HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.07.29. 23:15 grizzlyke

Bayer Zsolt: "A Turul marad!"     2008-07-26 12:40  magyarhirlap.hu

Ott voltam a Turulért rendezett tüntetésen. Éppen azért mentem: a turulért. Emese álmáért. A hagyományért, egy ősi, szakrális nemzeti szimbólumért. Fontos tisztázni, hogy miért mentem, mert a helyszínen ezt kérdezte tőlem a Hvg.hu tudósítója. Továbbá megkérdezte még, mit szólok ahhoz, hogy szélsőjobboldali portálok rendszeresen lezsidóznak engem. (Nem szóltam hozzá semmit.)

Végezetül azt is megkérdezte, hogy zsidó vagyok-e. (Nem ? feleltem, és azóta is töprengek rajta, vajon a Hvg.hu szeretve tisztelt tudósítójának miért volt ez fontos, illetve ő vajon miért kérdezheti meg valakitől, hogy zsidó-e. Mindegy. Csak azért írom ide, hogy a kedves olvasók tudják: egyesek érdeklődhetnek mások zsidósága felől. Jó ezt tudni?)

Szóval ezért mentem el a tüntetésre, no és a "hivatalnak packázásai" is odacsábítottak. Mert a magas hivatalok bizony packáznak. Olvasva Pokorni Zoltán kerületi polgármester Demszkyhez írott nyílt levelét ez a sejtés immáron tény. Hiszen egyszer már megkapta a turul a fennmaradási engedélyt ? aztán jöttek valakik, és nekiálltak óberkodni.

Vajon miért?

Ez itt a kérdés.

Miért olyan fontos a XII. kerületi turulszobor eltüntetése abban az országban, ahol az ötvenforintos pénzérmét is egy turul díszíti? Ahol magának a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH) a címerében is ott a szent madár? Abban az országban, ahol mindjárt a rendszerváltás hajnalán az akkori köztársasági elnök, a liberális turulgyűlölők által kanonizált, szent és sérthetetlen Göncz Árpád elment a tatabányai Turul-emlékműhöz, és kijelentette, hogy ez a madár bizony a magyarság fontos, szakrális szimbóluma?

Miért hát ez a megátalkodott, eszement düh és gyűlölet egy szobor ellen, éppen most?

Nem olyan bonyolult ez.

Ameddig a turulról beszélünk, ameddig a turult védjük, addig sem esik szó másról. Ameddig lehetőség van egy jó kis balhét provokálni a szobornál, ameddig nagy az esélye annak, hogy az (amúgy, mondom, turulos címerű NBH, meg a titkosszolgálatok ügynökei és néhány eszement, rossz vagy jó szándékú tüntető balhét csinál, rendőröket dobál, verekszik ? nos, addig ezzel lesz tele minden lap címoldala, s addig a gazemberek csendben azt csinálnak megint, amit akarnak. Amit tudnak, amihez értenek: lopnak, csalnak, hazudnak. S mindeközben ájtatos pofával védik a demokráciát.

Ezért a nagy turulellenes hisztéria.

S még valami, ami talán a legfontosabb: a turulgyűlölők, turulfóbiások legfontosabb érve most úgy hangzik: nem is a turullal van baj, hanem azzal, hogy engedély nélkül épült.

Ennél cinikusabb, farizeusabb, aljasabb dolgot nem is mondhatnának.

Ebben az országban még soha semmit sem bontottak le, ami engedély nélkül épült. Engedély nélküli építkezésre hivatkozni itt, ahol Fenyő János egykori médiacsászár luxusvillája áll egy szigorúan védett természetvédelmi terület kellős közepén, s nevezett villa épült minden engedély nélkül ? ugyan már? Ameddig a Fenyő-villa áll (most talán épp Friderikusz lakja?), addig a turul is állni fog. Még akkor is, ha a turul nem tud lefizetni senkit sem az illetékesek közül?

Mondom: a turul állni fog. Ez már becsületbeli ügy. Az pedig jó ötlet, hogy a XII. kerületi önkormányzat a szobornak helyet adó apró terecskét nevezze el Turul térnek.

Most már csak azért is?

Bayer Zsolt

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr406315903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főpilóta 2008.07.29. 23:38:32

Na végre, grizzlyke! Már azt hittem, abbahagytad! Pedig, ahogy a "nóta" mondja: "Ezt egy életen át kell játszani!" ... és akkor talán nyerünk.

bi 2008.07.30. 00:55:10

Hiányoztál! Már kezdtem rosszra gondolni...

kecsege.hu 2008.08.04. 18:41:14

Tisztel Cím! Honlapunk, a Kecsege- Mocsok és Politika bannercsrét ajánl az Ön honlapjának. Hírportálunk pártpolitkától független, nemzeti értékeket előtérbe helyező, társadalomkritikus honlap. Amennyiben elfogadja ajánlatunkat, kérjük, küldje el bannerét a fenti e-mail címre és mi rögtön megjelentetjük azt és küldjük a sajátunkat. Kikötésünk csak annyi, hogy a főoldalunkon csak azoknak a bannerét helyezzük el, akik miénket is a főoldalukon helyezik el. A többiekét a "Partnereink" rovatban ajánljuk Olvasóink figyelmébe. Várjuk megtisztelő válaszát: a kecsege.hu szerkesztői ui.: más elérhetőséget nem találtam :)

usa 2008.08.06. 12:25:43

szép blog!!! szerettel:usa

grizzlyke 2008.09.05. 07:58:47

Húú, de aranyosak vagytok, hát igen egy kis nyári szünet volt, de most újra itt...:-))))
süti beállítások módosítása