HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2009.05.13. 08:14 grizzlyke

Mire képes egy vesszőnyi csúsztatás   2009-05-13 02:26 magyahirlap
Porcsalmy László, Budapest

Szabad Demokraták!
Megkaptam önöktől a kopogtatócédulák gyűjtésével kapcsolatos levelüket, amely három kérdést vetett fel bennem, s nagyon kérem önöket, válaszoljanak azokra tényszerűen, hiszen önök írták: szeretnék megismerni véleményemet.

Azt írják: "Az előttünk álló választás tétje (…) az is, hogy meg tudjuk-e mutatni Magyarországnak, hogy mi, szabad, demokrata polgárok vagyunk a harmadik erő." Milyen jogon tételezik fel, hogy ma Magyarország szavazópolgárainak 94 százaléka nem szabad és nem demokrata. (Tán értékelik nagyvonalúságomat: megengedőleg feltételeztem, hogy ma is van hat százalék választójuk, mint volt 2006-ban. Pedig nincs.) Ugyanis ha a szabad, demokrata (így, vesszővel a két szó között) polgárok csak a harmadik erő ma Magyarországon, akiket önök képviselnek, akkor kikből áll a másik két – 94 százaléknyi – erő? Mert az önök logikája szerint az ország választópolgárainak 94 százaléka se nem szabad, se nem demokrata!
Ezt kikérem magamnak!

Azt is írják: "A tét az, hogy a szabad, befogadó vagy a bezárkózó, gyűlölködő Magyarország bizonyul-e erősebbnek." Milyen jogon állítják, hogy ma Magyarország szavazópolgárainak 94 százaléka bezárkózó és gyűlölködő? Hiszen ha a szabadságnak és a befogadásnak önök, szabad demokraták (így, vessző nélkül a két szó között!) a letéteményesei, akkor mi, "maradék 94 százalék" vagyunk a bezárkózók és gyűlölködők, ugye?
Ezt is kikérem magamnak!

És még azt is írják: "A választás tétje az is, hogy a magyar liberalizmus (…) a magyar konzervatív és a szocialista képviselőkkel összefogva, hatékonyan tudjuk Magyarország érdekeit képviselni…" Milyen logika szerint gondolják, hogy képesek lesznek az előbbiekben dehonesztált másik két erővel hatékonyan együttműködni? Persze, akinek az emlékezete tovább tart három napnál, az emlékszik az önök együttműködési készségére, amely gazdagon megnyilvánult Horn Gyula, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc esetében is. (Mindhármójukkal kapcsolatban kinyilvánították korábban, hogy velük nem kívánnak együttműködni. Ugye, jól emlékszem?)

Nem tudom, méltatnak-e érdemi válaszra egy szabad, demokrata választót (így, vesszővel a két szó között) a szabad demokraták (így, vessző nélkül a két szó között). Ha igen – mivel mérnökember vagyok –, lehetőleg kerüljék a politikában megszokott "se füle, se farka" deklarációkat. Egyszerű kérdésekre egyszerű válasz az illő.

Ám attól tartok az a kis, vesszőnyi csúsztatás, amelyet levelükben – sőt óriásplakátjaikon is – "elkövettek", olyan gondolkodásbeli különbözőségre utal, hogy nem fogunk tudni közös nevezőre jutni. S így csak remélem, hogy Magyarország mintegy 98 százaléknyi szabad, demokrata választópolgára végleg kiűzi a magyar politikából a gyűlölködő, nemzetvesztő szabad demokratákat.

Új foglalkozásukhoz sok erőt, szorgalmat és persze szabad munkahelyeket kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr296315868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása