HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.12.28. 13:09 grizzlyke

Milliók életét nehezítenék meg    2007.december 29.  MagyarHírlap
 
"A kormány csak tünet. A baj az MSZP, amely neoliberális doktrínákra épített, üzleti alapú, rohamtempóban összebarkácsolt, milliónyi honfitársunk életét egészen biztosan megnehezítő törvényt szavazott meg" – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az egészségbiztosítási törvényről a Magyar Nemzetben megjelent interjújában. A pártelnök szerint ma Magyarországon nincsenek reformok, ehelyett üzletemberek találnak ki hol egyszerűbb, hol bonyolultabb eljárásokat arra, hogy az emberektől minél több pénzt vegyenek el. Orbán Viktor közölte: a válságterületek már szinte elborítanak bennünket, ám ha mélyebbre ásunk, akkor azt látjuk, hiányzik az önbecsülés.

Ezt nevezhetjük züllésnek is – tette hozzá. Leszögezte: Magyarországnak előre hozott választásra van szüksége. Hangsúlyozta: pártja az alkotmányos rendet mindenkor tiszteletben tartja, de képes és kész arra, hogy a társadalom összérdekeit védelmező ellenállását és önszerveződését bátorítsa. A gazdaságról szólva rámutatott: egy legyengült ország számára csak a növekedés lehet a gyógyír. Ezért csökkenteni kell a munkát sújtó terheket, vissza kell szorítani a korrupciót és bürokráciát, a költségvetés kiadásait pedig reálértéken be kell fagyasztani. 
 


Népszavazás: egyúttal kicserélik az új szervereket?     gondola.hu

Elindult a népszavazás elleni kormánykampány. Első körben megszellőztetik, hogy milyen drága lesz: 4,5 milliárd forint. Eddig abban reménykedtek, hogy az OVB megakadályozza, ezért nem is számoltak vele a költségvetésben, de a jelek szerint nem sikerült a csapdák kivetése.

Most a kormányszóvivő, a férfi nemű szólalt meg, eképpen (szó szerint: MTI): "az összegből 2,5 milliárd forintot a szavazatszámláló bizottságok működésére, valamint dologi és technikai kiadásokra költenek, 1,3 milliárdot szánnak szavazólapok gyártására és a rendszer üzemeltetésére. További 584 millió forintos kiadást jelent az új szerverek cseréje, 130 millió forintot pedig a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok szavazásának lebonyolítására költenek."

Valakik tehát piszkosul jól járnak megint.

Egészen biztosan állítható, hogy 1,3 milliárdba nem kerülhet a nyomtatványok elkészítése, csak ha csókos is van az üzletben. És 130 millió a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok szavazására? Minden egyes szavazatot külön repülővel hoz haza a számlálóbiztos és közben egyúttal meglátogatja a tanganyikai nagynénikéjét.

De a legszebb, hogy egyúttal kicserélik az új szervereket közel 600 millióért...

Mivel ezt a kérdést ezúttal "megoldották", remélhetőleg az EU-s képviselőválasztás már csak fele annyiba kerül majd, tekintettel a a kevesebb nyomtatnivalóra. Bár nem kizárható, hogy "technikai kiadások" ott is jelentősen felmerülnek.

Mert az a legdrágább...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr856316178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S 2007.12.29. 00:20:57

Szerinted lehet ehez bármit is hozzáfűzni. Ez volt, ez van, ez .....

Főpilóta 2007.12.29. 08:38:13

Lenin ölt, Lenin öl, Lenin ölni fog...
süti beállítások módosítása