HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.01.10. 20:44 grizzlyke

Vizsgálat indul a gyöngyösi kórházban kialakult káosz miatt      2008. január 10. 14:53 MNO

Hivatalból vizsgálatot indított az Egészségbiztosítási Felügyelet, miután a Hír Televízió csütörtökön bemutatta, hogy a kazincbarcikai kórház üzemeltetésére is pályázó Hospinvest Zrt. által tavasz óta működtetett gyöngyösi Bugát Pál Kórházban milyen körülmények között gyógyítanak.   Az ügyben adatokat kérnek be, tanúkat hallgatnak meg, és helyszíni szemlére is kimennek a felügyelők.

Nézze meg a Hír Televízió felvételét!      VIDEO

Az egyik idős beteg hölgy elmondása szerint annyira zsúfoltak a kórtermek a gyöngyösi kórházban, hogy őt is csak egy folyosón lévő ágyra tudták lefektetni. A 87 éves hölgy vérző nyombélfekéllyel került a gyöngyösi kórházba. Úgy vizsgálták és kezelték az orvosok, hogy közben a látogatók jöttek-mentek a folyosón. Azt mondta az egyik legmegalázóbb az volt, hogy - bár nem magatehetetlen - bepelenkázták ok nélkül, szerinte azért, mert kevés a nővér, az ápolók három ember munkáját végzik nap mint nap. 
Kovácsy Zsombor, a vizsgálatot indító Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke azt mondta: meghallgatják a kórházbirodalmat építő céget is, adatokat kérnek be, tanúkat hallgatnak meg, és helyszíni szemlére is kimennek a felügyelők. Megvizsgálják azt is, hogy mely osztályokon, és mióta van ekkora zsúfoltság, és okozhatta-e azt például tömegbaleset vagy járvány.

A felügyelet elnökének feltételezése szerint nem az ágyszámleépítés, hanem betegirányítási hibák okozhatják a gondokat. A gyöngyösi kórház üzemeltetését tavaly tavasszal vette át a Hospinvest Zrt. A magáncég működteti a kiskunhalasi és a hatvani intézményt is, most pedig az egrire pályázik. A Heves megyei kórház folyosói tele vannak ágyakkal és betegekkel.

A Hír Televízió rejtett kamerás felvételein jól látszik, ahogyan az egyik beteg lefekszik a kórház folyosóján található betegágyra, majd egy rokona takarja be. A szűk folyosókon, ahol betegek alszanak, rengeteg a látogató. A helyiek azt mondják, míg az önkormányzat kezében volt a kórház, nem voltak ilyen állapotok az intézményben. 

A Hír Televízió nem tudta elérni a Hopspinvest Zrt. képviselőit. A cég először a hatvani kórházat szerezte meg tavaly, amikor a szocialista többségű önkormányzat pályázat nélkül adta át a működtetési jogokat, azóta az alkalmazottak 20-30 százalékát elküldték.

(hírTV)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr596316168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása