácia

2006.11.12. 09:06 grizzlyke

Mottó : "Engem itt ma ti meg fogtok tapsolni. Nem tudok olyan rossz lenni, hogy a végén ne tapsoljatok meg ..."
( Gyurcsány Ferenc )


Nem tudhatom, milyen érzés lehet az üres parlamenti padsoroknak triumfálni a magyar országgyűlés nagytermében , és vajon milyen érzés lehet szenvedélyesen beszélni a nagy semmihez. Az üres frázisok végighallgatása maga a kényszeredett kín, és a lojális mamelukokat leszámítva már senkit sem érdekeltek a tömör két percben, magvasan megfogalmazott kormányfői ömlengések.
Persze Gyurcsány nép nélküli "demokráciájában" miért is lenne szükség a parlamenti ellenzékre, ha azok amúgy sem kíváncsiak egy beteges hazudozó újabb vádaskodásaira.

Most igazán nem lehet oka a panaszra …

Tavaly, a Fiatal Baloldal toborzójának kampánynyitóján ugyanis kifejtette, hogy "Megértettem, hogy miért van az, hogy van, aki távol tartja magát a parlamenttől : azért, mert jobb közöttetek ( mármint a fiatal posztkommunisták között ) lenni. Hogyha választani kell, hogy az ember kivel van együtt, kinek a tekintetét és arcát nézi, kivel beszélget, kivel osztja meg a nézeteit, és hogyha csak a jóérzés a fontos, a pillanatnyi jó hangulat, akkor én is szívesebben járok közétek, mint a parlamenti ülésterembe ..."

Bár mindenki más kívánsága teljesülhetne még így, mennyivel kevesebb lenne a "sehová nem vezető és értelmetlen" politikai vita, és az ebből adódó emberi konfliktus". A parlamentben ismét láthattunk három ( nem tévedés ! ) rendkívűl boldog pártfrakciót, akik megkönnyebbülten felsóhajtva ültek "ünnepi tort" az 1956-os félcentenárium eseményeinek politikai túlélése felett … Persze ha már ott voltak, plenáris felszólalásaikban egymásra licitálva ( és egymást szánalmasan alulmúlva ) vádolták meg ( az igazi, és egyetlen parlamenti ) ellenzéket, és annak vezető politikusait az ünnep méltóságának elrontása miatt.
Uramisten, hát majd megszakad a szívem az 56-os forradalmat vérbefolytóinak jogfolytonos örököseiért, micsoda szégyen hogy "nem hagytuk őket" - nélkülünk - ünnepelni !

Ők ugyanis ünnepelni akartak. Amúgy elárulnák az elvtársak, vajon ők mit ünnepelnének ?

Tehát a Fidesz-Kdnp lenne a "tobzódó középszer", a "rendetlenség és törvénytelenség", a "békétlen, nyugtalan kisebbség", a "hazug politikai provokátorok" pártja - egyszóval a bibliai utálatos, maga a gonosz. Lendvai elvtársnő legnagyobb fájdalmára a Fidesz még attól sem riadt vissza, hogy "bírósági ítélet előtt fényképeken bekarikázza azokat a rendőröket, akik szerintük rosszat cselekedtek ..."
Hát igen. Fotók márpedig készülnek időnként itt is, ott is …
A miniszterelnök nyári kampánykörútján békésen demonstráló emberek fotóinak a bekarikázása, a sajtóban történő mutogatása és a tüntetők utáni szégyenletes pártnyomozás tehát törvényes, ellenben a szadista vadállat módján garázdálkodó ( egyébként nyilvánvalóan bűncselekmények sokaságát elkövető ), rendőrnek látszó bűnözők cselekedeteinek a dokumentálása törvénytelen cselekedet …

Kár is lenne tagadni, Lendvai kétségtelenül profi politikus, de igencsak szelektív memóriával rendelkezik. Aligha véletlen, hogy a hatalom által már-már tökélyre fejlesztett, az elvtelen kliensmédia közreműködésével "infúzión" tartott politikai agymosó-marketing eredményeképpen sok ember még ma is képtelen eligazodni a szociálliberális hazudozások és csúsztatások tengernyi dzsungelében, és még mindig nem tudja ( hiába az ominózus Gyurcsány-beszéd kiszivárgása ) hitelesen megkülönböztetni az elé tárt virtuális világot a rideg valóságtól. Egészen addig, amíg van rá "fizetőképes kereslet" - a koalíciós kettősmérce alkalmazása egészen kiváló bunkósbot marad. Ebben a férges gondolatvilágban felesleges is lenne mélyebb logikai összefüggéseket keresni, mert az nincs. A dolog lényege, hogy kíméletlenül ütni-vágni kell a jobboldalt - ott és akkor, amikor csak lehet.

Miközben a parlamenti felszólalásában Lendvai hozsannázott egyet arról, hogy november 4-én nem volt "rendbontás" az utcán ( no persze, ezúttal az azonosító jelzés nélküli pribékek némileg visszafogták magukat … ), addig a párttársai számára már teljesen közömbös, hogy az ellenzék fején van-e sapka vagy nincs. Szegény Fidesz nem csak a saját oldaláról szerzett csalódott szimpatizánsokat a csendes megemlékezésre invitáló felvonulása miatt, ráadásul a fáklyás menet választott jelmondata is forró ólomnak bizonyult a diktatúra kollaboráns kiszolgálóinak a fülében.

Néhányan talán emlékeznek még rá, hogy korábban is idéztem Hanti Vilmos elvtársat ( a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének az elnökét ), aki nagyvonalú "történelmi áttekintésével" ezúttal is gondoskodott az ünnepi "gyomorrontásról".

Szerinte ugyanis Magyarország "1920-tól kezdődően táptalaja a fasisztoid eszméknek, és a Horthy-rendszer csak az előszobája volt annak, hogy magyar nácik zsidókat deportáljanak, 1990-ben pedig cezúra (?) volt. Az Antall-kormány, az elitet lecserélni igyekvő törekvése ( éppen ellenkezőleg : az MDF sajnos elmulasztotta a szükséges politikai nagytakarítást, és túlontúl "kesztyűs kézzel" bánt az olyan pártállami parazitákkal, mint például a gyurcsánysamesz Szilvási ) is levezethető mint fasiszta sajátosság, amit aztán Orbán Viktor nyíltabban és gátlástalanabbul folytatott tovább ..."
( Ej’h, vajon mit gondolhat akkor Hanti elvtárs a 2002-es medgyesy-féle leplezetlen politikai tisztogatásról, mert az sem volt ám semmi ! ) - de vegyünk egy mély lélegzetet és haladjunk tovább :
Hanti ( beteges ) értelmezésében újfasiszta jelenségnek tekinthető az erőszakos (?) jelenlét és a megfélemlítés ( a demokratikus szabadságjogok alkotmányos gyakorlásáról valószínüleg nem hallott még az elvtárs - az anyja minden bizonnyal Ságvári mesékkel ringatta álomba őt egykor, a társadalom aljas megfélelmítésével pedig éppenhogy a gyurcsányi hatalom operál manapság ), amely tendencia riasztóan felerősödött a közelmúltban.
Szerinte a Fidesz kiválasztott szlogenje ( amely egyébként a Bibliából kölcsönzött idézet ) náci felhanggal bír, és őt az auschwitz-i tábor bejáratának egykori feliratára emlékezteti.

Egy ország, egy ember, egy program …

Ha már a "nemzeti szocializmusnál" tartunk, szerintem a fenti kifejezés még az "Az igazság szabaddá tesz"-nél is sokkal találóbb megnyilatkozás. Talán emlékszik még rá ez a bolsevik köcsög, hogy idén tavasszal melyik tapló is kampányolt ezzel a hitleri szlogennel ? ( A kérdést természetesen "költői"-nek szántam ... )
Ugye mindenki ismeri a viccet : "Felség, harcban állunk a burbonokkal ! De hiszen azok a barátaink, hírnök ! Csak voltak Felség, amíg meg nem támadtuk őket ...". Hát így vagyok én is ezekkel a megélhetési ellenállókkal. Ha már nincsen fasizmus ( legalábbis ott garantáltan nincs, ahol ezek a tetvek látni és láttatni akarják ), találnak ők legyőzendő ellenséget maguktól is. Csupán az a probléma, hogy a sok fától nem látják az erdőt ...
Ez a politikai gittegylet ellenállni láthatóan csak a józan észnek tud, amikor ilyen devil megnyilatkozásokkal hergeli egymás ellen a fele országot. ( Kovács László : Politikai árokásás felsőfokon ) A dolgok sémája azonban rendkívűl egyszerű, nem egy bonyolult ügy átlátni a szitán : ha nincs már ellenség, lőttek a zsíros állami támogatásának, ezért illik kedvében járni a gazdinak.
"Köszönöm Magyarország".....
Nehéz, embertpróbáló heteken vagyunk túl, de a Magyar Köztársaság kiállta a próbát. A rend erősebbnek bizonyult a rendetlenségnél, a törvényesség a törvénytelenségnél …” – fogalmazott parlamenti beszédében ez az erkölcstelen, képmutató pojáca, aki bevalottan kampányhazugságok sokaságával csalta ki hiszékeny népétől a választási győzelmet. Hogy nem szakadt rá a Parlament mennyezete ! Hát miféle ember az olyan, aki képes pironkodás nélkül ( a törvényesség álarca mögé bújva ) törvénytelenséggel megbélyegezni mindazokat a demokratákat, akik a közismert események nyomán kétségbe merészelték vonni ( sőt megkérdőjelezni ! ) - a kormány ( és a kormányfő ) - időközben illegitímmé silányult közjogi hatalmát ?

És vajon miféle "új rend" készülődik ebben az "Új Magyarország"-ban ?
Igen, ezt a típusú "rendet" a többség már jól ismeri az előző korszakból, talán a "buli színé"-re gerjedő fiatalabbakat leszámítva, egykor volt már része ebben a "sivár jövőben".
Ennek ismert jellemzői a pártirányítás alá vont "közszolgálati" sajtó, az egyén anyagi kilátástalansága, a morális nihil, a társadalmi félelem mesterséges fenntartása, az államháztartást fenyegető csőd, a másokról ( pénzért, esetleg megzsarolva vagy pusztán meggyőződésből ) jelentgető III/akárhányas besúgók, a mindennapokban megnyilvánuló politikai diszkrimináció, a népére támadó ÁVH, az alapvető szabadságjogokat durván korlátozó hatalom, a pártirányítás alá vont erőszakszervezetek, a koncepciós ítéleteket futószalagon gyártó vérbíróság, az állampolgárokat megfélelmítő - politikai megrendelésre dolgozó - közhivalok, a demokratikus hatalmi ellensúlyok tudatos kormányzati gyengítése, a döntéshozatali mechanizmusok példátlan centralizációja, az érdekegyeztetés leépítése, a civilszféra ellehetetlenítése és hatalmi megfélelmítése, a nemzeti érdekek nyílt megtagadása ... A sor tetszés szerint, hosszasan folytatható - igen : ezek mind-mind a lopakodó diktatúra rémisztő ikonjai. Bár sokan voltunk, időben és hangosan szóltunk, ebből a történelmi balsorsból nehéz lesz már kikecmeregni.

Irgalmatlanul nehéz ....  forrás: api01.blodreams.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr636317861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása