HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2006.11.05. 22:11 grizzlyke

Csend, vihar előtt                     | 2006-11-05, 20:30 | api01.blogja

Sokak várakozásával ellentétben a nemzeti gyásznap sem hozott igazi fordulópontot ebben a politikai patthelyzetben. Mintha mindkét politikai oldal már most belefáradt volna ebbe a kilátástalan állóháborúba, és ebben a politikai sakkjátszmában egyenlőre a forradalmi civilek sem tudtak még erőteljes áttörésről gondoskodni. A Fidesz ezúttal a békés, csendes megemlékezésre fordította a hangsúlyt, és ( szerintem nagyon helyesen ) nem kívánta a „nevét adni” egy felettébb kiszámíthatatlan ( és kezelhetetlen ) szituációhoz. Ez annak tudatában nem is volt meglepő, hogy a héten már a Magosz is csendes visszavonulót fújt a traktoros tüntetés ügyében, nyilván nem véletlenül …

Nem hinném, hogy a korán beköszöntött tél távol tartja majd az embereket az utcáról, ellenkezőleg : szerintem még csak ezután fognak igazán megindulni az eddigieknél is keményebb tüntetések. Az október 23-a méltóságát szégyenteljesen meggyalázó Gyurcsány-kabinet a napokban dönt ( költségvetési törvény ) az olyan újabb sarcokról, amelyek végképp padlóra küldik majd a „jónépet”. Gyurcsány már csak tudja, hogy mindig a „lét határozza meg a tudatot”, bár ezúttal némileg fordítottan cselekedett : a tüntetések brutális vérbefojtásával támadást intézett a nemzet tudata ellen, most pedig nyíltan a létünkre tör.

Akárhogyan is, szerintem a miniszterelnök lecserélése mára már olyannyira eldöntött tény és nyilt titok, éppen hogy csak be nem mondják a tévében. Titkos szocialista informátoromtól a napokban értesültem arról, hogy a helyzet tarthatatlansága miatt az elvtársak ugyan még kivárják a népnyúzó költségvetés parlamenti megszavazását, aztán Gyurcsány mehet, amerre csak lát. Hiszen azt még a vörösagyú idióták is jól tudják, hogy ekkora erkölcsi hendikeppel az Mszp ( az Szdsz-ről már nem is beszélve ) megállíthatatlanul zuhan egy morális történelmi szakadékba, ehhez képest Gyurcsány kényszerű beáldozása tűnik a legkisebb áldozatnak. Mit is lehetne ehhez jó szívvel hozzátenni ? Az egyik szemem sír, a másik meg nevet … Ugyanis minnél tovább hatalomban marad ez a kurzus, annál szarabb lesz itt mindenkinek – ellenben minden újabb nappal, tovább omladozik a szocialisták egykor szilárdnak hitt politikai hátországa.

Tíz Orbán is kevés lenne ahhoz a mutatványhoz, amelyet Gyurcsány most magától is abszolvál a jobboldalnak, ennyi kárt ugyanis kevesen okoztak még az úgynevezett magyarországi baloldalnak. Gyurcsány miután módszeres dilettantizmussal szétverte ( a mindezidáig úgy-ahogy még működő ) állami intézményeket, hozzálátott sajátjai teljes padlóra küldéséhez. Bárki, aki nyitott fülekkel jár-kel a világban maga is megtapasztalhatja, mekkora ellenszenv alakult ki a kormánypártokkal szemben az országban. A közelmúltban nyilvánosságra került közvéleménykutatási adatok számomra nagyon árnyaltnak tűnnek, úgy gondolom hogy alaposan felülbecsülik a kormányoldal tényleges társadalmi támogatottságát. Feltételezve, hogy az egy négyzetméterre eső kretének száma április óta standard értéket mutat – elgondolkodtató ez a hatalmas pálfordulás. És hol van még a vége ?

Az előttünk álló tél lehet most az igazi vízválasztó. Ha valahogyan túléljük a kormányzatilag ránk testált válogatott megpróbáltatásokat ( a hírek szerint januártól például 70,00 %-os gázáremelés várható ?! ), aztán lesz erőnk és ambíciónk még az életünkért és a jogainkáért is tüntetni, tavaszra akár még egy új parlamenti választás is elérhető célnak tűnhet. Talán. De akkor az Isten irgalmazzon azeknek az érzéketlen senkiháziknak !

Más. Nem volt véletlen, hogy ilyen hosszan nem jelentkeztem újabb írással a héten. Már készül az új honlap, amely elég sok időmet lekötötte az utóbbi napokban. Ahhoz képest talán nem is állok rosszul, hogy még csak egy hete ismerkedem a weblapkészítés különféle rejtelmeivel. Csodára persze senki ne számítson, egy lelkes amatőrtől ennyi idő alatt nem várható el komolyabb eredmény, idővel biztosan egyre profibb dolgokkal fogom ellátni ezt az oldalt. Sajnos egyenlőre néhány menüpont nem fog még normálisan működni, de ez aligha fogja döntően befolyásolni a lényegi mondanivalót. Úgy tervezem, hogy egy héten belül felkerül a netre az első változat ( http://api01.extra.hu - lásd az előnézet tervének a képét ), és egy ideig mindenképpen párhuzamosan fognak megjelenni az írások. Mindenesetre mindaddig, amíg a támogató bíztatások többségben vannak, mint a súlyos kritikák és az alpári fenyegetések … Vegyünk tehát egy mély levegőt, hiszen forró késő-őszre és hideg télre kell felkészülni. Ígérem, rajtam semmi sem fog ezútán sem múlni …    )api.blogdremas.hu

                                                                                     ¤¤¤

Gondolkodó sarok :  Tudunk-e megbocsátani?

Mostanában sokat foglalkoztat ez a kérdés ... A több mint egy hónapja zajló események tükrében nagyon nehéz megítélni, kinek és mit, nem tudunk megbocsátani ? Nem tudom feledni és megbocsátani az évek óta tartó hazugságáradatot, ami egy hónapja végérvényesen napvilágot látott és jelenleg is hivatalban lévő politikusaink nyilvánosan beismerték. Bele a szemünk közé lelkiismeretfurdalás, szégyenérzet és valós, őszinte bocsánatkérés nélkül. Nem tudom megbocsátani, hogy elvették a szólásszabadságot az emberektől, újságoktól, médiától, hogy folyamatosan PR közvetítésekkel igyekeznek port hinteni a szemünkbe és az egyetlen igazságot feltáró Tv csatornánkat megbüntették mert az merészelt nyíltan tájékoztatni. Nem tudom megbocsátani a Kossuth téri békés demonstrálók inzultálását, Október 23-a előtti feloszlatását. Nem tudom megbocsátani, hogy az állampolgároktól elvették 1956 méltó megünneplését. Senki nem fogja elfeledni és megbocsátani a tömegoszlatást, amely vérfürdőbe torkolott október 23-án. Igen itt most 2006-ban !!!

Sosem hittem volna, hogy léteznek még ilyen bennünket állampolgárokat látszólag védelmező emberek, a „rend” őrei, akik olyan élvezettel végzik munkájukat Október 23-án, amelyet mindannyian láttunk az újságokban, televíziókban és sokan személyesen átéltek. Sosem gondoltam volna, hogy 2006-ban ez előfordulhat egy demokratikus országban, amely ennyit szenvedett már ezért a demokráciáért. Mostanában sokan példálóznak ezzel a „demokratikus” szóval. Ez a szó nem is létezne ha nem lenne „NÉP” ! A demokrácia védelmében a „NÉP”-et kizsákmányolják, verik, üldözik megfosztják mindentől. Mitől ? Pont a demokratikus jogaitól !!! A szólásszabadságától, gyülekezési jogától már már primitív, kisstílű behajtani tilos táblákkal, sosem léttezett rendeletekkel ... Szóval ezek után ki meri a szájára venni a demokrácia szót ?

Hová tűnt a józan emberi gondolkodás ? Valóban senki nem látja, hogy mi folyik itt ? Vagy nem akarja látni ? Már most egymásnak ugrasztották az országot. Az emberek lassan félnek kimenni békés ünneplőként, járókelőként az utcára ... Az a legsiralmasabb, hogy még most 2006-ban is ugyan azzal a régi jól bevált módszerrel tartják kordában az embereket. A félelemre építik a stratégiájukat a hatalom védelmezői. Kőkemény agymosás folyik kis hazánkban és sajnos sokan még mindig a homokba dugják a fejüket. Hol van az a határ, amikor már senki nem hiszi el a híradóban látott maszlagot, amit a NÉP-nek be akarnak adni ... !? GONDOLKODJATOK !!! ( Forrás : Anita - http://zsuzsilany.freeblog.hu )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr796317938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása