HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Óriási írás, telitalálat képek:-))))))

2008.02.08. 18:25 grizzlyke

Teher alatt nő a pálma    2008.január 30.  forrás:  www.api01.extra.hu

Mottó : "'Lógni fogtok mocskos hazaáruló mszp-sek' felirat volt olvasható Hajdú-Bihar megyében. Segítek, hogy Oláh Lajos és az mszp tagok is megértsék a feliratot. Hazaáruló az, aki hazája iránti köteles hűségét megszegi, megszegte. Mocskos : ebben az esetben aljas, jellemtelen embert jelent. Tolvaj : az a személy, aki lop vagy lopott. Banda : bűncselekményeket együttesen elkövető csoport, másrészt hitvány és felelőtlen társaság. Lógni : felül rögzített, alul megtámasztás nélküli helyzetbe kerülni. Fogtok : a jövőben bekövetkező, valamire történő utalás ..."
( Forrás : Internet )

Aki csak erről a honlapról "ismer" joggal gondolhatja rólam, hogy kizárólag politikával fekszem és kelek, pedig ez nem igaz. Az ember élete szerencsére nem csak ebből áll, sajnos egy nap is csak huszonnégy órából - így időnként elengedhetetlenűl szükségessé válik az elmaradt ügyek rendezése. Ez a "hiánypótlás" az utóbbi időben sajnos éppen azzal járt, hogy a tervezettnél is kevesebb új írás jelent meg a honlapon. Bár ez a tény nyilván csalódást jelent azok számára, akik rendszeresen megtiszteltek figyelmükkel az eltelt évek során ( hamarosan "két éves leszek" ), mégsem jó hír azoknak, akik kitartó elszántsággal jövendölik közelgő bukásomat ...
Igazság szerint már most sincs bennem hiányérzet, mert a dolgok lényege - legalábbis a legfontosabb gondolatok - hellyel-közzel már megtalálhatóak a honlapon, ennél több újdonságot pedig már nehéz megfogalmazni a regnáló hatalom természetéről.

Végre az egyszeri emberek is ébredezni kezdtek ( jobb későn, mint soha ), amihez szerény eszközeimmel talán magam is hozzájárultam. A legfontosabb, hogy mindenki pontosan lássa és értse az összefüggéseket, és higgyen abban, hogy a közéleti politizálás nem ördögtől való dolog ( esetleg valamilyen szent tehén ), ahol az emberek sorsáról ( az ő megkérdezésük nélkül ) kizárólag profi politikusok dönthetnek, hanem saját sorsáról rendelkezni mindenki számára alkotmányos jog. Hiszen következetes közéleti szerepvállalással mindenki aktívan hozzájárulhat a közjó megteremtéséhez. Ebből a szempontból senkit ne tévesszen meg a jelenlegi morális válság : a demokráciába vetett bizalom hosszútávú, de mindenképpen megtérülő befektetés. Bizonyosság és nem ígéret, lásd : minden korszak deviáns hatalma legfeljebb csak pirreuszi győzelemre volt képes, bár való igaz : a kommunizmus és krónikus szövődményei szívós és ellenálló vírusnak bizonyultak a történelem során.
( Ráadásul agresszív, kártékony és még mindig fertőz ... )

Manapság veszélyes divattá vált ( cui prodest ? ), hogy egyesek ( a valós felelősséget könnyelműen összemaszatolva ) mindkét politikai oldalt egyformán hibáztatják az ország tragi(komikus) állapota miatt. Bevallom, én ezzel a nézettel nem tudok azonosulni. Természetesen magam sem gondolom, hogy ezen a térfélen csak ártatlan bárányok legelésznek, hiszen nagy a nyáj. Valószínűleg a másik oldalon sem mindenki alávaló gazember ( kivéve a kormánypárti képviselőket a parlamentben, mert azok kívétel nélkül mind azok ), pedig nagyon igyekeznek, hogy ne csak azok legyenek, de annak is látszanak. Miután az ő esetükben nehéz elvekről beszélni, nyugodtan leszögezhetjük : csak a zsákmányszerzés ösztöne tartja őket egy csordában.

A kormány kormányoz ( legalábbis úgy tesz ), az ellenzék pedig kritizál

Tetszik vagy nem, már hat éve ez van. Hat értelmetlenűl elpocsékolt év, amelyet már soha, senkitől sem fogunk visszakapni. Igen, a politika - úgy általában - ritka mocskos dolog, és nem mindenki alkalmas rá, hogy szerepet vállaljon benne. Nyilván embere válogatja, de politikusként is lehet(ne) tisztességesnek maradni. Ebből a szempontból inkább a "húsosfazék" közelsége determinál, és valószínűleg az arányok is ebből következnek. ( Aki nem hiszi, járjon utána ... ) Természetesen a Fidesz sem hibátlan, sőt. Ezért őket is lehet ( sőt kell is ) bírálni, csak nem szabad átesni a ló túlsó oldalára. Jelenleg ugyanis a Fidesz-szövetség az egyetlen politikai erő a parlamentben, amelyik az emberek hangjára is figyel, és megpróbál empatikusan politizálni. Feltételezzük jóhiszeműen, mindezt őszinte meggyőződésből, és nem képmutatóan teszi. ( Igaz, ellenzékben ez mindig könnyebb, mint kormányra kerülve ) Remélem, hogy az ellenzéki párt pontosan az ami, és nem csak annak látszik. 
Na igen, a pudding próbája az evés.

Persze nekünk, átlagos kisembereknek is töretlenűl hinni kell abban, hogy általunk jobbá, a mainál sokkal tisztességessebbé válhat a magyarországi közélet. A gyurcsányista hatalom nyíltan arra apellál, hogy "megunjuk és hazamegyünk" - de téved. Igazából csak most kezdünk belejönni : megtapasztaltuk, hogy együtt erősek lehetünk ( lásd népszavazás, tüntetések és sztrájkok ), és nem csak egy lesajnált porszem a diktatúra népnyúzó-gépezetében. A "Rólunk szól" jelszó találó ( az ütős kampányszlogenek kiagyalásában a szocik tényleg verhetetlenek ... ), de az "istenadta nép" mára öntudatra ébredt, és karakteresen elutasítja a hazugságot és a kormányzati arroganciát. Így lettünk - átvert szavazógépből, röpke másfél év alatt
( mint "új többség" ) - légy a levesben, és fájdalmas púp a tolvaj gensztermaffia hátán.

Tulajdonképpen hálásak lehetnénk Gyurcsánynak ...

Gátlástalanságával alaposan felkavarta az állóvizet, Magyarország valóban nem lesz többé olyan, mint korábban volt. Gyurcsány - bátran, vagy kizárólag ostobaságból - olyan új, a magyar politikai életben eddig ismeretlen húzásokkal tesztelte a társadalmat, amelyek hidegvízként sokkolták a bóbiskoló többséget. A kényszerű ébredés önmagában is sokk, kormányzati pénzbehajtással társulva viszont életveszélyes mutatvány. A "dübörgő jólét" egyesek számára pedig már-már elviselhetetlen realítás.
Persze a "tabuk reformista döntögetése" nem "haladó baloldali progresszió", hanem beteges infantilizmus. A hatalom kiélése a félresikerült gyermekkor kompenzálására.
De úgy tűnik, hogy a pohár végleg betelt. Ennek a népnek a torkán aligha tolja le Gyurcsány az öngondoskodás és az "ingyenebéd" végéről szóló bárgyú meséket.
Amikor egy átlagnyugdíj lassan már a fűtésre sem elég, amikor emberek százezrei nélkülöznek és éheznek - ez az elmebeteg azt várja, hogy az emberek többsége "NEM"-mel fog szavazni a márciusi referendumon. Ehhez aztán tényleg pofa kell : miután kifosztotta, megnyomorította a lakosságot, tönkretette az országot azt várja tőlünk ( súlyos milliárdokat - abszolút törvénytelenűl elkampányolva ), hogy legitimáljuk a hazugságait. De miért is ? Hát csak. Mert hibbant Néró és tébolyodott bandája mindennél jobban imádja a hatalmat.

A tét óriási, ezért semmi sem drága : szerintük az ellenkampányuk minden betűje igaz. ( Erre az MSZP eleve garancia ) Na ja, minden igaz, akárcsak "Nemigaz ország" választási kampánya 2006-ban. ( Meg az összes többi ... ) De sebaj, a hazugság mocsarában is van még hová süllyedni. De nem kell félni, nem fog fájni : csak az elején, aztán úgyis mindegy. Nyakó elvtárs ( ő az ész a brancsban ) még azt is állítja, aki a referendumra "NEM"-met mond, az a "józan észt képviseli". Szerintem viszont aki maga ellen szavaz, az natúr idóta és végképp megérdemli a sorsát. Hozományként pedig azokat az országrontó gazembereket is, akik még a szart is kipréselnék

belőle ...

Különleges anyagból gyúrt edzett társaság ez, bírja a gyűrődést.
Különben is teher alatt nő a pálma ...


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr606316120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.02.08. 20:38:22

http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=5144
süti beállítások módosítása