HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Na de ne már, ekkora szemétséget, sajna ez megy ma M.o-n, és túl sok a félretájékoztatott ember

2007.12.16. 22:08 grizzlyke

A szélsőjobb kerepesi akciója ellen demonstrálnak a liberálisok     2007. december 14., péntek szdsz.hu

A rasszizmusnak, a kirekesztésnek, a gyűlöletnek nincsen liberális, konzervatív és szocialista megítélése, az ilyen szándékokkal szemben minden demokratikus erőnek kötelessége fellépni. Az SZDSZ számos politikusa személyesen tiltakozik a szélsőjobb legújabb romaellenes kerepesi akciója ellen - mondta Kóka János mai sajtótájékoztatóján, ahol Mohácsi Viktória, az SZDSZ EP-képviselője közölte, közösség elleni izgatás miatt a rendőrséghez fordul, illetve az Európai Parlament részben a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi felvonulása miatt fogadta el a szélsőségeket elítélő állásfoglalását.

Számos politikai kérdésre létezhet liberális, konzervatív és szocialista válasz, azonban a rasszizmust, a faji, nemi, származási alapú kirekesztést és gyűlöletkeltést ideológiától függetlenül minden demokratikus erőnek közösen el kell ítélnie és fel kell lépnie ellene. Erre hívta fel a figyelmet az SZDSZ nyáron is, amikor a Magyar Gárda megalakulása ellen tiltakozó kezdeményezését több százan írták alá. Azóta félelemeink beigazolódtak - mondta Kóka János a szélsőjobboldali csoportok mai romaellenes kerepesi felvonulása kapcsán tartott sajtótájékoztatóján.

Az SZDSZ elnöke megerősítette Gusztos Péter korábbi bejelentését, mely szerint több liberális politikus a felvonulás helyszínén tiltakozik a szélsőbb eszmék ellen.

Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese azt kéri képviselőtársaitól, hogy minden frakció képviseltesse magát, hogy közösen tiltakozhassanak a "gyalázatos, újnáci eszmék képviselői ellen". Hozzátette, hogy felhívásával még nem kereste meg a többi politikust. Ő maga az SZDSZ Új Generációjának tagjaihoz csatlakozik majd, akik korábban jelezték, hogy a helyszínre utaznak a felvonulás idején.

Gusztos Péter az eset kapcsán megjegyezte, hogy januárban újra benyújtja az önkormányzati bizottság által korábban nem támogatott törvényjavaslatát. Ez a javaslat azt célozza, hogy azok az önkormányzatok, amelyekről jogerős bírói ítélet mondja ki, hogy települési iskoláikban szegregálják a tanulókat, a jogsértés felszámolásáig ne juthassanak hozzá az oktatási normatívához.

A pártelnökkel közös sajtótájékoztatóján Mohácsi Viktória bejelentette: a Nemzeti Nyomozó Irodánál feljelentést tesz közösség elleni izgatás vádjával. Az SZDSZ európai parlamenti képviselője elmondta továbbá, az EP-ben hétfőn, az emberi jogok napján mondott felszólalásában hangsúlyosan foglalkozott a Magyar Gárda és a Jobbik tatárszentgyörgyi romaellenes felvonulásával. Ennek kapcsán az általa is jegyzett európai parlamenti állásfoglalás elfogadására kérte az EP-t.

Az Európai Parlament döntő többséggel a héten el is fogadta a "Szélsőségesség fokozódása elleni küzdelemről Európában" című állásfoglalását, melyben a az EP "kéri valamennyi tagállamot, hogy - bírósági ítéletet követően - legalább irányozzák elő az állami támogatás visszavonásának lehetőségét azoktól a politikai pártoktól, amelyek nem ítélik el az erőszakot és a terrorizmust, és amelyek nem fogadják el az emberi jogokat, az alapvető szabadságokat, a demokráciát és a jogállamiságot, amint azt az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai egyezmény és az Alapjogi Charta előírja, és kéri az ilyen lehetőséggel már rendelkező tagállamokat, hogy haladéktalanul éljenek is azzal; ugyancsak felszólítja a Bizottságot annak biztosítására, hogy az Európai Unió pénzügyi alapjai ne lehessenek hozzáférhetők olyan médiaszerv számára, amelyet rasszista, idegengyűlölő és homofób nézetek széleskörű terjesztésének eszközéül használnak fel."

A ma délután - többek között Gusztos Péterrel és Gulyás Józseffel együtt - a helyszínen tiltakozó liberális képviselő és Kóka János felszólította a Fideszt, hogy világosan ítélje el a szélsőjobb akcióit és határolódjon el a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjétől.

Tarlós István, az ellenzéki párt népszavazási kampányfőnöke a "Mokka" című műsorban a romaellenes felvonulással kapcsolatban tett. Tarlós arra a kérdésre, hogy az egykori óbudai polgármesternek mi a véleménye a Magyar Gárda kerepesi akciójáról, annyit felelt: "Semmi."

A liberális politikusok köszönetet mondtak az államfő határozott elítélő véleményéért, egyúttal a Magyar Gárda megalakulásán a három történelmi egyház képviselőinek részvételével kapcsolatban megjegyezték, hasonló állásfoglalást várnak a történelmi egyházak képviselőitől is.


Megszólalt a kerepesi fáklyás felvonulás szervezője    2007. december 13. 18:00 HunHír.Hu-információ

Sz. Zoltán, a kerepesi fáklyás felvonulás szervezője 25 órája küldte el közleményét a közszolgálatinak hazudott Magyar Távirati Irodának. Sem válazt, sem más reakció nem érkeztett az mti részéről., csak a cigányok nevetséges siránkozásával van tele szinte minden sajtóorgánum. Mi változtatás nélkül közöljük a szervező írását.

Mint a Kerepesi demonstráció szervezője és az egyszemélyi felelőse a következőt szeretném elmondani.
Pátriánkban évek óta lehetetlenül el az oktatás és a napi élet az erőszak és a növekvő bűnözés miatt.
Mi, kerepesi szülők egy csoportja úgy gondoltuk, hogy felemeljük a szavunk gyermekeink érdekében.
Rendezvényünk célja: békés figyelemfelkeltő
Szlogenje: A békés egymás mellett élésért és gyermekeink biztonságáért

Rendezvényünk párt és politikamentes!
A rendezvény nem valaki vagy valakik ellen irányul, hanem valami ellen.
Ez az erőszak!
Az erőszak bármely formáját elutasítjuk.
A kialakult média hisztériára nem akartunk személyesen reagálni, remélve, hogy a demonstráció fog önmagában választ adni a felmerült és megválaszolatlan kérdésekre.

Ezt a vállalt moratóriumot a mai napon feloldottam és interjút adtam Tamás Bence Gáspár úrnak aki az INDEX újságírója.
Az Ő általa leírtak és az Én általam elmondottak köszönő viszonyban sincsennek egymással.

Tisztelettel: Szászi Zoltán

HunHír.Hu kommentár: nem esik messze az alma a fájától.


Na ez meg aztán....

Feloszlatná a Magyar Gárdát az ügyészség         MTI   2007. 12. 17.

Feloszlattatná a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesületet a Fővárosi Főügyészség. A szervezet a Fővárosi Bíróságon kezdeményezte az egyesület megszüntetését az egyesületi törvény megsértése miatt.

A Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatását kéri a Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya. Morvai Attila szóvivő szerint az erről szóló keresetüket hétfőn nyújtották be a Fővárosi Bíróságnak.

Az ügyészség azért döntött a feloszlatást kezdeményező kereset mellett, mert úgy vélik, a Magyar Gárda az egyesületi törvénybe ütközően gyakorolta tevékenységét. Morvai szerint a jogszabály kimondja: az egyesületi jog gyakorlása mások jogait és szabadságát nem sértheti. Az ügyészség keresetében több jogszabályra és nemzetközi egyezményre hivatkozva küldte meg keresetét a bíróságnak, a keresetlevél zömében a Tatárszentgyörgyön történteken alapul - mondta Morvai Attila.

Magyar Gárda 260, és a nyírségi szerveződésű Nemzeti Őrsereg 50 tagja december elején tartott felvonulást a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. Az eseményt annak ellenére megtartották, hogy a település polgármestere visszavonta a kiadott területfoglalási engedélyt. A főügyészség a felvonulás után kezdett vizsgálódni: bizonyítékokat, felvételeket és egyéb adatokat szereztek be, amelyek alapján arra jutottak, hogy a szervezet feloszlatását kérik.

A Fővárosi Főügyészség még októberben közölte: törvénytelenül működik a Magyar Gárda, mert a szervezet egyes céljai, mint a katasztrófaelhárítási és rendvédelmi feladatok ellátása nem szerepelnek az egyesület alapszabályában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr666316202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása