HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

ekkora lúzer

2008.01.31. 20:55 grizzlyke

Kóka nemre buzdít       2008. január 31. 19:45  MTI  Hvg

El kell menni, és nemmel kell szavazniuk a liberális választóknak a március 9-én a népszavazáson- mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke csütörtökön Szegeden.
 
Azok a liberális választók, akik nem akarják újra visszahozni a szocializmust Magyarországra, csak úgy tudják ezt megakadályozni, ha nemmel szavaznak, mindhárom, a vizitdíj, a kórházi napidíj, és a tandíj kérdésben is- hangsúlyozta a politikus.

Kóka János elmondta, hogy a népszavazással a Fidesz "visszafordítaná" az időt. E három kérdésben, ha a filozófiát nézzük, akkor az öngondoskodás, a verseny, a szabad választás, a 21. század lehetőségei és kultúrája csapnak össze a kádári ingyenesség hamis illúziójával- fejtette ki a politikus.

A pártelnök elmondta: az elmúlt napokban nemcsak Magyarországon, de Csehországban is a közpolitika egyik legfontosabb témája lett a vizitdíj és a kórházi napidíj. Egy hónap után hasonlóak az eredmények a két országban. A különbség az, hogy ott sikerként könyvelik el a szakemberek, mert csökkent a felesleges orvoshoz járás, a bevételek az orvosoknál és a kórházaknál maradtak, és csökkent a hálapénz is - mondta Kóka János.

A vizitdíjról szólva az SZDSZ elnöke kifejtette, ez arról szól, hogy a beteg minimális mértékben szálljon be gyógykezelésének költségeibe, a beteg és az orvos között szolgáltatói-megrendelői és ne kiszolgáltatotti viszony alakuljon ki, továbbá az orvosoknál maradjon a pénz korszerűsítésre és a betegellátás javítására.

A kórházi napidíj hasonlóan hasznos - mondta Kóka János. Rákényszeríti a kórházakat, hogy a pontosan elszámoljanak a bevételekkel és a kihasználtságukkal, e mellett többletbevételt jelent - tette hozzá.

Kóka János szerint a tandíj a legnagyobb igazságtalanságot oldja fel. Hozzátette: növelheti az oktatás minőségét, ráadásul a befizetett összeg a felsőoktatási intézményeknél marad fejlesztésekre, szociális támogatásokra. Azzal kapcsolatosan, hogy a legszegényebbeknek a tandíj megterhelést jelent, az SZDSZ elnöke hangsúlyozta, a kormány a múlt héten emelte a felvehető diákhitel összegét.

A szabad demokraták elnöke végezetül elmondta, február 2-án Budapesten tartják kampánynyitó rendezvényüket. Ezt követően országos rendezvénysorozaton fejtik ki a liberálisok álláspontját a népszavazási kérdésekről. Kóka János kitért arra is, hogy a kampányzárásra szintén a fővárosban kerül majd sor, március 7-én.

A sajtótájékoztatón a liberálisok elnöke bemutatta a párt Csongrád megyei új elnökét, Horváth Lászlót.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr806316137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főpilóta 2008.02.01. 09:52:31

Kóka hazudik - ez nem újság persze. Azt mondja: "a beteg minimális mértékben szálljon be gyógykezelésének költségeibe". Szerintem meg már beszállt a fizetéséből levont Eü járulékkal. Azt mondja: "a tandíj a legnagyobb igazságtalanságot oldja fel". Szerintem meg nem feloldja, hanem okozza. Ugyanis az igazságos az lenne, ha az jutna be a felsőoktatásba, akinek megvan a tehetsége hozzá. De így az jut be, akinek pénze van rá. Ez nemcsak igazságtalan, hanem egyszerűen értelmetlen hülyeség. Lehet ugyan, hogy kiesik, mert nem tud megfelelni a követelményeknek, de attól még az okos, de szegény gyerek nem jut be, legfeljebb külföldi fizetős (pl. kínai, akikről volt is szó már). Az SZDSZ-t nemkívánatos szervezetnek nyilvánítom Magyarországon.

grizzly 2008.02.01. 23:52:19

Így, ahogy mondod. Csatlakozom:-)))
süti beállítások módosítása