HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Kellemes hétvégét és jó ünneplést

2006.10.21. 13:32 grizzlyke

Rendkívüli kongresszust tart a Fidesz novemberben
A kormány pénzügyi és megélhetési válságba sodorta az országot 2006. október 21. 14:00 - MNO

A Fidesz rendkívüli kongresszust tart novemberben.1956-ra emlékezett ülése kezdetén a Fidesz országos választmánya. Ünnepi beszédében Kövér László azt hangsúlyozta, hogy a ma létező baloldal november 4-e becstelen örökségével nem tudott leszámolni, az utódpárt intézkedései miatt pedig ugyanott tart ma az ország, ahol 50 évvel ezelőtt tartott. Varga Mihály szerint a kormány megélhetési válságba sodorta az országot. A Fidesz országos választmánya a Magyarországon kialakult válsághelyzetre tekintettel úgy döntött, hogy november 25-re rendkívüli kongresszust hív össze – közölte Szijjártó Péter szóvivő szombaton sajtótájékoztatón.
A kongresszus napirendjén szerepel az önkormányzati választások értékelése, valamint egy olyan politikai helyzetértékelés, amely a demokratikus kormányzás helyreállítása érdekében teendő lépésekről szól. Emellett módosítanák a Fidesz alapszabályát is, létrehozva az Önkormányzati Képviselők Országos Gyűlését, annak érdekében, hogy a helyi közösség életét meghatározó döntéshozókat integrálják a párt szervezeti keretei közé. Kövér:

A baloldal nem számolt el november 4-e becstelen örökségével
A Fidesz választmányi elnöke az ülés kezdetén – a forradalomra emlékező beszédében – elmondta: 1956 forradalma befejezetlen maradt, a beteljesedéshez széles társadalmi összefogásra van szükség – tette hozzá. A válság megoldásához szükség lesz, „egy Kéthly Anna és Nagy Imre örökségét valóban vállaló, népéhez kötődő, nem idegen érdekeket kiszolgáló új baloldalt is magába foglaló nemzeti egységre" – tette hozzá a politikus. Kövér László szerint ugyanis a magyar nemzet ma is azokkal áll szemben, akikkel fél évszázada, vagyis egy „szűk, köztörvényes bűnök elkövetésétől sem visszariadó, maffia-szerűen szerveződő klikkel", amely a hazugságot, a gátlástalan haszonlesést, az emberek vágyainak, véleményének, akaratának semmibe vételét, a hatalomhoz mindenáron való ragaszkodást testesíti meg, elutasítva a demokrácia lényegét. 1956 forradalma befejezetlen, a magyar társadalmat ma gyötrő bajok mindegyike ott gyökerezik a november 4-i ellenforradalomban, amely visszalökte az európai fejlődés útjára visszatalálni akaró Magyarországot, a szocializmus ázsiai zsákutcájába – fogalmazott a választmányi elnök. Hozzátette: a ma létező „úgynevezett baloldal" miközben megpróbálja október 23. örökségét is privatizálni, valójában november 4. becstelen árulásának örököseként nem tudott, mert nem is akart saját múltjával őszintén szembenézni, azzal leszámolni. Véleménye szerint ezt bizonyítja, hogy a „kommunisták utódpártja" milyen miniszterelnököket adott Magyarországnak a rendszerváltás után: 1994-ben a „forradalom katonai bukása után az országot brutálisan végigverő karhatalmi különítmények egy tagját", 2002-ben „az orosz birodalmat kiszolgáló kommunista titkosrendőrség egy D-209-es fedőjelű szigorúan titkos tisztjét", "2004-ben és 2006-ban pedig KISZ központi bizottságának magas beosztású funkcionáriusából lett milliárdost, aki a november 4-ét követő megtorlások egyik leggyűlöltebb irányítójának, Apró Antalnak elkobzás majd privatizáció útján tulajdonába került, ma családi örökségként számon tartott villájából siet évek óta megkoszorúzni Nagy Imre szobrát".

Varga: Megélhetési válság
Reformok helyett megélhetési válság lesz jövőre Magyarországon, a Fidesznek azonban mindent meg kell tennie, hogy ezt megakadályozza – ezt már Varga Mihály alelnök mondta az önkormányzati választásokról szóló helyzetértékelő beszédében. Eredetileg Orbán Viktor értékelte volna a helyzetet, ám a pártelnök Finnországban, az Európai Néppárt ülésén tartózkodik. Az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere szerint a kormány először pénzügyi válságot idézett elő, amelynek eltitkolása gazdasági válságot okozott, az pedig jövőre megélhetési válságba csap át, vagyis eléri a háztartásokat, az emberek mindennapi életét. Varga Mihály szerint sok családot fenyeget az a veszély, hogy nem tudja kifizetni a számláit, nem lesz pénze a megélhetéséhez szükséges alapvető cikkekre, ez pedig minden eddiginél kiterjedtebb békétlenséghez, tiltakozáshoz vezethet. (hirtv.hu, InfoRádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr606318134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása