HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2009.05.13. 08:11 grizzlyke

Nem mondhatunk igent a kicserélhető nemekre   2009-05-11 magyarhirlap

"Miközben hazánk is a gazdasági válsággal van elfoglalva, nem figyelünk eléggé a gyermekekre, fiatalokra, s ők egyre több veszélynek vannak kitéve" – mondta lapunknak Ékes Ilona, a Fidesz országgyűlési képviselője. Az esélyegyenlőség égisze alatt a nemek kicserélhetőségét hirdető, az unió által eurómilliókkal támogatott gender mainstreaming ideológiája már hazánkban is egyre nagyobb teret nyer. A szociális tárca éppen képzést szervez egy uniós pályázat keretében, és már tankönyvet is kiadott a témában.

„A heteroszexualitás feltétlenül követendő normaként való társadalmi előírása éppúgy az alapvető emberi jogok sérelmét jelenti, mint a rasszizmus” (Fotó: MH)

"A férfi és a nő kapcsolatára épülő családra, amely az élet továbbadásának bölcsője, nagy veszély leselkedik" – hívta fel a figyelmet lapunknak nyilatkozva Ékes Ilona, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes tagja. A liberálisok egyre hangosabban és egyre agresszívabban hirdetik az egyén szabadságát, a homoszexualitást pedig genetikai adottságnak mondják. "Elindult a tagadás, a halál kultúrájának végső térfoglalása, a teremtettségünkkel való ellenkezés" – mondta a képviselő. Az uniós intézmények százmillió eurós nagyságrendű támogatásokkal segítik az úgynevezett gender mainstreaminget, amely Ékes szerint csak akkor elfogadható, ha ténylegesen a nők és a férfiak esélyegyenlőségének előmozdításáról szól. Az Európai Unió fő törekvései között szerepel azonban még a nemek összemosása, a különbségek eltüntetése, a nő és a férfi abszolút kicserélhetősége is. A magyar Ptk. módosítása kapcsán pedig már ezt olvashatjuk a törvényben: "Ha a házasság az egyik házastárs nemének megváltoztatása miatt szűnik meg…"

Ékes Ilona szerint az esélyegyenlőségre hivatkozva ma már tudatosan mossák össze a női témákat a fogyatékkal élőket, a romákat vagy a homoszexuálisokat érintő kérdésekkel, pedig ezt nem lenne szabad, ezeket külön kellene kezelni. "Miközben az egész világ, így hazánk is, a gazdasági válsággal van elfoglalva, nem figyelünk eléggé a gyermekekre, a fiatalokra, így ők egyre több veszélynek vannak kitéve" – jelentette ki a képviselő.

Az Európai Unió hatására már az oktatásban is jelentkezik nálunk a fiatalok elbizonytalanítása nemi identitásukkal kapcsolatban. Legalábbis erre lehet következtetni abból a kamaszok számára kiegészítő tananyagnak szánt kötetből, amely egyenesen tagadja az emberi nem biológiai meghatározottságát.

A nők és férfiak története Magyarországon a hosszú 20. században című, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által kiadott kötetben az is olvasható, hogy nem biológiai meghatározottságunk miatt viselkedünk nőként vagy férfiként, hanem "bizonyos társadalmi elvárások és régi hagyományok következtében", valamint: "A mai európai uniós törvényi szabályozás annak az elvnek a társadalmi elfogadását tükrözi, hogy a heteroszexualitás feltétlenül követendő normaként való társadalmi előírása éppúgy az alapvető emberi jogok sérelmét jelenti, mint a rasszizmus és a szexizmus." Gabriele Kuby szociológus A nemek forradalma című könyvéből pedig kiderül, hogy ez a folyamat előrehaladottabb és diktatórikusabb, mint azt a legtöbben gondolnák.

Ékes Ilona szerint az uniós irányelvek nem mindegyike kötelező érvényű hazánkra nézve, ráadásul a magyar alkotmány a férfi és nő kapcsolatából álló házasságot, a család intézményét védi, tehát megengedhetetlen, hogy ennek ellenére a kormányzat mégis támogatja az egyik tárcán keresztül a vitatott eszmerendszer terjedését, ráadásul a felnövekvő generáció körében.

"Sajnos a média különböző műsorain keresztül, a gyermekek által legnézettebb idősávokban profi kommunikációval ássák alá, rombolják le a házasság és a család értékeit" – hívta fel a problémára a figyelmet Ékes Ilona.

17500 euró – ennyit költ a Szociális és Munkaügyi Minisztérium az uniós Progress program keretében elnyert pályázat önrészére, amelyet a gender témakörében hirdettek meg, és "a nemzeti szintű szakpolitikák és programok kidolgozásában, megvalósításában és értékelésében részt vevő szakembereknek szóló képzés" beindításáról szól. Az elsődleges célcsoport a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársai voltak, ám ezt később kiterjesztették a Pénzügyminisztérium, az Önkormányzati Minisztérium, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, valamint a Miniszterelnöki Hivatal dolgozóira is. A szociális tárca szerint a képzés segítené a gender mainstreaming végrehajtását kormányzati szinten, a fókuszpontok kialakítását a minisztériumokban, az úgynevezett "jó példák" elterjesztését, illetve a fenntarthatóságot, mivel a tananyag összeállítása és kinyomtatása olyan tudásbázist biztosítana, amely a későbbiekben is jól hasznosítható. Jelenleg a kurzus előkészítése folyik, a szerződést már megkötötték az Európai Bizottsággal

Elfelejtették a közjót

"Ahogy a kommunisták vagy a nácik, úgy a genderideológia terjesztői is egy új embertípust akarnak megalkotni. Csakhogy még ha jó szándék vezérelné is őket, a történelem megtanította az emberiséget: hogy minden ilyen utópia káros" – mondta lapunknak Baranyi Károly, a Nemzeti Pedagógus Műhely elnöke. Hozzátette: ebben az esetben néhány ideológus próbálja "árukapcsolással" ráerőltetni véleményét a társadalomra. Szerinte különösen vészjósló, hogy a német parlament egy 2006-os döntése értelmében a társadalmi nem kétségbe vonása a rasszizmushoz, a homofóbiához és az antiszemitizmushoz mérhető bűn. "De a legnagyobb gond mégis az, hogy e gátlástalan liberalizmus terjesztői elfelejtették a közjó fogalmát, ami a következő, sőt az azt követő generációk érdekeit is szem előtt tartja. A nemi identitásról való lemondás téveszméje ugyanis a családok ellen ható folyamatokat indít el" – mondta Baranyi. Szerinte az eredetileg az Egyesült Államokból származó "divat" megszünteti annak lehetőségét, hogy a fiatalságot a valódi emberi értékek tiszteletére lehessen nevelni.

Bőrösök, macik és iskolaigazgatók

"A melegközösségben vannak transzvesztiták, bőrösök, macik, leszbikusok és gyermektelen vagy gyermekes párok is. A szivárvány minden színe" – olvasható a PFLAG egyesület alapítói okiratában. A magyarországi meleg, homokos, leszbikus, transzszexuális érdekekért küzdő egyesület országos, több várost is érintő rendezvénysorozatot tervez. Júniusban például Szegeden családi programot rendez, amelynek keretében orvosok, pszichológusok tartanak előadásokat a témában. Ám a helyieket mégsem ezzel, hanem inkább vetélkedőkkel, AIDS- és drogellenes kiállítással, neves humoristákkal és a Bóbita együttes fellépésével kívánják a helyszínre csábítani. Emlékezetes, jelentős felháborodást váltott ki, amikor a Labrisz Leszbikus Egyesület munkatársai évekkel ezelőtt, egy uniós projekt támogatásával, "ismeretterjesztő" körútra indultak a középiskolákba. A programban részt vevő Szimpozion Egyesület alapítója, Virág Zsolt a Tv2 reggeli műsorában nemrég azt mondta: "megbízunk a pedagógusokban és az iskolaigazgatóban, tehát el tudják dönteni, hogy mi jó a gyereknek és mi nem, a szülők laikusok ilyen szempontból".
Kacsoh Dániel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr946315869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása