HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Milyen igaz........

2008.02.23. 22:43 grizzlyke

MSZP: Önvizsgálat helyett "Gyűlöletbeszéd törvény"   AKTUÁLIS JEGYZET (2008. 02. 20.) http://roplap.fw.hu

Hamarosan "lehúzhatjuk a rolót" mindannyian, akik a posztkommunisták múlt- és jelenbéli gaztetteit megpróbáljuk a közönség elé tárni. Az országgyűlés - kizárólag a szocialisták igen szavazataival - elfogadta a "Gyűlöletbeszéd", vagy más néven "Gyalázkodás" törvényt. Még az SZDSZ sem támogatta, és kizárólag azért sikerült elfogadni, mert a jobboldali képviselők nem voltak elég nagy számban jelen, és ez a törvény egyszerű többséggel elfogadható volt.

A törvény előző változatát az Alkotmánybíróság elvetette. A szólásszabadság aránytalanul nagy mértékű korlátozásának minősítették. Külön pikantériája a dolognak, hogy egy alkotmányos alapjog korlátozását egyszerű többséggel meg lehet szavazni, amikor az Alkotmány maga csak kétharmados többséggel módosítható! Magyarországon élni általában véve egyre "pikánsabb" dolog. Arról van szó tehát, hogy két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, aki bármilyen közösségre nézve gyalázkodik. Tehát olyan negatív dolgot mond rájuk, amelytől megsértődhetnek. E közösséghez tartozó bármely személy tehet feljelentést, függetlenül attól, hogy őt személy szerint nem említik meg az adott beszédben, vagy újságcikkben.

A dolog nagyon átlátszó. A bűnösök megpróbálják megakadályozni, hogy bűneiket időnként a fejükre olvassák, és hogy azokat mindenki megtudhassa. Az ő jogos bírálatuk, leleplezésük válik lehetetlenné e törvény által. Azt remélik, hogyha nem derülnek ki 1990 előtti, vagy azóta naponta elkövetett bűneik, továbbra is megtéveszthetik az embereket, választóikat, továbbra is az igazság bajnokainak, a nép jótevőinek szerepében tetszeleghetnek.
Igen, ez logikus: ha bűnösöket engedünk kormányozni, ők hatalmunkat felhasználják arra is, hogy ne lehessen leleplezni őket. Nem cigányokról és nem zsidókról szól tehát a "Gyűlöletbeszéd törvény", hanem Magyarország legnagyobb belső ellenségéről, a mára kapitalistává átvedlett posztkommunistákról és a liberálisokról.

Érdeklődéssel várom, hogy mit hoz a törvény, mert elvileg "kétélű fegyver". Ezzel elvileg meg kellene szűnnie annak is, hogy a balliberális oldal folyton fasisztának bélyegezze a jobboldalt, meg kirekesztőnek, meg rasszistának, (hol meg kommunistának, mert erre is van példa amikor az állami tulajdon egy bizonyos hányadának megmaradása mellett érvelünk). Elvileg meg kellene szűnnie az egyház szidalmazásának, mert ezzel a hívők millióit gyalázzák "tisztelt" ateista polgártársaink. Bennem azonban van egy csöppnyi kétség. Ismeretes: a törvényeket ők nem sajátmaguk, hanem alattvalóik, a nép megregulázására hozzák és alkalmazzák. Ha rajtuk kérik számon saját törvényeik betartását, akkor fel vannak háborodva (és gyorsan hoznak egy "Gyűlöletbeszéd törvényt", hogy hallgatniuk se kelljen a bíráló szavakat).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr46316069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása