HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Nem hazudtam, csak nem bontottam ki az igazság minden részletét

2006.07.30. 23:49 grizzlyke

 Gyurcsány Ferenc három esete az igazságossággal

Idézet Gyurcsány Ferenctől
„Hiszek abban, hogy az a dolgunk, hogy fölemeljük valamennyi magyart, hogy kinyissuk egy emelkedobb, jobb és igazságosabb élet lehetoségét.”
„Teremteni kell egy jobb, egy élhetobb, egy igazságosabb országot, egy sikeres Magyarországot.”
(a választások éjszakáján, 2006. április 23.)
=== Az igazságosság Gyurcsány-módra
A Gyurcsány-kormány 2007-tol bevezeti az utólagos képzési hozzáárulást, azaz a tandíjat. Ezzel gyakorlatilag Magyarországon – a világon egyedüli módon – megszunik az ingyenes, államilag támogatott felsooktatás. A tandíj bevezetése nem csupán egy szuk csoportot érintene, hanem gyakorlatilag mindenkit, aki diplomát szerez. Hiszen az utólagos képzési hozzájárulást azoknak kell fizetnie, akiknek éves jövedelme eléri a mindenkori havi minimálbér 40-szeresét. Ez a mai arányokat figyelembe véve az jelenti, hogy ma tandíjat kellene fizetniük mindazon diplomásoknak, akiknek havi fizetése eléri a 128 ezer forintot.
Idézet Gyurcsány Ferenctől
„A kiigazítás, az egyensúly rövid távú megteremtése, annak tartóssá tétele és egy igazságosabb Magyarország megteremtése, a reformok elindítása és egy fejlett Magyarország feltételeinek megteremtése az Új Magyarország Program szerint lényegében egy idopillanatban kezdodik.”
(Országgyűlés, 2006. június 19.)
=== Az igazságosság Gyurcsány-módra
A Gyurcsány-csomag megszorításainak hatására (munkáltatói és munkavállalói járulékemelések) egy átlagos jövedelemmel rendelkezo munkavállalónak havi 21 ezer, míg a munkáltatónak, vállalkozónak pedig havonta 23 ezer forint többletkiadással kell számolnia. Ez az átlagos, havi bruttó 169 ezer forintos bérbol kiindulva a nettó jövedelem csaknem 19 százalékos csökkenését eredményezi. Ugyanakkor a minisztereknek – a 2002-ben történt emelés miatt – még mindig hatalmas összegű fizetés jár.

Idézet Gyurcsány Ferenctol
„Azt gondolom, hogy ez a szociális rendszer nem arra vár, hogy elvékonyítsuk, hanem arra, hogy még igazságosabbá tegyük.”
(Országgyulés, 2006. június 19.)
=== Az igazságosság Gyurcsány-módra
A Gyurcsány-kormány óriási fordulatot hajtott végre. A 25 százalékos kulcsot csökkentette 20 százalékra, így a plazmatévéktol a helikopterekig, uszodákig, Mercedesekig sok luxuscikkhez olcsóbban lehet hozzájutni. Ezt a lépést közpénzekbol alaposan meg is reklámozták. Második lépésként a Gyurcsány-kormány megszünteti a kedvezményes, 15 százalékos ÁFA-kulcsot. Így a luxuscikkek adócsökkentésébol kiesett bevételeket az igazságosság nevében visszaszedi a nyugdíjasoktól, a szegényebb rétegektol, a családoktól az alapveto élelmiszerek, a földgáz, a tuzifa megemelt adóján és árán keresztül.

forrás nem lényeges, mert ezt bárki megtapasztalhatja a saját bőrén
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr136318361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása