HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.01.17. 13:17 grizzlyke

A neoliberalizmus felülkerekedett a baloldaliságon         2008. január 16., 09:24

Tarlós István a népszavazási kampány során mindvégig követelni fogja, hogy Gyurcsány Ferenc adjon számot a 2006-os miniszterelnök-jelölti vitában elhangzott szavairól. A kampány politikai irányítója szerint a miniszterelnök a baloldali szavazókat csapta be, akik emiatt elbizonytalanodtak, mert számukra is világossá vált: a szocialistának nevezett párt nem képvisel semmilyen baloldali értéket.

A 2008-as esztendő első vidéki útjaként ismét Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, Putnokra, Kazincbarcikára és Edelénybe látogatott kedden a Fidesz szociális népszavazási kampányának vezetője. Tarlós István szerint a baloldali többségű városokban nagyobb az érdeklődés a népszavazás iránt, és ezt a mostani tapasztalatok is alátámasztották.

A kampány irányítója mind Putnokon, mind az Edelényben és Kazincbarcikán tartott esti lakossági fórumon szó szerint idézte Gyurcsány Ferenc hírhedt szavait a 2006-os miniszterelnök-jelölti televíziós vitából, és arra a következtetésre jutott, hogy a miniszterelnök nem őt és Orbán Viktort csapta be - hiszen ők addig sem hittek neki -, hanem a baloldali szavazók tömegeit: a neoliberalizmus felülkerekedett a baloldaliságon. Mint emlékezetes, a miniszterelnök a televíziós vitában igaztalan kampánnyal vádolta meg a vizitdíjjal és kórházi napidíjjal "riogató" Orbán Viktort, és felszólította a Fidesz elnökét arra, hogy "ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt legyen olyan kedves, vonja vissza", továbbá "azt a kampányt, ami arra épül, hogy mi el akarunk adni, privatizálni akarunk, ezt vonják ki a forgalomból". "Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet" - folytatta a kormányfő szavainak citálását Tarlós, hozzátéve, hogy ez utóbbiban igaza volt a miniszterelnöknek, ezért a népszavazási kampány során végig követelni fogja, hogy Gyurcsány elsősorban a lakótelepieknek és a szegényeknek adjon magyarázatot a miniszterelnök-jelölti vitában elhangzott szavaira, és kérjen értük bocsánatot.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az ellenzék és kormánypárt (ellen)kampánya hozzájárulhat-e egy társadalmi vita kialakulásához a referendum tárgyát képező kérdésekben, Tarlós István úgy reagált, hogy erre még az ominózus intézkedések bevezetése előtt lett volna szükség, mert így már előállt az eső után köpönyeg jelensége. Ráadásul a miniszterelnök politikailag olyan dolgokat úszott meg - ide értve a 2004. decemberi kampányt is a saját nemzettársai ellen -, amit egy fejlett demokráciában nem lehetett volna megúszni.

Tarlós István azon reményének is hangot adott, hogy az ellenkampány során a hatalom szokásához híven egyre agresszívebb és gátlástalanabbak lesz, mert meglátása szerint ebben az esetben a népszavazás elsöprő sikerre fog vezetni.

A kampány irányítója délután felkereste a Kazincbarcikai Városi Kórházat, ahol Trencsényi Erzsébet igazgató főorvos arról tájékozatta, hogy önkormányzati képviselőként is azt tapasztalja: a szocialista többség eladná a kórházat, annak ellenére, hogy ezt az intézmény egész kollektívája ellenzi, és szakmai, gazdasági okok sem indokolnak egy ilyen lépést.

Nem baloldal, hanem lélektelen neoliberalizmus: ez volt az esti fórumok egyik vezérgondolata, amit Tarlós Horn Gábor legutóbbi, az ingyenes egészségügyet kádári csökevényként jellemző kijelentésével is alátámasztott. Mint elmondta, azok vádaskodnak kádárizmussal, akik a Kádár-rendszer tanait hirdették és propagálták annak idején, ráadásul a rezsim kevés pozitívumát emlegetik ma elítélően: a jó minőségű és mindenki által hozzáférhető egészségügyi ellátást és a szociális különbségek alacsony szintjét.

A kazincbarcikai és edelényi fórumokon immár visszatérő vendégként szólalt fel Gyarmati Dezső többszörös olimpiai bajnok vízilabdázó, aki beszédében arra figyelmeztetett, hogy még mindig a vidék az ország ereje, és most ezt látja veszélyben a kisiskolák, helyi posták és egészségügyi intézmények bezárásával. "Jövőkép nélküli nemzetrombolás, nemzettipró képtelenség, amit a kormány művel" - mondta, és ehhez hozzátette: ha fiatalabb lenne, lehet, hogy már börtönben ülne, mert rebellis alkat.

A fórumokon beszédet mondott a Fidesz alelnöke, Pelczné Gáll Ildikó is, aki szerint a kommunizmus idején bevett gyakorlat nem változott: szinte ugyanazok az emberek ugyanúgy visszaélnek a hazugsággal szerzett hatalmukkal, és azt kérdezik, mi a bajunk. "Emlékeztessük őket arra, hogy nem ezt ígérték 2006-ban. Most le akarják járatni a népszavazást, és még el sem kezdődött a közpénzekből finanszírozott ellenkampány, miközben a pénzügyminiszter fenyegetőzik. Hangoztatják, hogy milyen drága a referendum, pedig az lesz csak igazán drága, ha ez a tendencia folytatódik" - mondta.

A Szociális népszavazás 2008 programja pénteken az ország másik szegletében, Sopronban, Csornán és Kapuváron folytatódik.
(fidesz.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr96316160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása