HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

November 04

2006.11.04. 18:35 grizzlyke

Nagyon jól sikerült a FIDESZ fáklyás felvonulása (Index.hu tudósitása percről percre)

Gyülekező a Terror Házánál 15.38
Gyűlnek az emberek a Terror Házánál, tudósítónk szerint már most sok ezren lehetnek, és folyamatosan érkeznek. A környéken remek üzlet a fáklya, 500 forintért árulnak egyet, de van perecárus, popcornos is. A Terror Háza előtt egy elkerített területen a Fidesz parlamenti képviselői gyülekeznek. Eddig Lezsák Sándort, Őry Csabát, Nagy Andort, Salamon Lászlót vettük észre. A szervezők kukásmellényben vannak.

Nincsenek zászlók a Terror Házánál 16.02    

Szépen lassan gyűlik a tömeg a Terror Házánál, már sok fáklya ég, egy teherautó is van hangfalakkal, valószínűleg erről adnak majd technikai utasításokat a felvonulóknak. Felbukkant Révész Máriusz, Varga Mihály és Jakab István is. A kéréseknek megfelelően senki sem hozott magával zászlót vagy transzparenst. Sokan ugyanakkor nemzeti színű karszalagot viselnek. Tudósítónk szerint nagy divat a koronás címeres sál is.

Orbán a múzeumban melegedik 16.03

Megérkezett Orbán Viktor is, és a Fidesz-vezérkarral együtt a Terror Házában melegedik. A felvonulás indulását várják.

Füst gomolyog az Andrássy út felett 16.05

A tömeg eleje az Eötvös utca és az Oktogon között van, a vége a Hősök tere irányába nyúlik. A fáklyák miatt füst gomolyog az Andrássy út felett. Tudósítónk szerint sok a szép lány.

Orbánt őrök védik 16.10

Biztonsági emberek gyűrűjében indult Orbán Viktor a tömeg élére. A Fidesz elnökét mások mellett Talrós István, Pokorni és Schmitt Pál követte. Orbán látványára a tömeg elkezdte skandálni, hogy „Viktor, Viktor”. Beszédek nincsenek, a felvonulás perceken belül elindul az Astoria felé.

Mentőautó és furgon vezeti a Fidesz menetét 16.18

A Nagykörút a Blaha Lujza tér felé beállt, a kocsisor legalább a Király utcáig áll, jelentette tudósítónk a Fidesz fáklyás vonulásáról, amely most indult el. Egy mentőautó és egy fekete Volkswagen furgon vezeti a menetet, közvetlen mögöttük egy ponyvás teherautó halad, zene szól róla.

Orbán feleségével az első sorban 16.26

Egy Az igazság szabaddá tesz, 1956-2006 feliratú tábla mögé sorakozva vonul a Fidesz. Az első sorban középen Orbán és felesége, körülöttük Lezsák Sándor, Selmeczi Gabriella, Áder János, Pokorni Zoltán, Tarlós István, Martonyi János. A tömegben látni látni lehetett Eperjes Károlyt is. A tömeg eleje a Nagymező-Andrássy saroknál tart.

Egy rendőrautó az Operánál 16.33

A Nagymező utca magasságában tart a Fidesz menete. A menet legelején haladó Volkswagen mikrobusz valószínűleg Orbán Viktor járműve. Rengeteg rendező van a tömeg elején, akik az újságírókat és a fotósokat odaengedik, a többieket hátrébb küldik. Az Operánál egy rendőrautó látható.

Túl az Operán 16.36

A környék csendes, tudósítónk végigpásztázta az Andrássy környékbeli utcákat, és sehol sem látott se lopakodó tüntetőket, se rohamrendőröket. Kevés a járókelő is. A tömeg eleje most hagyta el az Operát.

Védik a Fidesz-vezérkart 16.37

A Fidesz vezérkarát kéz a kézben alkotott lánccal veszik körbe kukásmellényesek. A Fidesz elnökének személyi testőrei a második sorban vonulnak.

Sokan vannak 16.46

A tömeg eleje a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél tart. Az Operától még mindig nem látni a tömeg végét.

Véget ért a Fidesz menete 17.03

A Fidesz menete a kiskörúton, a Gerlóczy utcánál a végállomásához érkezett. A szervezők bemondták, hogy eddig tartott a demonstráció, az emberek egyelőre nem mozdulnak.

KDNP-s képviselő dokumentál 17.04

Balogh László KDNP-s országgyűlési képviselő október 23-ához hasonlóan ismét fényképezőgéppel dokumentálja az eseményeket. Tudósítónk a Fidesz menetében találkozott vele. Az egykori szegedi operatőr elmondta, hogy képeit egy Budapesttől Budapestig címmel rendezendő fotókiállításon állítja majd ki.

50-60 ezer ember lehetett a menetben 17.08

Az Operánál 32 percig tartott, amíg elhaladt a menet. Becslésünk szerint 50-60 ezer ember lehetett a menetben. A tömeg végén mentő, 30 rendőr és négy üres rendőrségi mikrobusz halad. A létszámról a FIDESZ pontosabb számot mondott, köszönetében 170 ezer emberről nyilatkoztak. Ugyanis a menetet véges-végig az utcán kétoldalt is körülvették szimpatizánsok.

Leteszik fáklyáikat a demonstrálók 17.10

A Gerlóczy utcánál felkérték a Fidesz rendezvényének megemlékezőit, hogy helyezzék el mécseseiket az 56-os emlékpontnál. Sokan a fáklyáikat is leteszik, a tömeg lassan oszlani kezd, jelentette tudósítónk.

Orbánt elvitte a fekete mikrobusz 17.13

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője arra kérte a menet résztvevőit, hogy a továbbiakban se üljenek fel provokációnak. Orbán Viktor pártelnököt elvitte a menet élén haladó fekete Volkswagen mikrobusz.

Révész Máriuszt tapogatták 17.19

Révész Máriuszt népi szimpátia övezi, az Astoria felé oszló tömegben rengeteg nyugdíjas tapogatta meg az október 23-án megvert képviselő hátát. Spontán érdeklődés mutatkozott a fideszes képviselő hogyléte iránt. A képviselő már kötések nélkül vett részt a felvonuláson. Tudósítónknak elmondta, hogy bár a válla még nem a régi, azért nagyjából rendbe jött. A Gerlóczy utca Károly körút sarkánál a tüntetők lerakták mécseseiket, és csendesen oszolnak a szélrózsa minden irányába.

Nem engedik a radikálisokat a Fidesz-menetbe 17.24

Az Andrássy úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton összetalálkoztak a "nemzeti radikálisok", akik a Szabadság térről jöttek, és a fideszes fáklyás felvonulói. A Fidesz rendezői kettéválasztották a fáklyás felvonulókat és a radikálisokat. A radikálisok jelszavai a Bajcsy-Zsilinszky útig: Vesszen Trianon, Táncolj Feri, búcsúbuli!, Vesszen a kormány!. A Fidesz menete után vonulnak a radikálisok, akiket felszólítottak, hogy a menetben ne skandáljanak jelszavakat.

A Fidesz rendezői sorfallal védik a menet végét 17.26

A Fidesz egyik rendezője elmondta az Index munkatársának, hogy sikerült megakadályozniuk, hogy a fáklyás menet közepébe csatlakozzanak be a hangos tüntetők. A fideszes rendezők most sorfallal védik a csendes fáklyás menet végét, mögöttük a hangos tüntetők skandálják jelszavaikat.

Felszólítják a fideszeseket, hogy oszoljanak 17.35

A Károly körúton az élelmiszeráruház előtt egy teherautóról hangosbeszélőn szólítják fel a tömeget, hogy véget ért a fideszes rendezvény, és menjen mindenki az Astoria felé, és a főbb közlekedési útvonalakon térjen haza. Ettől függetlenül sokan maradtak a Deák térnél, körülbelül ezren-kétezren vannak. Tőlük nem messze a nemzeti radikálosok álltak meg.

Eltűntek a rendezők, az Astoriához mennek a radikálisok 17.38

A rendőrség a radikálisoknak a József Attila utcáig adott vonulási engedélyt, ám ők is mennek most az Astoria felé a Kiskörúton. Ezzel illegálissá kezd válni a menetük. A fideszes láthatósági mellényben lévő rendezők eltünedeztek.

Astoria: a fáklyások mennek hazafelé 17.41

Az Astoriánál a fáklyákat leteszik a fideszes menetben résztvevők, és hazafelé indulnak. Csak kisebb csoportok maradtak a helyszínen, ők a tér közelében álldogálnk. A forgalom a Rákóczi úton zavartalan.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr896317944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zahir 2006.11.04. 19:28:31

Köszönjük a résztvevőknek ott létüket. Ebből megint le lehet vonni kinek kellene vezetni az országot. Orbán bizonyitott,tudja vezetni a népet.

Hajni 2006.11.05. 00:44:54

Szia, egy ideje olvasom a blogodat, tudom jó helyre irom, ami most kikivánkozik: Olyan filmet láttam most a HirTV-n az 56-os Mosonmagyaróvári sortűzzel kapcsolatban, tényfeltáró dok.film, egyszerűen nem találok szavakat........ez....ez...borzasztó, mennyi ártatlan embert tettek tönkre, mennyi szenvedést okoztak a mostani tul.képp nyugdijaskorú korosztálynak. Itt van a választóvonal, mert akik ezt tették, azok a másik oldalon vannak, családostól, leszármazottaikkal, generációstól. Remélhetőleg azzal a nyughatatlan szivvel és lelkiismeretfurdalással (ha van nekik) élik napjaikat, mint a hazug ember, aki minden pillanatban fél a lebukástól. Nem mondtam ezzel újat, csak ismétlem azok szavait, akik előttem már ezerszer elmondták miért nem ünnepelhet az áldozat együtt a gyilkosával.

usa 2006.11.05. 08:58:54

Szia Grizly:)) ami tetszik nálam azt mind viheted szónélkül:))) /azt a forgot én csináltam/ Puszi
süti beállítások módosítása