HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Ezek mind ilyenek

2006.10.10. 16:11 grizzlyke

Köztörvényes szoci exbankár ítélkezik a szivárogtató felett
2006-10-09. 23:47:01

Az MSZP választmánya eljárást kezdeményez a párt etikai (sic!) bizottságánál Sipos József, az MSZP társadalompolitikai tagozatának ügyvivője ellen, mert segítségével jutott be a Magyar Rádió munkatársa a szombati zárt választmányi ülésre - mondta Szűcs Erika, a választmány elnökhelyettese hétfőn újságíróknak. Szűcs Erika valamennyi jogállamban börtönben lenne, nem így idehaza, noha csődbe vitt egy bankot. Gyanúsítottként is kihallgatták, lásd alább, az Orbán-kormány azonban, akár más balliberális bűnözőket, futni hagyta. Emlékeztetnénk: amikor a 90-es években egy brit bankár, egyébként vélhetően nem szándékosan, de rossz üzleti politikával jégre tette az általa igazgatott Barings Bankot, több éves börtönbüntetésre ítélték.

Szűcs közölte: a társadalompolitikai tagozat által az MSZP országos választmányába delegált Sipos József volt az, aki megkereste a testület elnökségét, hogy beszámoljon a történtekről. Az ügyvivő elmondása szerint ő hívta be a zárt ülésre a rádió munkatársát, akit rendszeresen meghívnak a tagozat rendezvényeire - fűzte hozzá az elnökhelyettes.

Mint mondta, Sipos József azt állította, nem volt tisztában azzal, hogy zárt ülésről van, ugyanakkor elhatárolódott az újságíró tettétől. Vasárnap a közszolgálati rádió Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter a párt országos választmányi ülésén zárt ajtók mögött elmondott beszédéből hozott részleteket nyilvánosságra, hétfőn Szekeres Imrének, az MSZP elnökhelyettesének beszédét adta közre.

Szűcs Erika elmondta: nem vizsgálódnak tovább, de Sipos József ellen eljárást kezdeményeznek a párt etikai bizottságánál. Az elnökhelyettes nem kívánt találgatásokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, milyen döntést hozhat az etikai bizottság. Kérdésre válaszolva hozzátette: a párt alapszabályában van olyan szankció, hogy kizárás.

Az MSZP honlapján olvasható pártalapszabály szerint kizárással a tagsági viszony csak fegyelmi eljárás után kiszabott büntetésként szüntethető meg.

Szűcs Erika kitért arra, hogy az MSZP Köztársaság téri székházában nem fenntartható "a bizalmi elv alapján történő közlekedés", így várhatóan szigorítani fogják a rendezvényekre történő belépést. Az MTI kérdésére, hogy tervezik-e eljárás kezdeményezését a Magyar Rádió munkatársával szemben, az elnökhelyettes közölte: a szakmának kellene erről az esetről véleményt mondania.

"Rendőrségen a szocialista bankvezető
Magyar Nemzet, Hommer Tibor Munkatársunktól 2001. április 07.

Gyanúsítottként hallgatta ki a helyi rendőrség Szűcs Erikát, a Magyar Szocialista Párt választmányának tagját, a miskolci önkormányzat képviselőjét, pénzügyi bizottságának elnökét értesült megbízható forrásból a Magyar Nemzet. Szűcs Erika a Horn-kormány idején az ország egyetlen regionális fejlesztési pénzintézetének, a Rákóczi Regionális Fejlesztési Bank Rt.-nek volt a vezérigazgatója.

Tevékenysége alatt a Rákóczi Bank félmilliárd forintos indulótőkéjének csaknem teljes egészét elveszítette, s 1998-ban, leváltásának évében 255 millió forintos veszteséget hagyott hátra tulajdonosainak, a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB), illetve több önkormányzatnak.

Az az eljárás, amellyel a bankot a tönk szélére sodorta a Szűcs Erika által vezetett menedzsment, kísértetiesen hasonlít a Princz Gábor-féle Postabank-módszerhez: rossz és kifejezetten kétes hitelkihelyezések miatt került veszélybe a pénzintézet. Az 1998-ban kinevezett új bankvezetők több tucat rendőrségi feljelentést tettek a pénzintézet adósai ellen, döntően hitelezési csalás és fedezetelvonás gyanújára hivatkozva. Több esetben beigazolódott az új vezetőség bűncselekményre vonatkozó gyanúja, az ügyészség vádat is emelt, Szűcs Erika a rendőrség látókörébe került, hiszen kétséges, hogy a csalásokat a bank vezetőinek segítsége nélkül végre tudták volna hajtani a kedvezményezett ügyfelek.

A helyiek körében csak az MSZP házi kasszájaként emlegetett kisbank pénzintézeti licencét visszavonta tavaly a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete."

Szűcs Erika jelenleg:
- országgyűlési képviselő,
- az MSZP választmányának tagja,
- önkormányzati képviselő,
- Miskolc MJV. alpolgármestere (természetesen hozzátartoznak a város
pénzügyei!)
- És még ki tudja(?) mennyi funkciója van.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr436318226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss György 2009.01.24. 17:15:58

Ha most azt mondanám, hogy a miniszternő egy húgyagyú, hm... prosti, akkor feljelentene becsületsértésért. Ezért nem mondom, annak ellenére, amit a sajtószabadság "érdekében" a Hír tv munkatársaival művelt. De, gondolhatom?
süti beállítások módosítása