HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

:-)))

2010.05.17. 00:01 grizzlyke

„Növeli, ki elfedi a bajt. Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde!” 2010.06.07 14:24 MNO

Kósa Lajos szerint nem az a baj okozója, aki elmondja az igazságot, hanem az, aki előidézte. A Fidesz ügyvezető alelnöke hétfőn az Országgyűlésben reagált a szocialista Mesterházy Attila a gazdaság állapotával kapcsolatos napirend előtti felszólalására. A debreceni polgármester szerint bár követnek el bakikat, mindent megtesznek azért, hogy a szocialisták által előidézett helyzetet orvosolják.

Kósa személyes megtámadás címén, a múlt heti, államcsőddel kapcsolatos kijelentése miatt kért és kapott szót hétfőn napirend előtt. Ezt két bölcsesség idézésével kezdte: „Növeli, ki elfedi a bajt. Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde!”

Semmiképp sem az a baj okozója, aki elmondja az igazságot, hanem az, aki előidézte – fogalmazott. Szerinte a helyzet az, hogy a szocialisták az elmúlt nyolc évben tönkretették az országot, a jelenlegi kormány pedig megpróbálja az általuk elkövetett nagyon súlyos hibákat orvosolni.

Úgy fogalmazott: „lehet, hogy ebben bekövetkeznek bakik, nem aratunk tetszést feltétlenül a szocialisták előtt”, de egy biztos, a kormánypárt, a kormányfrakció mindent megtesz azért, hogy ezt a helyzetet orvosolja, és a nemzetet a legjobb eszközökkel szolgálja ahhoz, hogy Magyarország visszanyerje azt a hitelességét, amelyet semmilyen politikusi nyilatkozat nem tud lerombolni.

Folytatni kell a Vásárhelyi-tervet

Az első Orbán-kormány idején indított Vásárhelyi-terv folytatását szorgalmazta az árvíz elleni védekezés kapcsán Simicskó István, a honvédelmi tárca államtitkára hétfőn a parlamentben. Simicskó István közlése szerint az új kormány a szükséges és lehetséges intézkedéseket azonnal meghozta, a védekezéssel összefüggő eddigi honvédségi költségek meghaladják a 103 millió forintot.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, elemi csapás okozta vészhelyzet alakult ki, jelenleg 12 megye 265 településén folynak védekezési munkálatok, a legsúlyosabb a helyzet Borsod megyében, ahol 51 településen 3560 embernek kellett otthonát elhagynia. Tájékoztatott arról is, hogy a honvédségi erők 4490 főt vontak be az árvízi védekezésbe, a munkálatokat 345 honvédségi technikai eszköz segíti; jelenleg 3088 km hosszan van védelmi készültség a magyarországi folyókon, az eddigi honvédelmi költségek 103,2 millió forintra rúgnak.

Utalva Magyarország földrajzi elhelyezkedésre, kiemelte, a védekezéshez a jövőben a határokon átnyúló összefogásra van szükség, és folytatni kell a Vásárhelyi-tervet. Napirend előtt minden frakció érintette az árvíz témáját, köszönetet mondva a védekezésben részt vevőknek. Az MSZP szolidaritási akciót indított, a Jobbik szerint kevés a honvédségi létszám, az LMP a vízgazdálkodás áttekintését sürgette.

A nyolc év következménye a mostani helyzet

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a szocialista felszólalóra úgy reagált: az előállt helyzet a nyolc év gazdaságpolitikai katasztrófájának következménye. Utalt arra, hogy 2006-ban, amikor az akkori kormány 4,8 százalékban határozta meg az államháztartási hiányt, az úgy lett 9 százalék, hogy közben a ferihegyi repteret is eladták. 2008-ban pedig az IMF, s az unió 20 milliárd dolláros segítsége mentette meg a költségvetést. Mi ez, ha nem csőd? – kérdezte. A kormány eltökélt abban, hogy az államháztartási hiányt a keretek között tartsa, s ehhez a szükséges lépéseket megteszi – szögezte le a politikus.

Az IMF tanácsairól azt mondta: nagyon sokfajta gazdaságpolitikai elképzelés van a világban, az a gazdaságpolitika, amit javarészt az IMF tanácsára, és saját kútfőből a szocialista kormány követett, egy folyamatos megszorítást jelentett, folyamatosan visszafogta a magyar gazdaság növekedését, s állandóan lefelé húzó spirálba vetette a gazdaságot.

Simicskó: Fontos az örökség föltárása

Kocsis Máté (Fidesz) a honvédelmi miniszterhez fordult. Azt mondta, hogy az előző négyéves kormányzati ciklusban a honvédség egy személyi és anyagi tartalék nélküli, szerkezetében célszerűtlenül és ésszerűtlenül működő szervezetté vált. Kijelentette, napjaikra kiderült, hogy a honvédség vagyonát elkótyavetyélték, a testületet morális válságba züllesztették. Megkérdezte a honvédelmi államtitkárt, hogyan kívánja a korrupciógyanús ügyeket kivizsgálni és helyreállítani a honvédség morális tartását. Simicskó István válaszában első és legfontosabb dolguknak nevezte az előző honvédelmi vezetés örökségének feltárását, illetve a honvédség attól való megszabadítását. Azt mondta, hogy a szocialista vezetés a sikerpropaganda ellenére a honvédség felélte tartalékait, személyi és anyagi értelemben egyaránt. A képviselő a választ elfogadta.

„Komoly rombolást okozott a korrupció”

Básthy Tamás (KDNP) kijelentette, hogy a korrupció komoly rombolást okoz a honvédségen belül. Feltette a kérdést, milyen következményei lesznek ezeknek az ügyeknek és személyi következményei lesznek-e. Simicskó István úgy fogalmazott, hogy osztozik a képviselő aggodalmaiban. Kiemelte, Hende Csaba miniszter hivatalba lépése után gyorsan meghozta a döntéseit, mert rendkívül fontos, hogy olyan vezetők kerüljenek a honvédség élére, akiknek a fejében rend van. A képviselő a választ elfogadta.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr796315800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása